Asenneruokaa: Bar Burrito

Olen lukenut useammasta blogista Tampereelle viime keväänä avatusta Bar Burritosta ja noin puolen vuoden ajan se on ollut ”pitäisi käydä” listalla. Tällä viikolla päädyimme tänne vähän kummallisesti: menimme Torni-hotelliin iltapäiväteelle, jota tarjoillaan klo 14-17 arkisin, mutta meille myytiin kello 15.45 ei oota (!!!) ja mietimme minne sitten. Päätimme että nyt testaamme Bar Burriton, sehän on Itsenäisyydenkadulla lähellä Tornia. Vaan niinpä kävi, että aukioloaikoja oli muutettu ja Itsenäisyydenkadun piste sulkee jo klo 14.30 (tätä tietoa ei muuten Internet-sivuille ole päivitetty). Taas vesiperä. Tässä vaiheessa nälkä jo kurni ja sisuunnuimme niin, että siirryimme Keskustorin Bar Burritoon, jossa meitä lykästi.

 

 

Neljän jälkeen vesisateisena iltana paikassa oli väljää ja tiskin takana ollut myyjätär oli ihanan avulias ja pirteä. Hän jaksoi kertoa meille miten homma toimii, sillä olimme ensikertalaisia paikassa. Meillä oli hyvin tilaa nautiskella ja taaperokin sai elämänsä isoimman mehun!

 

 

Ja miten homma sitten toimii? Aluksi valitaan pohja, mennäänkö spelttilätyllä ja perinteisellä burritolla vai kasataanko annos esim. salaattipedille. Valitsimme molemmat burriton, seuraavaksi valittiin kastikkeita ja täytteitä. Omani sai sisäänsä maailman mureinta cajun-kanaa (oikeasti todella hyvää), guacamolea, juustoa, punakaalia, salaattia, papumuhennosta ja ja… Unohdin jo loput. Kastikkeeksi valitsin lempeää chilikastiketta ja jo tuo lempeä kastike sai nenäni hieman vuotamaan. Mies puolestaan totesi vahvaa chilikastiketta syödessään, että olisi maistunut tulisempikin. Tottumiskysymys siis.

 

Vaikka nälkä oli iso, iso oli burritokin. Maut olivat todella kohdallaan ja annos hyvää, erityispisteet murealle kanalle. Minä, joka en syö punaista lihaa ja yleensä valitsen annokseeni kasvikset tai kalan, olen oikeasti saanut hyvää kanaa jos alan sitä näin kehumaan.

 

 

Paikan perustajana puuhailee Arto Rastas, jonka muita ravintoloita ovat mm. Hella ja Huone sekä Le Pot. Bar burrito ei ollut fine diningia vaan street foodia, mutta erittäin hyvää sellaista. Puhtaita makuja, hyviä kastikkeita, superkiva miljöö. Annos valmistuu hetkessä silmien edessä, nopeus on lapsen kanssa aina iso plussa.

 

 

Paikan sisustuksen on toteuttanut Tila&Ihme, joka löytyy Aleksanterinkadulta. Yksi lempisisustusliikkeitäni Tampereella, josta olen löytänyt ihania juttuja kotiimme, joten ei ihme että myös Bar Burriton sisustus viehätti. Makujen ollessa hyviä ja paikan kiva, jäi myös kiinnostamaan millaisia drinkkejä täällä tehdään, sillä listalla on mm. mojito ja margarita, jotka jäivät tällä kertaa testaamatta. Otin ruuan päälle teen, joka olikin sitten ainoa miinus reissussa, sillä sen verran kitkeräksi se oli saatu. Muttei haitannut fiilistä, tänne täytyy palata uudemman kerran niin illalla drinkin kanssa kuin vaikkapa lounaalle. Ensi kerralla taidan testata täytteet salaattipedillä, uskon että siinä ne tulisivat vielä paremmin esiin.

 

 

Onko paikka sinulle tuttu? Ihanaa alkavaa viikonloppua!