Ihana syksy vai ei sittenkään?

Kun torstaina koitti helteiden jälkeen ensimmäinen helteetön päivä, minä olin oikeasti helpottunut. Sain valtavasti energiaa takaisin, farkut ja tennarit tuntuivat kivoilta. Tuli vimma pyyhkiä pölyt kodista, kerätä omenat puusta ja alkaa keittää omenasosetta. Leipoa sienipiirakkaa, istua peiton alla teemukin kanssa ja katsella ulkona vihmomaa sadetta. Olen aina hehkuttanut syksyn ihanuutta ja ”syyttänyt” siitä sitä, että olen syntynyt syksyllä. Thaimaan vuosien jälkeen aloin myös vihdoin rakastamaan kesää, mutta edelleen stressaa se, että kesällä ”pitäisi” olla aina pihalla, syödä ja leikkiä ja kuopia pihaa ihan loputtomiin. Syksyllä saa nyhjöttää sisällä!

Tätä siis fiilistelin, kunnes aloin Onnibussin kyydissä käymään läpi tämän postauksen kuvia. Paljaat varpaat sandaaleissa, pelkkä kevyt mekko päällä, auringonpaiste ja vihreä ruoho. Hyvä etten itkeä tihuuttanut ohi olevaa kesää. Siis mikä sitten on hyvä? En minä tiedä. Kaikki. En minä kesällä vesisadetta kaipaa, mutta syyskuussa se on ihanaa. On se aurinkokin ihana ja talvi, jos vain lunta tulee, sekin on ihana. On se aikamoinen rikkaus, että meillä on Suomessa niin valtavan erilaiset vuodenajat! Mikä on oma suosikkisi niistä?

Nämä kuvat napattiin elokuisena sunnuntaina, kun olimme Hämeenpuiston fiestassa. Hämeenpuiston ystävät järjesti puistofiestan, jossa oli valtava ohjelmatarjonta. Aloitimme katsomalla Tuttiorkesteria, jota tytär on tykännyt telkkarista katsoa, muttei se livenä kiehtonutkaan. Kiertelimme pitkin puistoa, joka oli täynnä erilaisia harrastus”mainoksia”, eli monenlaisia lajeja sai testata ja napata itselleen syksyksi uuden harrastuksen. Paikalla oli myös Glohairin piste, jossa sai pikakampauksia. Uskomatonta kuinka nopeasti ammattilainen laittaa pään ihan eri näköiseksi ja osaa käyttää noita värejä hyväkseen. Voi kun osaisin itsekin! Täytyihän se siis ikuistaa kamerallekin kotimatkalla!

Desigualin mekko lähti matkaani Tukholmasta -50% hintaan, sain hyvin kesän kirppareilla vanhoja Desigualeja kiertoon, niin nyt oli tilaa yhdelle mekolle.

Nyt täällä mietiskelen mitä marjoja sitä hamstraisi vielä pakkaseen, punaviinimarjoja? Mitä muuta niistä voi tehdä kuin mehuja? Millaiseen smoothieen ne sopisivat? Naapurit ovat tarjonneet karviaisia, mutta mitä minä niistä osaisin tehdä?

Onko ruudun takana syksystä innostuneita? Tai Desigual-faneja? Iloista alkavaa viikonloppua!