Euroopan suurimmat – kurkkaa Suomen Kädentaidot!

Huh! Eilen aamuyhdeksältä starttasimme 2veen kanssa kohti Pirkkahallia ja Suomen Kädentaitomessuja ja neljältä illalla kotiuduimme. Täytyy sanoa, että supertäysillä busseilla nytkyttäminen meinasi alkaa jo takaisinpäin tullessa puuduttaa, kun mukana vie messusaalista ja ”kahta” lasta. Mutta hyvin me pärjättiin ja taas pakko kehua tuota äidin pientä seuralaista, hän hurmasi kaikki höpötyksillään ja sain vain yhdet itkupotkuraivarit ravintolassa, kun äiti ei ostanut pillimehua. Kotimatkalla uni korjasi pienen, joten minä sain keskittyä seisomaan viimeisillä voimillani nykivässä bussissa. Jalkoja pakotti pitkän messupäivän jälkeen, mutta oli meillä kyllä kivaa taas!

Mitkä sitten ovat Suomen Kädentaidot-messut? Ne ovat hulppean suuret messut täynnä käsintehtyjä vaatteita, koruja, koristeita, astioita, leluja, nukenvaatteita, kaikkea mitä kuvitella saattaa. Askartelijoille on tarjolla materiaaleja, on kortteja, lankoja ja ideoita. Käsityöpuolen lisäksi paikalla on iso määrä herkkupisteitä, joista saa mm. lähiruokaa ja on halleissa keräilymessutkin. Kuten lehdistöpisteessä joku totesi, näillä messuilla vaivaa vain runsaudenpula: näytteilleasettajia on 658 kappaletta ja kolmen päivän aikana paikalle odotetaan 37 000 kävijää – kyseessä on siis Euroopan suurimmat kädentaitomessut, jotka järjestetään tänä vuonna 20.kerran!

Katsokaa mitkä asut, wau!

 

Kirjava Kippura-yrityksellä oli ihastuttavaa keramiikkaa!

Minä voin ihan suoraan tunnustaa tyhmyyteni, luulin että näillä messuilla on lähinnä kutojamummot kokoontumassa ja ihmettelin, miten kävijöitä on aina niin paljon. Koska sain blogin kautta mahdollisuuden päästä messuille, päätin lähteä katsomaan ja totesin olevani väärässä. Tarjontaa oli kyllä todella monipuolisesti ja mm. lastenvaatteet olivat hyvin edustettuna. Se täytyy myöntää, että aika naisvoittoista kävijäpoppoo oli ja ruuhkaa piisasi heti perjantainakin, mutta kaikki olivat hyvällä tuulella ja messuhalleissa vallitsi jotenkin välitön tunnelma. :)

En ollut etukäteen tehnyt mitään sotasuunnitelmaa, vaan lähdimme kiertämään ensiksi läpi hallia C, kävimme sitten kurkkaamassa avajaispuheet hallissa E ja jumituimme sieltä löytyvään herkkupuoleen. Juustoja, leipiä, kastikkeita, toffeita, tryffeleitä jajaja… Selkeästi meidän lemppariosasto. :D Lopuksi pyörimme hallissa A, mutta sen tarjonta on niin valtava ja tunteja alla jo niin monta, että aloimme puutua. Ilokseni muuten hallin E yläkerrasta löytyi ravintola, josta sai kunnon kanaa ja perunaa-lounaan. Pelkäsin, että joudumme menemään päivän sämpylöiden voimin.

Jaakko Selin avasi messut perjantaiaamupäivänä.

 

Satuluomuksella oli ihania toffeita, suosikkimme oli tämä joulumaku!

 

Yllätyin myös siitä, miten paljon lastenjuttuja messuilla oli. Joulupakettiin nappasin mukaan taikahiekkaa sekä muotteja ja Sinellin pisteellä hallissa C saimme askarrella ilmaiseksi oman joulukellon. Olen _todella_ surkea askartelija, joten tällainen valmiiksi organisoitu askartelu oli kivaa yhdessä tekemistä! Me teimme totta kai Frozen-kellon Elsa värissä ja kun olimme jo lähdössä kotiin, lapsi onnistui kellon tiputtamaan ja se meni palasiksi. Yllättävän pienellä harmilla siitä selvittiin, mutta hän totesi päättäväisesti, että meidän on mentävä takaisin ja tehtävä nyt tilalle Anna-kello. Näin teimme. Kohtahan voin mennä jouluaskartelukurssille hänen kanssaan, innostus oli valtava!

Etukäteen olin päättänyt katsastaa Millineerin hatut ja löysinkin sieltä itselleni sopivan. Yhden joululahjankin onnistuin hankkimaan ja lapsi puolestaan halusi ostaa itselleen MamaGon hauvapipon ja barbielle mekon. Hammasta purren yritin vastustaa kaikkia ihania vauvanvaatteita, mutta Sametti Sydämen unelmanpehmeät vaaleanpunaiset vauvanvaatteet olivat liikaa ja tein ensimmäisen hankinnan tulevalle pienelle. Josta ehkä arvaatte kumpaa sukupuolta meille veikkailtiin. ;)

Kaikkea messuilla ei ehdi kiertää millään, jos ei joka päivä kurvaa paikalle. Me saimme hyvän yleiskuvan tarjonnasta, yllätyimme ihanasta ruokapuolesta ja teimme pari heräteostosta. Erittäin onnistunut reissu siis ja suosittelen kyllä lämpimästi paikan päälle menoa muillekin kuin kutojamummoille. ;)

Kävimme moikkaamassa Mariel Designin tuttua yrittäjää.

 

 Veicon muumituotteet saivat ihastuneita huudahduksia lapsen taholta.

 

 Vekaroilla oli ihania kuoseja lastenvaatteissaan.

 

 Messusaaliimme oli aika ruokapainotteinen!

 

Messut ovat auki vielä tänään ja huomenna, kuinka moni suuntaa Pirkkahallille? Iloista viikonloppua kaikille!