Tunnustuksia ja ohjeita.

Sain viime viikolla (vai tällä, menen jo viikoista sekaisin) kahdesta eri blogista tunnustuksen, ihan oman blogger awardin. :) Toinen tunnustus tuli Fantazya-blogista ja toinen Meidän elämää-Anulta. Kiitos naiset, ihanaa jos tykkätte horinoistani! Minä koen näissä tunnustuksissa haasteellisimmaksi nostaa 10 blogia esille, kenelle tunnustuksen haluan antaa sillä pelkään unohtavani jonkun tärkeän/moni on jo tämän saanut. Mutta yritetään, kyllä näistä niin hyvä mieli tulee!

Kuvitukseksi pääsevät asukuvat viime viikolta, joihin ei ihan täysillä valo riittänyt, mutta joista muuten syysfiilikseltään tykkään hirveästi!

Ohjeet ovat seuraavat:

1. Kirjoita lyhyt postaus palkinnosta logoineen

2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

vpunainen3

vpunainen8

Kuinka aloitin bloggaamisen? Moni on jo sen kuullut, mutta lyhyt kertaus. Käytin töissä erinäisiä legokoruja, Nanson ja Marimekon mekkoja, värikkäitä sukkiksia ja kaikkea oranssista pinkkiin. Eräänä päivänä yksi työkavereista kysyi, pidätkö jotain blogia asuistasi, kun ovat niin hauskoja. Nauratti, en tiennyt blogigenrestä mitään, en edes hirveästi niitä lukenut, mutta pamautin oman blogin samana iltana pystyyn lähes viisi vuotta sitten. Nimen nappasin Desigualin perustajalta, joka on todennut luovansa optimismia ja energiaa vaatteilla. Koska en suhtautunut blogiin vakavasti, en pahemmin nimeä miettinyt ja se sitten jäi, kun kokisin hankalaksi sen muuttamisen enää

Järkkäriä en omistanut, kuvat otin pokkarilla peilin kautta, kuvankäsittelyä en harrastanut. Bloggasin nimellä Amanda ja otin kuvat päättömänä. Paljastin oman nimeni, kun sähköpostien vaihtaminen alkoi olla hassua kun kaikki kutsuivat minua Amandaksi. Olin Amanda, koska se oli ollut marsuni nimi 1990-luvulla ja olin päättänyt, että joskus saan tytön, hänestä tulee Amanda. No, nimi on 20 vuodessa niin yleistynyt, ettei tytöistämme tullut Amandoja, mutta vieläkin koen tuohon nimeen jotain yhteyttä.

Tarkoituksena oli vain kuvailla omia asuja huvikseen (sieltä peilin kautta), mutta puoli vuotta blogin perustamisen jälkeen aloin odottaa esikoistamme ja aiheet lavenivat, kun lapsiperhearjessa se toimistoasu ei enää ollut niin juttu. Vuonna 2012 mies hommasi järkkärin ja tutkiessani tuota monimutkaisen näköistä laitosta totesin, etten muuten tuohon koske. Heh. Nyt en ole koskenut pokkariin varmaan vuoden 2013 jälkeen?

Siitä tämä sai alkunsa ja pitkä matka on tultu eteenpäin!

vpunainen5 vpunainen1

Ohjeita aloittelijalle? No, minähän en pyrkinyt homman kanssa alussa mihinkään, mutta ohjeita varmasti kaipaavat ne, jotka haluavat tehdä hommaa alusta asti hyvin. Ohjeiden antaminen on sinänsä hankalaa, sillä toisia lukijoita kiinnostaa tekstit, toisia kuvat, toisia lapset, toisia ruoat. Toisia kaikki. Minä itse pyrin tekemään sellaista blogia, joita itse tykkään lukea, se on minun paras ohjenuorani. Tykkään kuvista, mutta enemmän kuin 15 täydellisestä kuvasta tykkään sujuvasta tekstistä ja syvemmistä ajatuksista. Koska oma elämä on täynnä lapsiarkea, tykkään lukea blogeista siitä muusta, mutta välillä lapsijututkin kiinnostavat. Tykkään huolitellusta ulkoasusta, jossa kuvat ovat palstan levyisiä ja teksti ei ole esim. keskitetty, mutta ei se ole tärkeää. Tykkään, kun asukuvista löytyy helposti tiedot, mistä vaatteet ovat enkä hätkähdä mainoksia, jos ne kulkevat kivasti tekstin lomassa. Tykkään, kun kirjoittaja tuo persoonaansa esille eikä kaikki ole niin siloiteltua. Upeat kuvat ovat tietysti upeita, mutta joskus ei vaan jaksa selata täydellisiä kuvia läpi.

Mieti ensinnäkin nimi hyvin. Voi olla, että joudut sen kertomaan viidenkin vuoden päästä ja se nyppii sinua useampaan kertaan. Älä rajaa aiheita liian tarkkaan, jos aloitat muotiblogina, voit ihan hyvin laajentaa aihepiirejä jatkossa. Verkostoidu mahdollisuuksien mukaan, kommentoi toisen blogeissa, jätä allekirjoitukseesi osoite omaasi. Instagrammin kautta saa blogille lisää lukijoita, joten suosittelen senkin hyödyntämistä. Vastaa kaikkiin kommentteihin mitä saat, osoita että ne ovat tärkeitä (koska ne oikeasti ovat todella iso osa tätä!) ja kirjoita ja kuvaa sitä, mistä itse tykkäät. Se näkyy jutuissasi teetkö niitä sydämellä vai et. Lukijaa kiinnostaa varmasti enemmän sydämestäsi kirjoitettu juttu, kuin se, oliko paita vähän rutussa asukuvissa.

vpunainen7 vpunainen6

vpunainen4

Siinäpä jotain ekana mieleen tulleita juttuja. Kiitinkin alussa ihania blogissani vierailevia naisia, joilta tunnustus tuli, sitten vielä listaan ne 10 blogia. Tästä puuttuu osa ”suosikkejani”, koska tiedän osan saaneen jo tunnustuksen ja osa ei taas tykkää ottaa haasteita vastaan (no, voihan tämän ottaakin vain ihanan blogin tunnustuksena).

Siis te arvon 10 naista, joiden blogeja olen tiukasti seurannut, te olette timantteja jokainen omalla tavallanne. Syyt, miksi kurkin kirjoituksianne ovat jokaisen kohdalla hyvin erilaiset. Yksi on hauska persoona, yksi tyyliguru, yhdellä samanikäinen lapsi, kolmannen elämää olen seurannut jo vuosikaudet, neljäs kommentoi juttujani uskollisesti vuodesta toiseen ja lista jatkuu. Kiitos kun saan seurata juttujanne, jatkakaa hyvää työtä!

1. Beauty of life

2. Peace & Style

3. Home at last

4. Perhosia masussa

5. Outi’s life

6. Curiouser & Curiouser

7. Nainen talossa

8. Rööperin rouva

9. Souliina

10. Onnenhetkiä paratiisissa

vpunainen2

hame LINDEX/ neule VILA/ tennarit CONVERSE/ takki blogikollega Nooran kirppispöydästä/ pehmisjätskikorvisten alkuperää en enää muista!

award

Sitten vain koppia tunnustuksesta! Tuliko tässä itsellesi jotain uutta esiin minun blogistani? Ihanaa torstaita kaikille!