Syntymäpäivän mietteitä ja arvontavoittajat!

Aamulla silmistäni valui kyyneleitä. Kastelin tyynyliinani hiljaa pimeässä huoneessa ja kuuntelin vauvani tuhinaa. Mieheni oli tuonut hänet aamuhämärässä ruokailemaan ja siirtynyt itse alakertaan. Kuulin kuinka alakerrassa kolisi uunipelti ja arvasin, että mies paistaa croissantteja. Yritti niitä salaa eilen laittaa jääkaappiin, mutta näin väkisin. <3 Heräilimme kuopuksen kanssa uuteen päivään, hän änähteli ja toisti ”äi-ti tititi äi-ti”. Ehkä tahatonta, mutta ihan äidiltä kuulostaa. Puristi sormeani. Päässäni alkoi soida ”elämältä kaiken sain”.

Vuosi sitten itkin ja paljon synttäripäivänäni. Pelkäsin kuollakseni, että menetän vauvani. Bloggauksenikin vuosi sitten oli sen takia aika apea, vaikka rakastan synttäreitä. Vuosi sitten makasin hiljaa pimeässä ja itkin, mies vei esikoisen ulos. Noin tunnin maattuani vauva potkaisi. Aika hiljaa vielä, niin pieni oli. Mutta potkaisi. Puhuin käsi mahallani yksin pimeässä hänelle, toivoin ja rukoilin, että hän pysyisi kyydissä. En uskaltanut käydä vessassa enää. Olisin ollut valmis tekemään mitä vaan, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Täytyi vain toivoa ja odottaa.

synttari2

Kun vuotta myöhemmin mietin noita fiiliksiä, kyyneleet valuivat. Hän pysyi kyydissä, hän teki perheestämme täyden, tässä me nyt olemme. Perheeni on koossa. Yksi puristaa sormea ja jokeltaa, yksi hihitti koko eilisen illan selittäen ”äiti mä en kerro mitään, en ainakaan siitä sun kortista, en kerro, hihihi” ja kolmas kolisteli alakerrassa homejuustoja ja croissantteja pöytään, pisti teepannun porisemaan. Mietin, että tämä on ehkä onnellisin synttäriaamuni. Korttiin oli piirretty hellyttäviä kuvia ja lahjaksi hommattu niin hierontalahjakortti, kuin vuoden voimassa oleva kortti Relahierojille. Mahtavaa, hieronta on parasta ja jalkani tällä hetkellä vähän liian kipeinä attack-hulluuteni ansiosta.

synttari7 synttari1 synttari3

Siitä se sitten muuttui kiireeksi, bussiin ryntäilyksi, vauvajumpaksi, pukemisraivareiksi, päikkäritaisteluiksi ja muuksi tavalliseksi arjeksi, mutta mitä sitten. Vaikka kiristi tänäänkin pariin otteeseen (tyttären ja äidin yhtäaikainen nälkäkiukku on huono juttu), olen koko ajan valtavan kiitollinen heistä. Perheestäni. Sanoin tyttärelleni laittaessani häntä päiväunille, että te olette äidin parhaat synttärilahjat. ”Hupsu äiti, ei me olla mitään lahjoja, en ollut paketissakaan!” hän vastasi. Jonain päivänä hän ehkä ymmärtää. <3

Vaikka päivä oli periaatteessa tavallinen arkipäivä, oli se silti täynnä hohtoa. Synttärikortteja, aamupalaa, kukkia ja minä fiilistelin ostamalla itselleni puoleen hintaan Kantriinasta löytämiäni joulukynttilöitä. Juu-u, nyt saan ihan todenteolla hurahtaa jo jouluun! Vauvajumppaan mennessä minulle laulettiin salilla, ilmeisesti kone kertoi heille synttäripäivästäni. Kerhotädit onnittelivat, tytär oli kailottanut kaikille ettei tarvinnut syödä puuroa kun äidillä on synttärit! Facebookissa ja Instagrammissa sateli onnitteluja, kiitos kaikille. Äitini toi jo maanantaina Kukkaikkunasta kauniin kimpun ja veli vaimokkeineen lähetti takuuvarmoja herkkuja postissa. <3

synttari5 synttari4synttari6

Tiedättekö mitä muuta kuin joulukynttilät ostin itselleni synttärilahjaksi? Ajan hammaskiven poistoon, joka tehtiin eilen. Kun selittelin siellä miten onnellinen olen, taas 0 reikää, teen tekemät tummentumat saatiin pois ja ostin tämän itselleni synttärilahjaksi, katsoivat hoitajat kuin tärähtynyttä. Luulivat varmaan että vitsailen. Kun jatkoin sepustamista, yksi hoitajista tokaisi ”no tämäpä oli viisas lahja!”. Hoidon tehnyt nainenkin oli mukavin ikinä (terkkuja Oral hammaslääkäriin!). Kovaa vauhtia kohti keski-ikää, kun lahjat ovat tasolla hammaslääkäri, hih!

Illalla juostiin esikoisen kanssa kaksin puistossa ja leikittiin Frozen-juttuja. Syötiin miehen kanssa Makasushin herkkuja, saimme maistaa näitä ihanuuksia blogikirppishommissa ja ihastuin, ihan uusi tuttavuus oli tuolloin.

synttari8 synttari9

Sellainen oli syntymäpäiväni. Arkea, onnellisuutta ja arkionnellisuutta. Kiitän kaikkia osallisia. <3

P.S. Koiramäen kummitusjuhlan voittajat on arvottu, arpaonni suosi tällä kertaa Maaritia sekä Mariaa. ONNEA, kivaa kummitusjuhlaa ja kiitos kaikille osallistujille! <3 Edit. Koska kummitusjuhla lähestyy enkä tavoittanut toista voittajaa, toiset rannekkeet arvottu uudelleen ja arpa osui Mirva_H!