Aina Aitoleivässä

Muistaakseni vuonna 2015 aukesi Tampereelle Keskustorin kulmille Aitoleivän kahvila. Ketju oli itselleni tuttu Tammelassa sijaitsevasta kahvilasta, mutta sinne tulee harvoin lähdettyä. Katselin, että Keskustorin Aitoleipä osui monesti ihan matkalle ja piipahdin sinne sisään heti sen avauduttua pari vuotta sitten.

Tuolloin paikka oli pieni ja haki vähän suuntaansa, mutta palvelu oli alusta asti ystävällistä ja itse tehdyt sämpylät aivan ihania. Kun odotusaikana tuli kielto liikkua, minä istuin monesti esikoisen kerhoajan Aitoleivässä juoden teetä ja syöden sämpylää. Aamukahvinkin saa kymppiin asti eurolla ja tuolloin sain vielä teenkin, nyt minulle sanottiin, ettei haudutettu tee enää kuuluu euron tarjoukseen. Monet blogijutut syntyivät Aitoleivässä, siellä siellä on myös hyvin nopea nettiyhteys, naapurikahvilan netti ei jaksanut siirtää kuvia, joten senkin takia päädyin aina Aitoleipään.

aitoleipä+aamiainen

aitoleipä+puuroaitoleipä+tampere aamiainen+tampere

Mikä sinne minua vetää eniten sijainnin ja ystävällisen palvelun lisäksi? Kun paikkaa uudistettiin viime vuonna, se sai huimasti lisää tilaa. Näin ollen se on yksi ainoita paikkoja, jonne mahtuu kivutta tuplakärryjen kanssa. Teenjuoja rakastaa sitä, että saa pannullisen haudutettua teetä pöytään, tulikuuma tee ja vetinen pussi ovat aina niin masentava vaihtoehto. Nämä teekannut vetävät teenjuojaa ehdottomasti puoleensa! Lounassalaatti ja -keitto ovat myös saaneet minut tyttöjen kanssa käymään täällä ja monesti olen ostanut sämpylöitä matkaankin. Kun sovimme syövämme yhden laskiaispullan päädyin Aitoleipään, heidän itse tehdyt herkut ovat ihania.

laskiaispulla+aitoleipä

Pari viikkoa sitten testasimme ensimmäistä kertaa aamiaisen perheen kesken. Tarjolla oli buffet-pöydässä croissantteja, leipiä, munia, pekonia, leikkeleitä ja juustoa, puuroa ja salaattia. Hinta 8,90 euroa oli tästä kohtuullinen, 3-vuotiaalta veloitettiin muutama euro. Minä tykkään ihan hirveästi, kun Keskustorin Aitoleivässä tulvii valo sisään isoista ikkunoista ja niistä voi kurkkia torin hulinaa. Monta tuttuakin olen täällä moikannut, eli paraatipaikka vetää varmasti puoleensa!

aamiainen+kahvila aitoleipä+kahvila keskustori+kahvila

Sen sijaan nyt vauvallisena lastenhoitotiloja ei ole ja vessareissut kahden kanssa ovatkin olleet aika temppuilua. Toisaalta vessa on niin iso, että sinne saa sisälle vaikka ne tuplat, joita voi sitten käyttää laskualustana. Myös paikan graafinen ilme kaipaisi pientä potkua, värittömät kyltit ulko-ovella eivät houkuta ja ovat ristiriidassa muun ilmeen kanssa. Älkää antako niiden hämätä, vaan reippaasti sisään!

Tullessamme aamiaiselle mietin, että mies taisi olla siellä ensimmäistä kertaa. Me tyttöjen kanssa ehkä viidettäkymmenettä. Niin monet teet olen täällä juonut ja tiskistä saa myös käsintehtyjä konvehteja, jos teen kylkeen kaipaa pientä makeaa.

Tämä on ehdottomasti yksi suosikkipaikkojani, jossa varmasti jatkossakin käymme. Tiskin takana olevan herrasmies on ollut niin ystävällinen auttaessaan minua kahden lapsen kanssa, että myöntäisin hänelle vuoden asiakaspalvelija-tittelin heti!

Onko paikka itsellesi tuttu? Tai jokin muu Aitoleivän pisteistä? Jos laskiaispulla on vielä syömättä, testaa se täällä! 

Mukavaa uutta viikkoa!