Missä syödä Ahvenanmaalla?

Minä olen saanut yksityisviesteillä vinkkikysymyksiä niin liittyen Kyprokseen, Kreikkaan kuin Ahvenanmaahan, joten yritän nyt nopeasti saada näitä vinkkejä blogiinkin kehiin, toivottavasti ehditte lukea ennen kesäreissujanne!

Aloitetaan viehättävän Ahvenanmaan ruokapaikoista. Se on kohde, joka on helppo saavuttaa ja silti tuntuu, kuin ulkomailla olisi. Me olimme paikan päällä kaksi yötä juhannuksena ja tuo ajankohta teki sen, ettei esim. keskustan kaupat olleet avoinna eikä kyllä moni ruokapaikkakaan. Mutta tässä teille mielipiteitä niistä, joissa kävimme!

F.P. von Knorring

Ensimmäisenä iltana vain lompsimme rantaan ja kivan näköiseen ravintolalaivaan satamassa, jonka nimi oli F.P. von Knorring. Meiltä kysyttiin istummeko ylhäällä, alhaalla on täyttä ja totesimme, että käy. No, myöhemmin vasta älysimme, että ylhäällä on pubiruokalista ja alhaalla parempi A’la carte-lista. Samat nakit tosin lapsille molemmissa. Pubiruoka jäi ”ihan ok-asteelle”, maisemat ja paikka ovat kivoja!

fpvonknorring joutsen+ahvenanmaa

Stallhagen

Juhannuspäivänä Ahvenanmaalla oli karsea keli, vettä vihmoi täysillä koko päivän. Joten suuntasimme autoilemaan ja ajoimme Stallhagenin pienpanimolle, jonka yhteydessä on ravintola. Olimme siellä viisi minuuttia ennen avaamisaikaa ja pääsimme ensimmäisinä sisälle – onneksi, sillä puoli tuntia myöhemmin paikka oli aivan täynnä ja suurin osa pöydistä ennakkoon varattuja! Me emme kauaa ruokaamme odotelleet. Tilaa on reilusti ulkonakin, mutta tuona päivänä siellä ei voinut istua. Tarjolla on aina lounas, tällä kertaa valittavana oli lihapullia, lohta ja linssipihvejä, otimme yhden annoksen kutakin. Kyllä on muuten hintataso Ahvenanmaalla kohdillaan, linssipihveistä sai pulittaa 15 euroa ja lohesta 18,90. Toisaalta oli kyllä aivan älyttömän hyvääkin, eli ruoalle iso suositus! Oluita saa maistella ja asiantuntemus oli hyvää, eli senkin puolesta kannattaa käydä!

stallhagen+åland stallhagen+lax stallhagen+kasvisruoka+ahvenanmaa

Dino’s bar & grill

Juhannuspäivän illaksi etsimme keskihintaista paikkaa, joka olisi auki (moni ravintola ei juhannuksena ollut). Mies oli toivonut ruoaksi lammasta, jota kuulemma kannattaa Ahvenanmaalla maistaa. Päädyimme Dino’s Bar & Grilliin, joka olikin ihan todella kiva tuttavuus. Ruoka oli mielettömän hyvää ja olin onnellinen, että kasvissyöjälle on tarjolla jotain muuta kuin vuohenjuustosalaattia. Söin mozzarellakuorrutettuja parsakaalipihvejä sekä noettua purjoa (18,90 e) ja oli muuten yksi parhaista kasvisannoksista ikinä. Lastenlistalta tilattu pasta bolognese sai esikoisen puhaltelemaan ja mies sanoi maistaessaan, että kyllä siellä jotain chiliä seassa on. Yllättävää, kun oli kuitenkin lastenannos. Kuopus söi siis siskonkin pastat ilmekään värähtämättä, heh! Dinossa oli tuonakin iltana livemusaa tiedossa, eli hyvän ruoan lisäksi siellä viihtyy varmasti pitkän illankin.

dinos+åland dinos+vegetarian+ahvenanmaa dinosbargrill+lamb dinos+dessert+åland dinosbargrill dinosbargrill+ahvenanmaa

Bagel Bee

Torggatanin ja Nygatanin kulmasta, vähän piilossa remonttityömaan takaa löytyy Bagel Bee, jonka ihanan näköiset bagelit houkuttelivat. Kävimmekin siellä sunnuntaina maistelemassa ja peukku. Bageleissa oli jopa liikaakin täytettä, ne olivat ihanan lämpöisiä, teekuppi oli suuri ja kahvi kuulemma todella hyvää. Lisäksi paikasta saa smoothieita ja jälkkäreitä. Ehdoton suositus!

bagelbee+åland+ahvenanmaa

Ahvenanmaan pannukakku

Tätähän on siis maistettava, kun siellä käy. Minä olisin eniten halunnut tutkia kahvilan nimeltä Svarta Katten, mutta kiinni oli ja pysyi koko juhannuksen. Kun lompsimme Kastelholmin pihalla kaatosateessa, kurvasimme sieltä löytyvään Jan Karlsgårdenin kahvilaan ja tilasimme yhden pannaripalan koko poppoolle. Kermaa, hilloa ja se ihana pannari, vitsi että on hyvää! Hintataso loisti taas, pannukakku maksoi 6,50 euroa. Kahvilakaan ei itsessään ole hirmuisen ihmeellinen, mutta pannari oli hyvää ja katto suojasi sateelta. Oikeaoppisesti pannari pitää kuulemma nauttia luumuhillon kanssa, mutta sitä ei täällä ollut saatavilla. Linnan vieressähän on ihan gourmet Smakby-ravintola, jonne virtasi väkeä, eli kyllä varauksia ja paikkoja kannattaa etukäteen miettiä, jos on paikalla lyhyen ajan!

pannukakku+ahvenanmaa

Pub Niska

Merikorttelissa sijaitseva Pub Niska vaikutti todella ihanalta ja pihalta löytyi leikkipaikka. Määräänsä enempää ei voi kuitenkaan syödä, joten kävin vain ihailemassa muun muassa noita lasten laatikkopöytiä! Pubissa on tarjolla peltileipää eli pizzaa ahvenanmaalaisittain, seuraavalla kerralla täytyy kokeilla!

pubniska+ahvenanmaa+åland pubniska+ahvenanmaa+leikkipaikka

Rannassa satamaravintolassa tilasimme myös jätskiannoksen, jonka kanssa tarjoiltiin kuumaa kinuskikastiketta. Milloinkohan olisi sellaista syönytkään? Voih!

icecream+åland

Ylipäätään ravintoloista on nostettava esille se, että lähes kaikissa missä on terassi, on terassilla hiekkalaatikot ja lelut. Lapset otetaan avosylin vastaan ja palvelu on joka puolella ystävällistä. Mielestäni ero lasten kohtelussa on suuri verrattuna manner-Suomeen, oli aivan ihanaa olla lasten kanssa kiertämässä, kun heitä niin kivasti aina kohdeltiin. Iso iso peukku tästä!

Toivottavasti sait tästä vinkkejä tai bongasit tuttuja juttuja. Mikä on oma ykkösvinkkisi Ahvenanmaan ruokailuun?