Viikonlopun plussat ja miinukset – sekä parhain kevätasu!

Viikonloppu tuli ja meni ja olipahan taas ihana, en voi valittaa. Ajattelin silti rustata sen plussia ja miinuksia, jäädään varmasti vaakakupissa positiivisuuden puolelle.

oasis+knitwearuusi oasisknitwear+oasisfinland

Olimme siis yhden yön Jyväskylässä ja ihan rehellisesti tuntui todella paljon pidemmältä pätkältä! Minulla on aina vaan ikävä sinne ja täytyy sanoa, ettei sitä ikävää yhtään vähennä, kun saapuu hiihtoladulta valmiiseen pöytään mummilaan. Ehkä tilanne olisi toinen, jos asuisimme lähellä pysyvästi, heh!

Viikonlopun ehdottomia plussia siis olivat:

 • Uusi hieno kahvila, The Local, josta edellisessä postauksessa kirjoitinkin. Hetki siellä yhden lapsen kanssa, he ovat niin erilaisia yksi kerrallaan!
 • Napakelkkailu upeassa auringonlaskussa lauantai-iltana. Kuinka huikea keli olikaan ja tytöt nauttivat vauhdista. Minä huohotin, kun pyöritin kelkassa miestä ja tyttöjä, olipa yllättävän rankkaa!
 • Saunominen. Kuivan ihon uhalla olen harrastanut sitä kylmillä keleillä useasti.
 • 16v kihlapäivä. Sellaista vietettiin sunnuntaina. Tai ei sitä mitenkään vietetty, mutta sellainen oli ja jotenkin ne päivät tuntuvat vaan erityisemmiltä. Olin todella onnellinen, että yhdessä ollaan vieläkin.
 • 20 kilometrin hiihtolenkki. Kummit lunastivat joululahjansa ja veivät tytöt Leon Leikkimaahan, me päätimme hiihtää puolimaratonin. No, kilometrillä jäi vajaaksi ja siinä vaiheessa se oli aivan sama. Olin väsynyt, mutta onnellinen!
 • Saapuminen suoraan ruokapöytään hiihtolenkiltä. Hirveä nälkä, herkkuruokaa tarjolla. Söin kolme lautasellista.
 • Leffa kolmistaan. Emme ole kertaakaan kuopuksen syntymän jälkeen olleet kolmisin leffassa ja nyt pääsimme. Esikoinen nautti, kun sai molemmat vanhemmat itselleen (taas, he ovat niin erilaisia yksi kerrallaan ja tarvitsevat nämä huomiohetket) ja leffa oli huikean hyvä! Siis ainakin vanhempien mielestä. Pixarin uusi Coco oli vähän vaikea juoneltaan lapselle, mutta vanhempien mielestä todella hyvä ja hyvin erilainen, kuin mitkään prinsessatarinat. Käy katsomassa, vaikka lapsiseuraa ei olisi tarjolla! Bongasin pikkuserkkuni Isyyspakkaus-blogista arvostelun tästä, jos haluat lukea lisää.
 • Läheiset ihmiset. Onhan se nyt ihanaa, kun ovat lähellä ja tytötkin nauttivat.
 • Aurinko. Voi että mikä auringonpaiste oli sunnuntain hiihtolenkillä, kevättä pukkaa!

oasis+cubus+zalando oasis+cubus

Sitten ne miinukset. Kaivetaan nekin nyt esiin, jotta pysyy homma realistisena!

 • Ajomatkat. En tiedä montako kertaa olemme 17 vuoden aikana ajaneet Tre-Jkl-välin, mutta kertoja on monia. Tiedän jokaisen mutkan tuskaisen tarkasti ja Längelmäen Nesteen kohdalla tuntuu aina, ettei matka lopu ikinä. Voi kun olisi joku muu yhtä nopea reitti!
 • Lapset autossa. Mies osti tori.fista DVD-soittimen 10 eurolla Vuokatin matkaa varten ja kirjastosta lainattiin levyjä. Viritykset ovat edelleen autossa ja esikoinen viihtyy niiden avulla kohtalaisesti. Mutta kuopus. Pari tuntia sitä huutoa ja valitusta ja kirkumista pienessä tilassa, isomman kysellessä onko vielä pitkä matka. Kysyi muuten pois lähtiessä MUURAMEN kohdalla onko vielä pitkä matka. Olimme ajaneet 10 minuuttia.
 • Tekemättä jääneet jutut kotona. Jos olet viikonlopun poissa, ei tule käytyä kaupassa, tehtyä sunnuntaina ruokaa alkuviikolle ja imuroitua. Siispä maanantaiaamu aloitettiin ilman maitoa aamupalalla ja tänään pidän vaatekutsut niin, ettei ole imuroitu hetkeen. Yritän ajatella, että hällä väliä, kaikkea ei voi saada, mutta vähän se aina ärsyttää että siivous jää.
 • Väsymys. Ajomatkat huutaen väsyttävät aikuisia ja lapset väsyvät, kun on muussa kuin kotiympäristössä. Se näkyi siitä sekamelskasta, joka meillä oli klo 20 sunnuntaina, kun saavuimme.
 • Matkalaukkuelämä. Olemme usein reissussa ja hyvä niin, tykkään siitä, mutta ainainen pakkaaminen ja purkaminen käy välillä hermoille. Varsinkin kun on hiihtokamaa, urheiluvaatteet, siistit vaatteet ja niin edespäin.
 • Hiihtoreitin valinta ja vaatteiden valinta. Ennustus lupasi -13 hiihtolenkille, panin hyvin päälle. Totuus oli -6, takkinikin oli läpimärkä!
 • Lähdimme reitille, joka oli lapsuudessa kauhistus: pitkiä, jyrkkiä ylämäkiä, joita täytyi mennä kävellen, alamäkiä, joita en uskaltanut laskea! Käännyimme lopulta ympäri ja hyvä niin, olin aivan poikki, mutta kun oltiin sovittu että 20 km väännetään, se sitten mentiin.

oasis+sneakersuusi oasisneule+bumblebee
farkkupaita VILA/ neule OASIS FINLAND (saatu)/ farkut CUBUS/ takki ESPRIT/ tennarit OFFICE/ korvikset PIECES

Vaikka kylmä vielä on, niin viikonlopun plussia olivat kyllä tennarit. TENNARIT! Tämä asu oli täydellisesti oman näköiseni, paitaa olin katsellut pitkään ja tennarit uskalsin laittaa pitkästä aikaa jalkaan auringon myötä. Mitä pidätte, eikö ole aika kevätvibat asussa?

Mitkä olivat oman viikonloppusi plussat ja miinukset? Tsemppiä pakkaspäivään, nyt mennään kai niitä talven kylmimpiä! Kuka on nähnyt jo Cocon?