Omat ykkösherkkuni simppelissä reseptissä

Minun ykkösherkkujani ruoissa ovat lehtikaali, vuohenjuusto ja avokado. Söisin lehtikaalia ja vuohenjuustosalaatteja loputtomiin, en tiedä onko niihin mahdollista kyllästyä ikinä? Myös parsakaalin valitsen hyvin mielelläni salaattiini.

Joten arvatkaa innostuinko, kun huomasin Vaasanin ohjeen fb:n feedissani. Siinä komeili salaattiohje, johon tuupataan avokadot, parsakaalit, lehtikaalit ja vuohenjuustot. Kuola valuen kipitin kauppaan nappaamaan tarvittavat ainesosat, jotta saisin heti tehtyä tuota salaattia perjantaiherkuksi. Tein muksujen seurassa salaatin hyvin nopeassa aikataulussa ja nautin, se oli siis hyvä, helppo ja nopea. Ihan täydellinen! Halusin jakaa ohjeen teidän kanssa, jotka rakastatte myös vihreitä juttuja lehtikaalista kesäkurpitsaan!

vaasan+lehtikaali+salaatti salad+vaasan

AINEKSET

Vaasan kasvisrieskoja
lehtikaalia
parsakaalia
kesäkurpitsa
pari avokadoa
tölkki maissia
salaattia
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
suolaa

Määrät eivät sinällään ole tarkkoja, itse murustelin fiilispohjalta juustoa, laitoin kolme avokadoa, yhden ison kesäkurpitsan ja kaksi parsakaalia.

Ja se ohje? Kasvikset kuoritaan sekä pilkotaan. Paistetaan oliiviöljyssä pannulla, itse myös maustoin yrttimerisuolalla tässä vaiheessa. Laitoin salaatin lautaselle, siihen päälle lämpöiset kasvikset. Kasvisrieskat pilkottiin pieniksi paloiksi ja friteerattiin öljyssä pienessä erissä niin sanotusti tortillalastuiksi. Tortillalastut sekoitettiin myös salaattiin ja päälle murustellaan vuohenjuustoa. Älyttömän simppeliä, älyttömän hyvää! En siis orjallisesti noudattanut alkuperäistä ohjetta.

parsakaali+salad broccoli+salad salad+lehtikaali+goatcheese

Salaatti kannattaa syödä heti, silloin se oli parhaimmillaan. Kasviksia ei kannata myöskään paistaa kauaa, jotta niissä säilyy suutuntuma. Kyllä rapea oliiviöljyssä hetken paahtunut parsakaali on hyvää!

salad+kale+vaasan

Onko tässä salaatissa omia lemppareitasi? Meneekö testiin? Herkullista sunnuntaita!