Tenkkapoo ja kiva lounaspaikka

Kuinka moni käyttää sanaa tenkkapoo, mistäköhän sekin on lähtöisin? Siis kun ei tiedä mitä tehdä ja tulee ihan tenkkapoo. Minulle tuli sellainen Köpis-juttujen kanssa. Vaikka kuvia on vain (?) 835, en tiedä työstäisinkö niitä asukuviksi, matkavinkeiksi, fiilistelykuviksi vai miksi. Lisäksi olin itse niin fiiliksissä koko viikonlopun, että kuvia on vaikeaa valita. Ja kolmas juttu on, että meillä on nukuttu molempien tyttöjen puolesta päikkäreitä ja minä olen lukenut koukuttumaani kirjaan (voi että!) ja nukahtanut parina iltapäivänä viideksi minuutiksi sohvalle. Siis sen sijaan, että miettisin niitä kuvia.

Niinpä palataan vajaa kuukausi ajassa taaksepäin, kun nappasin pari kuvaa kivasta lounaspaikasta Helsingissä. Meidän oli tarkoitus olla kolmistaan tyttöjen kanssa Helsingissä, lounastaa ja tappaa aikaa miehen ollessa hommissa, mutta hän päätyikin syömään samaan paikkaan kun lopettelimme. No, oli miten oli, siitä asti kun kävin Kampin Korttelin avajaisissa, olen halunnut käydä siellä joka paikassa syömässä. Ehtinyt olen vain Sandroon, mutta nyt päätin testata lasten kanssa Beijing 8-ravintolan. Se on helppo valinta lasten kanssa, ruoka tulee nopeaan, tilaa kärryille on, on syöttötuolia ja muutenkin kaikki helppoa. Ylipäätään Korttelin ravintoloissa on hyvin tilaa ja vessahan on valtava, joten kärrykansa onkin varmasti löytänyt tämän lounaspaikan!

Beijing 8-ravintolassa tarjolla on dumplingseja, eli taikinanyyttejä, joissa on sisällä lihaa tai kasviksia. Ihan hurjan hyviä. Lounasvaihtoehtoon kuului nuudelit tai riisi, 9 dumplingsia sekä kastike hintaan 9,70 euroa. Me otimme kana-pinaattiversioita lapsille ja hieman tulisempia vegeversioita itselleni. Lisäksi kylkeen tilasimme höyrytettyä parsaa, joka muuten maistui ihan törkeän hyvältä merisuolan kanssa. Annokset huudellaan nimellä tiskiltä ja ne tarjoillaan bambukorissa, jota ei heitetä pois. Lisäksi ruokaan kuului haudutettua teetä.

Mitä pidimme? Olen lukenut useamman arvostelun siitä, että ruoka olisi mautonta ja ehkä kana-pinaattidumplingsit olivatkin, mutta lapset söivät mielellään. Sen sijaan kasvisvaihtoehto oli mielestäni todella hyvä ja maukas ja kastikkeet erinomaisia! Minä kyllä menisin paikkaan uudemmankin kerran nimen omaan lounaalle, sen verran nopeaa ja mutkatonta ruoka oli ja itse sain ainakin hyviä makuelämyksiäkin. Kaksi lounassettiä ja yksi parsakaaliannos olivat jo vähän liikaakin meille kolmelle, onneksi miehen suunnitelmat muuttuivat ja tuli vielä apuun.

Mitä mielipiteitä paikasta? Ai niin, bongasin lähtiessä seinältä kyltin, että nyt on koiran vuosi ja niinä vuosina syntyneet saavat paikasta -15% alen koko vuoden! Sattuupa osumaan omaan synttärivuoteen, vitsi kun en tajunnut tuota mainosta etukäteen!