Entä jos se onkin vahvuus?

Niin kauan kuin olen asunut Tampereella, olen koko ajan vähän haikaillut takaisin kotiin. Ehkä ikävä jo helpotti ulkomaan vuosien myötä, mutta lasten myötä aloin kaivata enemmän takaisin vanhempien lähelle, monien kavereiden ja tuttujen lähelle, ketä Jyväskylässä on. Joka paikassa on muistoja. Tivolikin on takaisin siinä missä ennenkin, oltuaan vuosia satamassa.

Eilen ajattelin kaupungissa ajellessani ensi kertaa, että oikeastaan on aika vahvuus, että on niin paljon juttuja kahdessa kaupungissa. Näen yhtä lailla Jyväskylässä kuin Tampereella tuttuja kaupungilla, on tuttuja paikkoja ja muistoja. Tampereellekin on alkanut muodostua yhä enemmän hyvin tärkeitä tunnesiteitä kahden tamperelaisen tyttären myötä. Heidän lapsuusmuistonsa pyörivät nyt siellä kosken pauhussa ja heidän myötä olen saanut uusia tuttavuuksia ja löytänyt uusia harrastuksia.

Näissä fiiliksissä siis laskettelimme vappuun, oli ihanaa viikonloppuna istua syömässä, kun pöydän ympärillä oli molemmat veljeni puolisoineen. Oli ihanaa juosta lenkki Jyväsjärven ympäri jälleen kerran, ensimmäistä kertaa niin mielettömässä säässä! Viime vappuna juoksimme räntäsateessa, joten eilinen auringonpaiste ja tuuleton keli oli nannaa. Tosin myönnän, että alan jo jännittää hirveästi Helsinki City Runia ja se takoo vähän liikaa takaraivossa juostessa. En niinkään jännitä matkaa, vaan aikaa, mutta yritän unohtaa sen ja yrittää nauttia niin treeneistä kuin matkasta.

Juoksun lisäksi on nähty rakkaita kavereita, joiden lapsiseurasta tytöt nauttivat täysillä ja tänään suuntaamme muun muassa Teeleidiin vappubrunssille! Ihanan erilaista juhlistaa vappua juomalla teetä ja syömällä muutama herkku, odotan innolla pääsyä tuonne yhteen Jyväskylän lempparipaikoistani. Eilen piipahdin myös Designtorilla tuttuja treffaamassa, kaikkea kivaa onkin riittänyt!

Asukuvat tivolin edustalla ovat tähän vuodenaikaan aivan must ja niihin piti ympätä kevään hitti väriyhdistelmä, eli pinkki ja tummanpunainen. Muistan sen yhdistelmän olleen pinnalla kun aloitin blogini kuusi vuotta sitten ja taas mennään sillä!


t-paita & neuletakki VILA/ farkut MANGO/ kengät OFFICIAL/ korvikset & lippis LINDEX/ aurinkolasit RAYBAN (saatu)

Tämä lause on lainattu Karoliinan Vauvavuosi-kirjasta (noin suunnilleen meni näin): ”Inhoan sanaa voimaannuttava, mutta sitä tämä teki”. Juuri sitä muutama päivä Jyväskylässä pitkästä aikaa tekee, voimaannuttaa. Ystävän tsemppaus työasioiden suhteen antoi kovasti innostusta tulevaan ja kälyn ihanat sanat blogistani ja kirjoittamisestani motivoivat rustaamaan blogia uudella innolla. Ystäviä ja perhettä on täällä ympärillä koko ajan ja ensimmäistä kertaa pystyin suhtautumaan tähän niin, että onkin ehkä hyvä asia, kun juurtuu kahteen kaupunkiin ja kulkee niissä niin kotonaan. On niitä ihania ihmisiä Tampereellakin. Entä jos sydämen jakautuminen kahteen kaupunkiin onkin vahvuus? Vielä kun saataisiin kuopus mummilassa nukkumaan ennen puoltayötä, ihme kukkuja!

Näissä sekalaisissa fiiliksissä toivotan jokaiselle supermukavaa vappua! Mitä on suunnitelmissasi tänään tai huomenna? Mitä fiiliksiä asusta?