Minun kesäni

Minun kesäni. Sellaisen haasteen heitti Noora ja toki tuohon oli tartuttava. Täytyy kyllä sanoa, että toukokuuta on eletty kuin viimeistä kesäpäivää. On syöty lähes joka päivä ulkona, sukkia ei ole laitettu aikoihin jalkoihin, on grillattu, käyty torilla syömässä, lapset ovat kirmanneet naapurista toiseen, aurinkorasva on tuoksunut ja jätskejä syöty enemmän kuin viime kesänä yhteensä. Toukokuu on ollut huikea ja minun kesän bucket-listani on jo suunnilleen tehty. Mahtavaa!

Mutta mitkä ovat kesän valintani Nooran haasteessa? Vastaillaan!

1.Lippis vai lierihattu?

Juostessa aina lippis, pääasiassa muuten kaduilla ja rannalla lierihattu. Mutta sporttityylissä taas lippis. En voi valita!

2. Jäätelö vai pehmis?

Minä taisin viime kesänä syödä yhden jäätelön, josta tungin puolet roskiin. En ole ystävä, näistä pehmis, mutta ihan mieluiten mehujää, jos jonkun syön. Jäätelö on vaan liian makeaa makuuni.

3. Herneet vai mansikat?

Molemmat hyviä, mutta mansikat. Ovathan ne aivan ihania. Viime kesänä laitoimme pakkaseen vattujen ja mustikoiden ohella 15 kg mansikkaa, loppuivat vappuna. Onko 20 kiloa tämän kesän tavoite?

4. Palju vai järvivesi?

Paljussa olen käynyt eläessäni ehkä kahdesti (?) kylpylässä, en siis tiedä mitään paikkaa, missä kesällä pääsisin paljuun. Järveenkään en kyennyt viime kesänä ja ykkösvalintani olisi merivesi. Mieluiten snorkkeli päässä, pohjaan tuijotellen ja kaloja tutkien. Rakastuin mereen Thaimaan vuosina ja sukeltaessamme, eikä se lähde ikinä minusta. Se rakkaus turkoosiin kirkkaaseen veteen, se näkyy myös kodissamme turkoosin värin määrässä. Rakastan merta.

5. Grilliherkut vai kesäkeitto?

Kesäkeitto tuo mieleeni hirmuisen lämpimiä muistoja, kun istuin isovanhempien mökillä muovimajassa 1960-luvun Akkareita lukien ja kesäkeittoa syöden. Rakastan kesäkeittoa. En myöskään hyljeksi grilliruokaa, lohi, bataattinyytit, halloumi ja erilaiset kasvikset ovat parhaita!

6. Mökki vai teltta?

Telttailussa on ihan oma fiiliksensä ja mietin vähän haikeana kaikkia teltassa vietettyjä festariöitä, kun nenä oli täynnä hiekkaa. Kesällä olemme luvanneet esikoiselle telttaretken! Mökkeily on ihan jees, mutta yleensä mökillä saa tehdä kaiken maailman töitä koko ajan ja huitoa hyttysiä. En tässä elämässä tule hommaamaan omaa mökkiä, eikä perheessämme ole koskaan ollut omaa mökkiä.

7. Varjo vai auringonpaiste?

Aurinko. Rakastan sitä ja harmittaa, että se on niin vaarallista. Ihon vielä suojaat, mutta nykyään huuleni palavat äärimmäisen herkästi ja huulin laitettava rasva ei pysy millään, vaan valuu hetkessä pois ja suuhun.

8. Kesäsade vai kesätuuli?

Ehkä tuuli, sadekin on ihana, mutta kesken festarireissun ei niin ihanaa kaataa vettä kengistä.

9. Lavatanssit vai festarit?

En ole eläessäni käynyt lavatansseissa. Festariuran aloitin vuonna 1998 Rantarockista, missä esiintyi mm. Nylon Beat! Sitten on nähty Tammerfesteja, Provinsseja, Ruisrockeja, Raumanmeren juhannusta, Suomipop festivaaleja, Aitoon kirkastusjuhlia, Hämyfestareita, kiljuttu trombin iskiessä Sonisphereen jajaja… Festarit ovat mielettömiä, voi kun pääsisi heti!

10. Roadtrip vai riippumatto?

Roadtrip, absolutely. Minä en jaksa olla paikallani ja riippukeinussa on usein hirveän hankala asento.

11. Hiirenkorvat vai syreenintuoksu?

No, nämä kuvat vastaavat siihen? Aivan ihanaa ollut toukokuussa katsellen vihreää luontoa, kirsikan-, omenapuun-, sekä syreeninkukkia!

12. Mato-onki vai golfmaila?

Olen käynyt mato-ongella kahdesti lapsena ja itketti ihan hirveästi se matojen keihästys ja kalan lyöminen päähän. Itkin, eikö voitaisiin päästää kala takaisin, mutta se oli kuulemma jo vahingoittunut. Golfia on ole pelannut ikinä. Vastaan randomin, minigolfin, se on hauskaa!


haalari POMP DE LUX/ kengät H&M/ rannekoru HIPANEMA/ korvikset MINE GUNGÖR (saatu)/ aurinkolasit RAYBAN (saatu)

Kuvista vielä sen verran, että niissä on ihan mielettömän kauniit, suomalaista käsityötä olevat korvikset, jotka ”vaihtavat” väriä auringon osuessa niihin. Ihanat! Niiden takana on Mine Gungör, kurkatkaapa jos kaipaatte näyttäviä koruja kesäasuihin!

Olisi kiva, jos Taru, Maiju ja Souliina jaksaisivat napata tämän haasteen mukaansa!

Mitkä olisivat sinun valintasi? Ihastuitko isoihin korviksiin? Superaurinkoista viikonloppua!