Ohi on!

Haikeana heräilimme eilen uuteen viikkoon, sillä saimme aloittaa sen taas kolmisin. Äkkiä meni miehen parin viikon loma, toisaalta se kesti todella pitkään, kun miettii mitä kaikkea kahdessa viikossa ehtii tehdä. Ymppäsin lomalle niin kampaajat kuin hierojat, istuttiin rauhassa Jyväskylän satamassa viettämässä iltaa, pakastettiin mansikoita, matkailtiin Turun suunnalla ja vikana puuhana vielä pestiin ikkunat. Nyt täytyy kyllä sanoa, etten minä edes koskenut pesuriin, vaan olin lasten kanssa leikkipuistossa, kun mies ahkeroi vikana lomapäivänään ikkunoita.

Helpostihan siinä meinaa käydä niin, että loma menee suorittamiseksi, mutta mielestäni me ehdimme myös olla ja jutella lämpimissä kesäöissä. Kahden viikon aikana uitiin kolmessa eri järvessä Tampereella, kahdessa maauimalassa Turussa, meressä sekä kahdessa eri järvessä Jyväskylässä! Oli selkeästi siis tämän kaksiviikkoisen teema tuo uiminen. Ja edelleen jatkuu, eilenkin porhalsimme suoraan rannalle, kun mies tuli töistä.

Nyt onkin vähän hassu fiilis siitä, mikä kuukausi on. Monesti mies on palannut töihin vasta elokuussa, joten ajatukseni kääntyi syksyyn tällä viikolla, mutta nyt onkin heinäkuu ja helle vielä. Monta kesäjuttua ehtii lämpiminä kesäiltoina, haaveilen vielä Linnanmäen reissusta ja tänään suuntaamme koko perheen voimin kesäteatteriin. Eilen istuimme ystävän kanssa lämpimässä kesäillassa ihaillen Tamperetta Ratinan katolta ja jutellen. Oli upeaa pyöräillä kotiin t-paidassa ja shortseissa keskiyöllä, eikä palellut! Oikea sellainen etelän yö. Olin muutenkin yhtä hymyä, sillä olin niin iloinen, että olen saanut aikuisiällä ystävän. Ja miehemme ovat myös tutustuneet ja alkaneet mm. lenkkeillä yhdessä. Ja missä me alun perin tapasimme? Leikkipuistossa. Lasten kautta siis voi todella saada uusia ystäviä, niin kuin neuvolan täti minulle sanoi kuusi vuotta sitten, kun hepulissa mietin mitä minä teen yksin lapsen kanssa kotona.


mekko ja korvikset GUESS/ kengät ja aurinkolasit H&M

Hyvin kiitollinen olen tästä kahden viikon pätkästä ja vielä jatkuvasta kesästä, jonka myötä arvostan ihan hirveästi meidän ilmalämpöpumppuja. Ah sitä kylmää ilmavirtaa, joka jäähdyttää kotia ennen nukkumaanmenoa!

Nämä asukuvat napattiin Turussa ja haaveena oli ottaa ne Aurajoen rannalla. Mittarin ollessa tuona päivänä varjossa +33 lapset tuskastuivat lämpöön niin pian, että siirryimme äkkiä kohti maauimalaa ja otimme kuvat sen vieressä. Ei ollut muuten fiksuin helleasu tämä paksuhko mekko, mutta tykkään siitä edelleen niin! Olen ostanut sen ennen kuin minulla oli lapsia, monta vuotta ollut siis mukana menossa!

Mitä sinä olet puuhaillut lomalla tai miten selätät helteitä? Aurinkoista tiistaita!