Turku osa 1: majoitus ja ravintolat

Nyt kun eilinen maailmantuska on saatu oksennettua ulos, palaan vielä näihin kesälomavinkkeihin, sillä niitäkin monta luonnoksissa odottelee. Kuka on vielä lomalla? Toki nämä vinkit sopivat osa talveen tai kesäisiin viikonloppuihin, joten ei tähän välttämättä lomaa tarvita!

Minun täytyy nyt myöntää, ettemme ole koskaan varsinaisesti lomailleet Turussa. Sinne ei vain ole tullut lähdettyä. Koska sukulaiset ovat Helsingissä ja Jyväskylässä, tulee herkästi lähdettyä noihin kaupunkeihin. Tai lähdettyä pohjoiseen päin. Turusta on menty laivalle, on vietetty Ruisrockia ja käyty sen aikana jopa keskustassa brunssilla tai viiletetty Turun saaristoon.

Tänä kesänä päätimmekin viettää ensimmäistä kertaa pari yötä Turussa. Olivat sitten pari kesän kuumimpia päiviä mittarin näyttäessä +33 astetta, eli se vaikutti tekemisiimme. Hakeuduimme uimaan ja veden läheisyyteen. Ihastuin kuitenkin kovasti Turkuun kesäkaupunkina, se oli siisti, kaunis ja kansainväliset markkinat toivat vielä ihanasti elävyyttä Aurajoen rantaan.

Ja ravintolat! Niitähän olisi loputtomiin ja kaksi päivää on ihan liian lyhyt aika ehtiä montaa testata, varsinkin kun matkassa on kaksi helteestä läkähtynyttä pikkunaista – ilta meni siis vaahtokylvyssä ja alasti majoituksen partsilla nakkeja syöden (huom., puhun nyt lapsista, en minun ja miehen romanttisesta illanvietosta :D). Ehdimme pari ravintolaa testaamaan ja tykkäsin molemmista hirveästi!

Majoituksen otimme Airbnb:n kautta ja se oli keskustakolmio parvekkeella ja kylpyammeella. Hotelleissa on todella tylsää pyöriä nelistään ja nukkuminen vaikeaa, joten tuossa kolmiossa oli kivasti tilaa ja omat makkarit meille. Asunnosta pystyi kävelemään kaikkialle ja se oli hyvin siisti. Paikalla odotti kaikille lakanat ja pyyhkeet sekä ihanasti laitettu pieni matkasänky taaperolle, jossa oli lelut ja muut. Kylpyamme oli tyttöjen mielestä ihan hitti, kun sellaiseen ei ikinä pääse! Hintaa kahdella yöllä ei ollut sen enempää kuin jos olisimme ottaneet hotellihuoneen neljälle ja oli meillä paljon kivempaa kunnon kokoisessa asunnossa. Tosin kuumahan sekin oli näillä keleillä!

Ensimmäisenä testasimme ravintolan Tintå, joka taitaa olla kaikkien tuntema klassikko Aurajoen rannalla. Lounaalle mennessämme taapero oli aivan katki väsymyksestä ja helteestä, joten menimme suosiolla sisälle ja tilasimme kaikki kolme lounasvaihtoehtoa, jotka jaoimme kolmistaan. Listalla oli lohicaesarsalaattia, prosciuttopastaa sekä jättikanapita. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja ruoat tulivat hetkessä, hämmästyin, sillä paikka oli täynnä ainakin terassin osalta!

Kaikki annokset olivat ihania ja koska yhdellä porukasta oli raivari, kuvasin ne supernopeasti. Kaikkien ihanin oli se jättikanapita, joka ei näyttänytkään pitalta, vaan oli auki leikattu. Munakoisot, rapea kana ja granaattiomenansiemenet olivat superhyviä! Lounaan hinnat pyörivät 10-12 euron välillä, joten mielestäni laatuun ja kokoon nähden hintakin oli hyvin maltillinen!

Seuraavana päivänä söimme mm. aamupalaa torilla, thairuokaa markkinoilla ja illallisen nautimme risteilyllä, siitä enemmän myöhemmin. Täytyy vain sanoa, että Turun torin laidalla, Wiklundia vastapäätä oleva kahvila on aivan ihana ja sen tarjoilijaneitokaiset todella ystävällisiä! Lähtöpäivänä talsimme vähän kauemmas joen rannasta, Hämeenkadulle ravintola Kuoreen. Sen verran pitkälle sai kävellä ja ravintola ei ulospäin näyttänyt kummoiselta, että tämä piti kyllä löytää suosituksen kautta, vahingossa en olisi paikkaan päätynyt. Eikä matka nyt pitkä ole, mutta kuitenkin pois päin ytimestä ja ei huutanut nimeään kovin kauas, kun osoitetta etsimme.

Mutta oli kyllä vaivan väärti! Kasvisruoka on taivaallista, kun se on hyvin laitettu. Otimme päivän lounasvaihtoehdoista salaatin sekä falafel-baarin, johon sai itse valita lisukkeita. Falafellit olivat mielettömän maukkaita ja salaatissa oli vain kaikki maut täydellisen kohdillaan. Miten voi pelkkä öljy ja suolakin salaatissa olla niin täydellisesti osuneita? Puhumattakaan mustakaalipestosta tai pinaattihummuksesta. Ihania! Lounaat maksoivat kaikki aika lailla kympin, oli taas minusta niin hintansa väärti, ihanaa ja puhdasta kasvisruokaa!

Kuoresta jatkoimmekin vauhdilla jo pakkaamaan ja kohti saariston lauttaa, palaan toisessa postauksessa siihen, mitä kaikkea puuhasimme superhelteisinä Turun päivinämme. Laita kuitenkin nämä ravintolavinkit korvan taa, jos eivät ole tuttuja jo!

Mikä on oma suosikkisi Turussa?