Puuhamaa se on paras paikka?

Siis tuo rallatus, tiedätte varmasti jokainen Alatalon laulaman Puuhamaa-laulun. Sitä ei varmaan ole vaihdettu ikinä, soinut parikymmentä vuotta televisiossa? Olen käynyt Puuhamassa joskus lapsena ja viime viikolla suunnistimme sinne kälyn sekä tyttöjen serkkujen kanssa. Tampereelta ei aja kuin tunnin paikalle ja parkkipaikka on ilmainen, eli paikan päälle oli hyvin helppo saapua.

Entäs se paikka sitten, onko se paras? Sisäänpääsy on 25,50 euroa, alle 3-vuotias pääsi ilmaiseksi. Sillä maksulla saa sitten kaiken, mitä puistosta löytyy. On jonkinlaisia laitteita, serkkutyttöjen suosikki oli sellainen, missä sai itse painaa napista pyöriikö laite pää ympäri. On iso iso leikkipuistoalue, sisäleikkipuistoa ja mm. leppislaite ja karuselli pienemmille lapsille. Keli oli niin kuuma, että enemmänkin olisi voinut tutkia sitä puistoaluetta, mutta lapsilla liimaantuivat paidat selkiin kiinni. Siispä siirryimme buffaan syömään ja vesipuistoalueelle.

Buffa oli ihan ok, mutta suuri miinus oli kertakäyttöastiat, joita siellä käytettiin heinäkuun ihmismassalle. Olin aika hämmentynyt. Siirtyessämme vesipuistoalueelle näkyi ihmismassan vaikutus pesutiloissa – kaikkialla oli aika likaista ja hiuksia joka puolella, missään ei taidettu päivän aikana siivota. Vessoissa tursusi roskiset yli.

Itse vesipuisto oli tuollaisella +30 kelillä mainio, vaikka väkeä toki oli paikalla. Esikoinen laski serkkujensa kanssa joka ikisen mäen ja pienillekin löytyy allas ja vähän helpompi mäki. Kun jossain vaiheessa isommat jäivät jonottamaan vesiliukumäkiin, me hiippailimme kuopuksen kanssa höyrysaunaan, joka löytyy altaan reunalta. Se oli hänen mielestään tosi ihana, vaikka edelleen, se lattioiden puhtaus…

Lapsena minulle jäi mieleen, että Puuhamaa oli tylsä. Veikkaan tuon ikäni (olin ehkä 8-9-vuotias) olleen sellainen, että kaipasin jo laitteita, enkä niin innostunut polkuveneestä tai trampoliineista. Sen ikäisenä vesipuisto olisi ollut huikea, mutten muista oliko keli liian kylmä vai onko vesipuistoa edes aina ollut? 5-vuotiaille likoille näytti uppoavan puistossa ihan kaikki, eli heillä oli ihan täydellinen ikä tuohon puistoon.

Minua jäi häiritsemään pesutilojen epäsiisteys, vessojen epäsiisteys ja henkilökunnan sellainen ”blaah”-asenne. Kertakäyttöastiat. Kun menimme kuopuksen kanssa laitteeseen, jota poljetaan itse ylhäällä, meni laitteen kyytiin asettautumisessa aikansa, kun penkki jäi aina käteen. Sähköformuloissa lasta ei autettu kypärän kanssa. Tuntui, että niin tunnusbiisi kuin laitteet ovat sieltä jostain kaukaa vuosien takaa.

Kun meinasin ostaa lähtiessä juotavaa matkalle, ei jono liikkunut kerta kaikkiaan mihinkään kahviloissa ja päätin kurvata parin kilometrin päässä olevaan K-kauppaan hakemaan matkajuomiset. Se olikin hyvä idea, sillä puiston ulkopuolella mainostettiin, että Puuhamäki-kuitilla saa kaupasta 5% alea, eikä ollut jonoja. Suosittelen!Menisinkö uudelleen Puuhamaahan? Menisin, mutta sen verran iso alue on ja lippu niin tyyris, että varaisin ehkä ihan koko päivän hommaan. Viileämpi päivä ja pelkkä se puisto- ja laitealue toimisi varmaan paremmin kuin supertäysi ja siivoamaton vesialue. Jos esikoiselta kysytään, hän varmaan menisi uudelleen ja vain vesipuolelle. Siis vähän kahtiajakoiset fiilikset jäi meidän reissusta!

Mitkä ovat omat tunnelmasi Puuhamaasta, milloin olet viimeksi käynyt? Sainko korvamadon aikaiseksi tuolla biisillä?

P.S. Huomasitteko kuvasta, MISTÄÄN ei saa noin valtavia pehmiksiä. HUIH!