Onpa ihanaa kun on meillä tällaista

Onpa ihanaa kun on tällaista Tampereella! Sauna ja luonnonvesi ja vielä levätön järvi ihmetteli minulle joku pääkaupunkiseutulainen eilen Kaukajärven yleisessä saunassa. Pieni markkinointi- ja tiedotusihminen minussa nosti päätään ja kertoi välittömästi että juu, meillä on näitä useampikin ja Tamperehan on Suomen saunapääkaupunki. Ihanko totta, kyseli pääkaupunkilainen. Juu sanoin ja aloin kertoa, mistä saunoja löytyy. Ihan kuin joku asiantuntija olisin.

Minähän en ole ymmärtänyt, miksi lähteä johonkin saunomaan, jos kotoa sauna löytyy. Mutta nyt kun olen tämän mahtavan kesän myötä halunnut uimaan ja sitä kautta päätynyt saunaan, on se ollut todella ihanaa. Saunaa, saunamakkarat likoille, uimista ja höpötystä ventovieraiden saunojien kanssa. Jotka eivät viikkoa myöhemmin olleetkaan vieraita.

Niin. Yllättävän moni naama oli sama, kuin viikkoa aiemmin. Kenenkään nimeä en tiennyt, mutta osasin kysellä miten meni eka työviikko, juteltiin brunssipaikoista, talon ostamisesta, saunomisesta ja elämästä. Ihmeteltiin kuinka 5-vuotias voi hyppiä kolmesta metristä ja esikoisemme naama loisti. En edelleenkään tiedä kenenkään nimeä, mutta uskon, että jos menemme paikalle ensi viikolla, juttu jatkuu. Miten uskomattoman ihanaa on polkea kesäyössä perheen kesken saunan lämmittämä iho kesässä hehkuen. Kilpaa ylämäkeen polkiessa vedetään jo uudet hiet, mutta kesätuuli viilensi. Auringon laskiessa ihailimme pinkkiä taivasta ja mietimme, että tämä on pakko ottaa uusiksi niin monta kertaa kuin mahdollista, tästä muistamme kesän 2018. Helteestä ja saunoista.

Tampereella on useampi yleinen sauna järven rannalla, olemmehan saunapääkaupunki. Mutta Kaukajärven juuri uusitut saunat ovat ihanat. On ihanaa, että toisella puolella on 80 astetta ja toisella 100, ne lakkityypit istuvat siellä ja lapset ”viileämmässä”. Kioskin tytöt ovat ystävällisiä ja ihmiset tuntevat toisensa.

Kyllä me taidettiin tehdä suuren luokan moka, kun emme ottaneet heti 10-kerran korttia. Niin, sauna on auki 21.45 asti perjantaisin, 20.45 muina päivinä ja maksaa aikuisilta 7 euroa, lapsilta 4 euroa ja pikkuihmisistä ei maksua otettu.

Ehkä jo luitte rivien välistä, että suosittelen! Saunaihmisiä siellä?