Keidas lähellä Tamperetta

Näin se vain on, ettei kotikaupunkinsa ihania paikkoja tule kulutettua tarpeeksi. Yksi näistä ihanista paikoista on Viikinsaari, joka sijaitsee vain 20 minuutin laivamatkan päässä Laukontorilta. Liput eivät ole kalliita, laivoja menee kesäisin koko ajan ja perillä odottaa ihana kesämaailma. Sieltä saa vuokrattua sup-lautoja, melontakajakkeja ja vaikka mölkkypelejä, voi syödä ravintolassa, on kesäteatteria, lasten teatteria, leikkipuisto, lehmiä, uimaranta ja sunnuntaisin avoin saunavuoro. On luontopolku, jossa on omat rastit lapsille ja jonne pääsee rattaillakin molemmista päistä käymään. Ja silti sinne ei tule koskaan mentyä.

Osasyynsä on tietenkin keleillä. Tänä kesänä ei ole tullut jätettyä mitään tekemättä kylmän tai sateisen kelin vuoksi. Viikinsaaressa olimme viimeksi kerhoretkellä toukokuussa 2016 ja olihan se aikamoista värjöttelyä. Nyt päivä Viikinsaaren reissulle oli lyöty lukkoon miehen uintikisan vuoksi. Päivä valkeni pilvisenä ja viileänä, mutta lämpeni kyllä ihanasti iltapäivään mennessä.

Mies siis osallistui Viikinsaaren ympäriuintiin, joka on järjestetty jo 81 kertaa, aika huima historia! Koska paikalla piti olla ajoissa ilmoittautumassa, jäi meille aikaa kiertää mm. luontopolkua, joka oli todella kiva lapsen kanssa. Lapsille oli myös omat rastit, joissa kehotettiin mm. haistelemaan kukkia ja halaamaan lempipuuta.

Kannustimme miestä lähdössä ja hyvin uinti menikin, kauhoi sarjassa miehet ilman märkäpukua sijalle 8/28. Tuona sunnuntaina sauna oli varattu uimareille, mutta mahduimme hyvin pian myös saunomaan uimareiden jatkaessa matkaa. Sauna Viikinsaaressa on sekasauna ja siitä pääsee uimaan. Normimaksu on 5 euroa ja yleiset vuorot ovat sunnuntaisin. Löylyt olivat älyttömän pehmeät ja paikassa puusauna, lämmin suositus!

Myös ravintola yllätti minut täysin, salaatti ja lohikeitto oli todella hyviä. Sunnuntaisin olisi myös brunssia tarjolla. Jotenkin ajattelin saariruoan olevan kalllista ja ylihintaista, mutta yllätyimme salaatin koosta.

Poistuessamme viimeisellä laivalla illalla esikoinen harmitteli, että pitää lähteä. Tuntui hullulta, ettemme käy tuolla useammin, kun paikka on niin lähellä! Kesäteatteriesitystä esitetään vielä tämä viikko ja jos voisin, veisin kyllä äitini Viikinsaareen teatteriin ja syömään.

Ehdottomasti täytyy käydä useammin jatkossa saaressa! Mitä itse pidät Viikinsaaresta, oletko käynyt? Syyskuuhun asti jatkuu kesäkausi!

P.S. Tänään ehtii vielä osallistumaan äänestykseen ja arvontaan, klik!