Kesän 6 parasta (ja kauheinta?) hetkeä

Vaikka onkin vasta elokuun alkupuoli menossa, ovat omat ajatukseni vahvasti syksyssä viilenevien kelien ja pienen reppukansan vaelluksen myötä. Mennyttä kesää ajattelee kelien puolesta poikkeuksellisena ja miettii mitä kaikkea ehtikään tehdä ja tapahtua. Mitkä jutut nostaisin ehdottomasti esiin, jos pitäisi valita kesän parhaat?

1. Kypros
Toukokuussa kesä alkoi ja loppukuusta suuntasimme kahdeksi viikoksi reissuun. Tuosta reissusta on vaikeaa nostaa yhtä juttua esiin, mutta se alku ja edessä olevat kaksi viikkoa, illat parvekkeella miehen kanssa, silmissä nähtävä lasten uimataidon kehitys, juoksulenkit tyhjillä kaduilla, viimeinen ilta rannalla. Se kokonaisuus. Se oli niin mahtavaa, että varmaan pari viikkoa nieleskelin kun olimme palanneet kotiin.

2. Juoksulenkki juhannuksen aatonaattona sateessa.

Juoksimme miehen kanssa reilut 14 kilometriä, satoi vettä, eikä missään ollut ketään. Mies esitteli minulle uuden juoksureitin eikä muistanut sitä ihan täysillä – hihitellen juoksin hänen perässä jossain pusikossa. Ilma oli hapekasta ja muut ihmiset taisivat jonottaa ruuhkissa tai piiloutua sateelta. Hymyilytti kun juoksu kulki niin hyvin anemian taittuessa, oli jotenkin ihanaa olla kaksin maailmassa. Kesän paras lenkki.

3. Ex tempore-ilta Jyväskylässä

Lähdimme miehen kanssa kaksin pyörillä kohti keskustaa. Oli kesäilta, Suomipoppien jytä kuului. Olo oli kuin teinillä, kun polki kaksin kesäillassa. Istuimme laiturilla ja puhuimme pitkään ummet ja lammet. Kävimme muutamassa eri ravintolassa ja söimme konttiravintola Mortonissa. Ei pitänyt lähteä mihinkään, mutta ilta oli kesän parhaita.

4. Perheen kanssa uiminen ja saunominen, esikoisen uimataidot

Ehkä ensimmäinen Kaukajärven saunareissumme, kun esikoinen hyppi kolmosesta ja yllätti kaikki ja rintani pakahtui ylpeydestä. Oli ihanaa uida ja saunoa ja polkea helteisessä illassa pyörillä kotiin.

5. Ilta ystävän kanssa

Kuten ehkä olette huomanneet, teen aika vähän koskaan mitään ystävien kanssa ja jos teen, teen porukalla. Niin että on pariskuntia. Tyttökavereiden kanssa itsekseni en tee juuri mitään (tälle kesälle sattui polttarit!) pitkälti siitä syystä, ettei minulla kauheasti ole tyttöporukoita tai kavereita, kenen kanssa sopia leffareissua tai illanviettoa. Istuimme yhden illan ystävän kanssa keskustassa jutellen ja vaikka oli arki-ilta, ei se juttelua haitannut. Katselimme auringonlaskua ja joimme pari lasia viiniä. Olin hirveän iloinen, että tutustuin häneen ja perheeseensä leikkipuistossa.

6. Juoksu mereen Iniössä

Helle lämmitti myöhään illalla, kun menimme ex tempore saunomaan Iniön saarella. Olimme melkein koko ajan kaksin naisten puolen saunassa esikoisen kanssa, juoksimme kikattaen mereen ja nautimme täysillä kesästä. Tuon hetken haluan muistaa aina.

Huomaatte, että näissä kohokohdissa on hyvin vahvasti läsnä perhe ja vesi. Siinäpä kaksi tämän kesän parasta juttua. Valitsin tälle listalle ne ensimmäisenä mieleen nousseet jutut, vaikka monia, monia muitakin ihania juttuja teimme ja monia on vielä tulossakin, kuten reissu Linnanmäelle ja ystävän häät. Kyllä tämä kesä on ollut oikea elämäni kesä!

Koska aina hehkutetaan näitä parhaita juttuja blogeissa, mietin kiinnostaisiko teitä lista kesän pahimmista hetkistä tai tapahtumista? Jotta olisi vähän arkirealismiakin mukana, sillä ei kesä yhtä auringonpaistetta ollut. Huikatkaa jos sellainen listaus kiinnostaa, niin teen sen vaikka ensi viikolla!

Huikkaa oma top kolmosesi! Vai onko vielä tulossa joku mitä odotat hirveästi, reissu, häät tms? Iloista alkavaa viikonloppua!