Kesän pahimmat

Kuinka monta listaa luitte kesän kivoimmista hetkistä eri blogeista? Montako listaa kurjista hetkistä luitte? Niinpä. Minä olen aina tykännyt blogeissa avoimuudesta, siitä että kirjoittaja on rehellinen ja aito. Sama koskee Insta-tilejä, minä olen niitä ihmisiä, jotka eivät seuraa valkoisiksi siloteltuja kuvia ollenkaan. Haluan tavallisuutta ja tarttumapintaa, vertaistukea ja jutteluseuraa! Siksipä pyrin itsekin olemaan mahdollisimman aito. Välillä tuntuu, että kompastun siihen somemaailmassa, että olen niin tavallinen, mutta mitäpäs sitten. Näiden ajatusten myötä päätin siis listata myös ne kesän kurjimmat jutut, kun kalenterissa ollaan kääntymässä syyskuuhun. Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että osa näistä on älyttömän pieniä juttuja, kun tietää mitä monelle on kesällä tapahtunut. Tarkoitus ei siis ole valittaa, koska olin kesästä superiloinen ja onnellinen, vaan ainoastaan valottaa niitä tylsempiäkin hetkiä elämässä.

1. Vatsatauti

Kesä alkoi kahden viikon vatsataudilla, jonka myötä tein kaksi ensiapureissua, sain nesteytystä ja hommaa tutkittiin. Olin ihan raato, painoni pysyi hätinä 50 kilon paremmalla puolella ja lapsia en jaksanut hoitaa. Äitini otti heidät muutamaksi päiväksi Jyväskylään. Oli kamalaa, kun aina uusi päivä koitti ja tauti vain jatkui, pelotti, että joku on pahemmin vialla. Sivulöydöksenä paljastui paha anemia, eli onni onnettomuudessa sen suhteen. Ekat hellepäivät vietin siis Acutassa.

2. Kuopuksen iltahilluminen

Tämä alkoi toukokuussa ja jatkui koko kesän. Nukutus saattoi kestää monta tuntia ja välillä meni yli puolenyön, että saimme nuorimman nukahtamaan. Selvää oli, ettei kauheasti yhteistä aikaa jäänyt ja välillä yöt jäivät liian lyhyiksi, kun otimme oman ajan miehen kanssa yömyöhään ja aamuvirkku esikoinen herää päivästä riippumatta seiskalta aina. Väsymys söi selkeästi meitä ja johti riitelyyn useamman kerran. Hermoja koeteltiin iltaisin. Kun elokuussa koitti ilta, että molemmat olivat unessa kello 20.45, teki mieli itkeä ilosta. Ilo loppui kello 22, kun kuopus alkoi allergiakohtauksen takia oksentaa ja oksensi tuntikausia, olin syöttänyt uutta mysliä, jonka en tajunnut sisältävän allergeeniä. Tuntui kuulkaa kohtalon ivalta koko homma.

3. Kattoremontti

Kesällä pyydettiin tarjouksia, valittiin niistä paras ja sovittiin, että remontti tulee alkamaan elo-syyskuun vaihteessa. Toissapäivänä alkoi. Hyvähän asia se on, että korjataan, mutta se, että olemme korjanneet taloamme vuodesta 2013 alkaa olla aika väsyttävää. Katto on nyt viimeinen asia, sitten on kaikki käyty läpi. Oli muuten niin kylmä viime yönä, kun pressun alla nukkuu! Loputon talotuska on myös näkynyt minun ja miehen väsymisessä ja riitelyssä.

4. Epävarmuus

Kesän kääntyessä elokuuhun iski se eteen: tarhat ja työnhaku alkaa. Olen aina todella innoissani kirjoittamassa hakemuksia ja yksi hakemuksista oli minusta todella hyvä ja olin paikasta innoissani – kunnes sain todeta, ettei puhelin soi. Haastatteluakaan ei ole tulossa. Kyllä siinä sai nieleskellä pettymystään, vaikka tiesinhän etukäteen, että työnhaku voi kestää todella kauan. Samalla kiehtoisi ihan hirveästi alkaa yrittäjäksi, mutta pelkään, ettei stressiluonteeni kestäisi sitä.

5. Ruuhkavuodet

Ennen tuntuu, että kesällä on käynyt jatkuvasti vieraita, nyt olimme hyvin pitkälti nelistään. Näimme lähipiiriä, eli lapsuudenperhettä ja kerran näimme kuopuksen kummit. Tuntui, että kaikilla on koko ajan jotain ja samalla oli itsekin niin väsynyt siitä yöhillumisesta, ettei jaksanut järjestää. Ärsyynnyin itseeni, olen jatkuvasti järkkäämässä treffejä ja kyläilyjä ja tykkään nähdä ihmisiä – tänä kesänä perheen kanssa saunominen ja lepo jyräsi meilläkin ykköseksi. Uuvutti ja uuvuttaa ihmeen paljon.

6. Ambulanssireissu ensiapuun

Elokuussa eräänä aamuna, saatuani aamupuurot lautaselle alkoi mahaani sattua. Ensi vähän, sitten vähän enemmän, sitten niin, että täytyi soittaa mies pois töistä. Hän soitti minut nähdessään ambulanssin ja päädyin sitten taas Acutaan tiputukseen päiväksi. Olipahan sekin reissu ja pelottavaa.


paita ja korvikset UHANA DESIGN/ farkut BY PIA’S/ kengät Citymarketista/ arskat RAYBAN (saatu)

Kun aiemmin kesällä mietin tätä listaa ja sitä, haluanko asioita julkaista, niitä oli enemmänkin. Mutta ihmismieli on hieno, sillä nyt kun mietin kesää, muistan jatkuvan uimisen, Kyproksen maailman parhaan reissun, huvipuistot, mansikat ja omenat, juoksulenkit ja kaiken hyvän. Se väsymys ja huonot hetket pyyhkiytyvät jotenkin muistoista. Oletteko huomanneet tällaista?

Kuvat on napattu Porvoosta, missä piipahdimme häiden jälkeen syömässä ja lelukaupassa tuliaisostoksilla. Vieressäni tiskillä seisoi muuten Chisu ja käveli seurueensa kanssa takanamme, kun otimme kuvia. Päivän turha tieto. ;) Asu on loppukesän maailman mukavin, tuo paita on niiiiiiin ihana!

Oliko sinulla ikäviä hetkiä kesässä, jotka jäivät mieleen? Iloista keskiviikkoa, nyt saadaan aurinkoa! <3

P.S. Facebookissa pyörii vielä Muumin päivä-mukiarvonta ja Instassa (@optimismiakatja) on menossa ihana Elivon hiustuotearvonta!