Uusi Lidlin mallisto testissä jännittävässä seikkailupäivässä

Olette varmaan huomanneet, että rakastan liikkumista ja teen sitä hyvin mielelläni ulkosalla. Kun sähköpostiin kolahti kutsu seikkailupäivään Helsingin Vuosaaressa, olin enemmän kuin innoissani lähdössä. Ja samalla vähän kauhuissani jännittäen, edessä olisi nimittäin kaksi uutta lajia: melonta sekä läskipyöräily. Ajattelin pyöräilyn nyt olevan pyöräilyä, peace of cake, mutta melonta jännitti. Jännitti voiko se kajakki kaatua ja minä killittää ylösalaisin jumissa kajakissa? Miten pärjään yksin siellä merellä kajakkeineni? Samalla nolotti, miettiikö kukaan muu tällaisia vai lähteekö vain reippaana seikkailupäivää kohti?

Päivämme alkoi aamukasilta hirveän vaikealla valinnalla: saimme valita päällemme Lidlin upouudesta trekking-sarjasta housut ja takin, kengät sekä repun. Pähkäilin aamu-unisena sinisen ja mustan takin välillä ja päätin, että otan mustan, kun on pitkä ja hyvä leikkipuistohengailuun. Takkien sisällä on vielä toiset takit, fleecet, jotka saa halutessaan irti. Kuinka ollakaan, pienet mustat takit olivat siinä vaiheessa jo loppu, joten vedin ässän hihasta: harmaan takin ja sinisen repun, keltaista sävyä sisältävät trikoot ja varrelliset kengät. Pyöräillessä ja liikkuessa luonnossa olin itse asiassa hyvin tyytyväinen valintaani: lyhyen mallisessa takissa oli huomattavasti helpompi harrastaa! Olin myöhästyä bussista, kun juoksin viime hetkellä vaihtamaan lippikseni, kun ei pinkki sopinut sini-kelta-harmaaseen. Köh.

No mutta. Siihen päivään. Bussissa juttelin Tiian kanssa ja huojennuin, hänkin jännitti samaa asiaa melomisessa! Vuosaaressa, Natura Viva Finlandin tiloissa meidät jaettiin kahteen ryhmään ja ryysäsimme Tiian kanssa hoitamaan melonnan alta pois. Eipähän sitten tarvitsisi miettiä koko pyöräilyä kaatuvaa kajakkia. Tosin, kysyessäni ohjeita mahdolliseen kaatumiseen oppaat sanoivat, että juuri koskaan kukaan ei kaadu ja jos kaatuu, kajakista pääsee vauhdilla pois. Istuimme jännittyneinä kajakkiin ja odotimme, kun meidät yksi kerrallaan työnnettiin veteen. Yritimme Tiian kanssa urhoollisesti hymyillä, mutta naamasta näkee kyllä molempien hieman jännittyneen hymyn.

Kajakilla melomisessa oli kyllä oma fiiliksensä, siinä on niin lähellä vettä. Keli oli aivan täydellinen, ei liian kuuma, ei sateinen ja vesi oli tyyni. Siellä sitten lilluimme menemään tunnin ajan ja kauhoessani Tiian perässä mietin, että hän näyttää ihan ammattilaiselta. Kajakki liikkui ihanan kevyesti, eikä itselläni tullut kertaakaan olo, että se olisi kaatunut. Tosin höpötin ihan tauotta, sillä tapanani on purkaa jännitystä pulputuksella. Anteeksi vain vieressämelojat! Vuosaaren maisemat ovat itselleni ihan vieraita, joten niitäkin oli kivaa katsella. Trekking-takki piti hyvin vettä, sillä minä ainakin kauhoin sitä ihan urakalla hihoilleni.

Älyttömän äkkiä tunnin melonta oli ohi ja pelastusliivit vaihtuivat pyöräilykypärään. Pyöräilen itse jatkuvasti, joten ajattelin tämän olevan vähän tylsää touhua, peruspyöräilyä. Sain läskipyörän alle ja ensimmäisen sadan metrin jälkeen olin myyty. Läskipyörän renkaat ovat jotain todella erilaista kuin normipyörän, se meno on niin pehmeää ja miellyttävää ettei tosi. Polkimissa oli nastat, jotka pureutuivat kenkiin niin, ettei jalka lipsunut mihinkään. Pyörällä teki välittömästi mieli pomppia, siis nostaa sitä hyppyihin ja ajaa tarkoituksella jokaisen juurakon ja kävyn yli. Pian olimmekin vähän pienemmillä poluilla ja edessä oli kiviä, kallioita, käpyjä ja juurakoita. Kuului jännityskiljahduksia, kun päästimme menemään alamäkeen pitkin kalliota. Lopulta pysähdyimme hetkeksi kauniin Kallahden ääreen ja otimme yhteiskuvan, sitten taas pyörän selkään. Vannon, että olin koko pyöräilyn yhtä hymyä. Keskityin täysillä, pompin pyörällä, hengitin raitista ilmaa ja väistelin puita. Se oli ihan älyttömän kivaa, purki stressiä täydellisesti ja oli aivan eri laji, kuin peruspyöräily. Olen höhkännyt koko viikon omasta läskipyörästä ja mies niitä yrittänyt Fillaritorista etsiä. En ikinä etukäteen arvannut, että olisin näin liekeissä pyöräilystä! Jopa viimeinen pätkä uimarannan läpi meni heittämällä, yritäpä peruspyörällä ajaa pehmeän rantahiekan läpi.

Nälissämme kurvasimme vielä rantaan syömään, jonne oli katettu hodareita ja salaatteja. Onnistuin nappaamaan viimeisen kasvisnakin, sillä ruoka alkoi olla jo lopussa kun viimeisenä saavuimme. Tiialle kävi pyöräillessä pikku haveri ja jäin hänen kanssaan kaveriksi odottamaan, vaikkei mitään hätää ollutkaan. Kyllä muuten ruoka maistui ulkoilujen jälkeen, oli ihanaa syödä veden äärellä!

Sitten olikin jo aika loikkia takaisin bussiin ja Helsingin keskustaan, josta jatkoin suoraan junaan ulkoilutamineissa. Täytyy sanoa, että lämmin oli, sillä nuo trikoot ovat vähän paksumpaa materiaalia ja kuumassa ja täydessä junassa aloin ne päällä hikoilla. Varmasti ihan täydelliset juoksuhousut lokakuulle, kun ilma alkaa viilentyä!

Päivä oli ollut ihan super ja olin hurjan voimaantunut. En keksi parempaa kuin ulkoilun ja urheilun kauniissa kelissä. Ei tarvinnut miettiä onko tukka hyvin ja seistä seurustelemassa, vaan sai olla täysillä oma itsensä trikoissa ja lippis päässä ja kiljahdella ilosta. Tuli voitettua yksi pelko ja ihastuttua läskipyöräilyyn. En ole kysynyt mieheltä paistoiko minusta ilo illalla kotona, mutta olen varma että paistoi. Selitin suu vaahdossa päivän kuviota naama loistaen. Lähtisin takuuvarmasti aina vastaaviin tilaisuuksiin, oli niin oma juttu!

Lidlin uusi trekking-mallisto oli ehdottomasti kivointa testata näin käytännössä ja lähellä vettä. Kaikki varusteet olivat lämpöisiä, eivätkä heti päästä vettä läpi. Mallisto tulee ensi maanantaina, 3.9. myyntiin Lidleihin eikä ole hinnalla pilattu. Tässä vielä tarkempia tietoja:

Takit 
Naisten koot 36/38-44/46 hinta 29,99
Miesten koot 48/50-56/58 hinta 29,99

Ulkoiluhousut
Naisten koot 44-46
Miesten koot 48-56 Hinta 14,99

Vaelluskengät
Naisten koot 37-41 24,99
Miesten koot 41-45

Reput 18,99
Ulkoilutrikoot 9,99
Urheilusukat 3,99

 Kiitän Lidliä kovasti elämyspäivän järjestämisestä!

Oletko itse testannut melontaa tai läskipyöräilyä? Mitä pidit? Iloista viikonloppua!

*vaatteet saatu