Kannattaako Saunaravintola Kuumaan mennä illalliselle?

Kesällä saimme Tampereelle vähän kiistellynkin uutuuden, kun Laukontorin nurkalle nousi Saunaravintola Kuuma. Kävimme kesällä testaamassa siellä niin brunssin kuin saunatkin ja voin lämpimästi suositella niitä saunoja! Tuon kesän postauksen voi lukea täältä, apua kun tuli kesäikävä. Viime viikonloppunahan käyttöön tuli vihdoin tuo pulahdusallaskin, eli nyt saunasta pääsee käymään halutessaan Pyhäjärvessä. Ja matkalle saunasta altaaseen tulee muuten lämmitetyt matot, eli varpaat jäässä ei tarvitse tuota matkaa kulkea!

Viime viikolla kävelimme Tampereen Työväen Teatterilta Billy Elliotin harjoitusten jälkeen lähellä olevaan Kuumaan illalliselle. Olin tutkaillut ja kuvannut paikan kesällä, joten keskityin vain ruokaan ja tunnelmaan tällä kertaa. Toimitusjohtaja Pasi Rautanen kävi moikkaamassa meitä kabinetissa ja kertomassa muun muassa uusista Kuuman after workeista. Niin ja tuon kabinetinkin saa muuten vuokralle ja sinne pääsee suoraan saunasta! Näin jo silmissäni, kuinka saunafanina juhlistaisin syntymäpäivääni tuollaisessa tilassa!

Mutta siihen illalliseen! Itselleni tulee ainakin mieleen sanasta Saunaravintola joku ei niin hienostunut ruoka. Ehkä makkara, ranskikset ja joku sormiruoka? Älkää antako nimen kuitenkaan hämätä, sillä Saunaravintola Kuumaan voi tulla itse asiassa todella hienolle illalliselle vaikka sen teatterin yhteydessä. Valittavana on joko pienempiä annoksia, jotka on tarkoitettu jaettavaksi tai sitten voi valita esimerkiksi Kuuman menun, joka meille tarjoiltiin. Keittiömestari Eero Mäkelä on koostanut ruokalistan pohjoismaisten makujen ympärille.

Olen kuullut, että Kuuma olisi saanut kesällä kritiikkiä vähän turhan pienistä annoksistaan ja että niitä olisi vähän suurennettu alkutaipaleen jälkeen. Rohkeasti siis lähdin popsimaan tuota viiden ruokalajin menuta, mutta meillä meinasi jokaisella olla vaikeuksia jaksaa kaikkea. On siis kokoa tällä menulla ainakin naispuolisille enemmän kuin tarpeeksi!

Alkuruokana meille tarjoiltiin sellerikeittoa sekä siian mätiä. Vieressä ollut rieska oli muuten aivan täydellinen, ostaisin niitä heti kotiin jos voisin. Ihanan pehmeä ja kermainen keitto ja täydellinen rieska yhdistettynä mädin suolaisuuten oli todella onnistunut kombo. Illallinen jatkui tartarilla, jonka kasvisvaihtoehtona oli porkkanatartat. Naiset tuntuivat toteavan lihaversion olevan aika suuri, porkkanan puolestaan jaksoi hyvin, mutta se ei herättänyt kauheaa innostusta, siinä oli lähinnä porkkanoita. Estetiikka sen sijaan oli täydellistä, annokset olivat todella kauniita ja täynnä yksityiskohtia!

Pääruokana tarjoiltiin punajuurta ja karitsaa, ”kasvisvaihtoehtona” oli lohta ja punajuurta. Minulle siis tuotiin ruoka pöytään saatesanoin ”kasvisvaihtoehtona on lohta”, en tiedä mikä olisi ollut täysin vegen vaihtoehto, minähän siis syön kanaa ja kalaa. Oli miten oli, annos oli todella hyvä ja lohen kypsyys ihan kymppi.

Välissä testattiin juustoja tämä annos kaipaisi minusta viilausta. Kyljessä ollut omena oli mielettömän hyvää, mutta siinä olikin kaikki, mitä kolmen ison juustopalan seurana oli. Ei mennyt ainakaan itselläni paljoa alas, olisin kaivannut muitakin hilloja, keksejä tai pienempiä juustonpaloja.

Söimme rauhassa ja annoksia sai hetken odottaa, joten kahden tunnin jälkeen oli vielä jälkkäri syömättä. Tiedossa olisi ollut tyyliteltyä vispipuuroa, mutta itselläni oli aamulähtö ja parin päivän ero muksuista tiedossa, joten jouduin tökerösti skippaamaan vikan ruoan.

Illallinen oli hyvää ja ehdottomasti testauksen arvoinen, joskin pieniä viilauksia olisin kaivannut. Menu maksaa 45 euroa ilman juomia. Viinisuositukset olivat hyviä ja onnistuneita, lohi ja alkupala ihan täydellisiä. Kasvistartar ja juustoannos kaipaisivat vielä kehittämistä, enkä tiedä kuinka täällä kävisi täysin kasvissyöjän, eli ehkä menussa mennään vähän enemmän lihapainotteisesti. Puitteet ovat ihanat ja palvelu hyvin ystävällistä! Voitte kuvitella, kun isoista lasi-ikkunoista näkyy kaupungin valoja sekä vettä ja ympärillä lämpöisessä, puilla sisustetussa tilassa näkyy takkatulia. Todella idyllistä syksysettiä!

Ei siis ranskiksia ja makkaraa löydy tämän Saunaravintolan listoilta, vaan todella tyyliteltyjä annoksia. Oletko testannut Kuuman ruokaa? Tai saunoja?

Herkullista torstaita!

*ruoat ja juomat saatu