Mitä jos menisit yhdelle parhaista brunsseista tänään?

Viime viikonloppuna synttärijuhlinta jatkui vielä vähän lauantain puolelle, kun suuntasimme vanhempieni kanssa lauantaipäivän brunssille. Rakastan brunsseja ja niitä onkin nykyään aikamoinen kirjo tarjolla. Lisäksi se, mitä brunsseilla tarjotaan vaihtelee myös hurjasti aamupalastyylisestä ihan lämpöiseen ruokaan.

Viime lauantaibrunssille menimme Tampellaan, joka ei juuri ole keskustan ulkopuolella (asuimme kahdeksan vuotta tuolla ja koen, että asuimme keskustassa), mutta silti sen verran nurkan takana, ettei koskaan tule mentyä. Instagrammissa pyöriessäni törmäsin ihan vahingossa tietoon siitä, että Tampellassa sijaitsee vuoden päivät pystyssä ollut ravintola Viila. Siellä tarjotaan niin lounasta kuin illallista, mutta myös lauantaibrunssia. Innostuneena varasin pöydän ja hinnasta (26e) sai pari euroa alennusta, jos brunssin maksoi varauksen yhteydessä.

Viila on lämminhenkinen korttelibistro, jonka vuoropäällikkönä puuhaa kokkimaajoukkueessakin kisannut Arto Lappalainen ja keittiömestarina Ville Kriikku. .Missään lista-annoksessa ei ole yli neljää komponenttia, eli ravintola luottaa yksinkertaisiin, mutta maukkaisiin komboihin.

Tampellaan pääsee helposti keskustasta ja sieltä löytyy kivasti parkkipaikkoja, myös Massun parkkihalliin mahtuu. Sieltä kipitimme sisälle ravintolaan ja jo oven avatessa tuli kotoinen fiilis. Johtuiko osaksi pylväissä olevista tapeteista, samasta, jota itselläni on ollut kahdessa kodissa vai rentouttavasta musiikista. Vaiko rauhallisesta tunnelmasta tai ystävällisestä vastaanotosta. Joka tapauksessa jo pelkkä ravintolaan sisälle astuminen toi itselleni rauhallisen ja miellyttävän olon. Ei hälinää, ei kiirettä, vaan asiantuntevan oloista ja napakkaa palvelua.

Istuimme alas valoisaan saliin ja lähdimme tutkimaan, mitä on tarjolla. Kauniisti esille asetellut ruoat sekä kivikoristein somistetut tiskit lupasivat hyvää. Olin iloinen, ettei esillä ollut siivutettuja kurkkuja, tomaatteja ja muuta perustavaraa, vaan siitä oli vähän poikettu. Kaikki oli ihanan yksinkertaista ja samalla jotenkin todella freesiä ja maukasta. Oli raejuustoa, hedelmiä, kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa, punajuurigraavilohta, chilibataattia, juustoja, chiavanukasta, jogurttia ja mysliä, raakapuuroa, tuoretta leipää ja karjalanpiirakoita. Lämpöiseltä puolelta löytyi muun muassa pinaatti-fetamunakasta, makkaraa ja jälkkäriksi lämpöisiä vohveleita. Eniten ehkä ihastutti sekä vihersmoothie että fruitie. Vihreässä versiossa oli vaikka mitä, muun muassa kurkkua, banaania, lehtikaalta ja salaattia ja hieman jäinen fruitie papaijasta, ananaksesta ja mangosta (siinä oli muistaakseni muutakin!) oli ihan täydellinen herkku. Lapset ihastuivat siihen ehkä eniten!

Kivan tunnelman lisäksi pieniin yksityiskohtiin oli panostettu ja esimerkiksi Johan&Nyströmin irtotee oli mielestäni aseteltu kauniisti esille. Mikään ei loppunut brunssin aikana, palvelua sai heti tarvittaessa ja vaikka paikkaan tuli koko ajan lisää väkeä, ei hälinää syntynyt vaan paikan akustiikka oli jotenkin todella kiva.

Me tykkäsimme ihan hurjasti ja sanonkin, että kokonaisuutena tämä on yksi parhaita, joita olen syönyt. Ainoa miinus, jonka keksimme oli vähän liian suolainen munakas. Lämmin suositus siis, jos mietit vaikka tällä hetkellä, mihin suunnata harmaana marraskuisena lauantaina! Tai etsit paikkaa isänpäivänbrunssille, jäin vähän miettimään täytyykö tehdä kiireesti varaus ensi viikonlopulle! Ja testata lounaskin ehdottomasti!

Ravintola Viila
Tampellan esplanadi 4

Brunssi lauantaisin klo 11-15

Kuka on testannut? Herkullista viikonloppua!