Joulun jymy-ylläri!

Keneltä sai tähden, tuo katse pienokaisen? Kuka poisti synkeyden yöstä paimenten? Kuka solmi kruunun nyt sinun hiuksillesi? Viisaat kuka johti luokse rakkaan lapseni?

Olet toisten kaltainen, lapsi lupauksien. Tuotko lapseni nyt toivon maailmaan? Olet aarre sydänten, miten sinut suojelen? Helmassani kantaa itse taivastako saan?

Aatonaatto. Jäin hetkeksi yksin mummilan rauhaan, radiosta tulee tuo yksi kauneimmista joululauluista, joka on soinut päässäni koko viikon. Esikoinen lähti kävelemään kauppaan mummin kanssa, kuopus tipahti päiväunille, mieheni ja isäni virittelevät ulkona joulun jymy-yllätystä. Minä istun hetken yksin hengittäen sisääni rauhaa, kuusentuoksua ja kuunnellen joululauluja. Ei ole kiire, ei ole paniikkia. Iltapäivällä suuntaamme veljeni ja kälyn kanssa lunastamaan heidän joululahjaansa ennakkoon, illaksi on hirvittävä läjä Juustosopin juustoja odottamassa. Niin ja se jymy-yllätys.

Kun saavuimme eilen mummilaan, mies myhäili matkalla, että perillä odottaa jouluyllätys. Mietiskelin uutta pulkkaa, rattikelkkaa tai jotain lapsiin liittyvää ylläriä ja kun pääsimme perille leuka loksahti. Äitini oli hommannut pihaan paljun! Kun puut olivat jäätyneet ympärillä muodostaen talven ihmemaan ja siellä keskellä tönötti palju, ei voinut kuin henkäillä ihastuksesta. Mikä ylläri, en olisi ikinä arvannut! Sinne toivottavasti pääsemme tänään ensi kerran, istun siellä ehkä koko joulun. Ihana juttu, ihana äiti!

Kävimme eilen viemässä Teeleidiin pienen joulumuistamisen ja fiilistelimme taapero matkassamme jouluteen äärellä. Illalla koristeltiin kuusi hirmuisella innolla, vain yksi kuusenpallo kilahti säpäleiksi tohinassa. 2-vuotias hoki tauotta, että nyt on maailman paras joulu ja maailman upein kuusi. Lasten naamat loistivat ilosta. Huomaatte, että edes kuusta ei voi koristella ilman käsilaukkua. Tänään juostiin kirpakassa pakkasessa se juoksuharrastuksen vuosilenkki. Oli kylmää, mutta oli mielettömän kaunista! Näin me olemme kolme aatonaattoa jo lenkkeilleet samassa paikassa.

Joulu on ihana. Perinteet ovat ihania. Olemme viettäneet miehen kanssa yhdessä 17 joulua ja kaikki menee niin perinteisellä kaavalla, ettei siitä tarvitse edes jutella. Olemme tiiviisti aina samassa paikassa lukuun ottamatta Thaimaan jouluja. On perhe, on rauha, on samat ruoat, laulut, ihmiset, kaikki on hyvin. Syvä kiitollisuus tulee sydämeen tässä rauhassa.

Toivotan aivan ihastuttavaa joulua joka ikiselle lukijalle, olette olleet tänäkin vuonna korvaamattomia! Huomenna pamahtaa mielestäni ihana viimeinen joulukalenteriarvonta kehiin, pidän sitä kauemmin auki niin lomalijatkin ehtivät osallistua.

Lämmin ajatus lähtee täältä teille jokaiselle, ihastuttavaa joulunaikaa!