Helpot ja hyvät broccolini-pähkinänuudelit

Muistatteko kun marraskuussa kokkasin isänpäiväjuttuja Helsingin Sanomien Helpot ja Hyvät-kirjan avustuksella? Tykkäsin ohjeista kovasti ja olen pariinkin otteeseen tehnyt tätä nuudeliruokaa, jonka ohjeen päätin kanssanne nyt jakaa. Odotin kokkaushetkeä, jolloin ehtisin ottaa kuvia, mutta ei se onnistunut – taas ryntäilin välillä selvittämään tyttöjen tappelua ja kuvat jäivät vähiin, mutta ei se mitään, reseptistä saanee silti kiinni!

Lisäksi vähän tuunailin reseptiä. Alkuperäinen ohje on vegaaninen, minä korvasin tofun broilerilla. Lisäksi laitoin tavallista sipulia kevätsipulin tilalle. Vaikka ohje näyttää vähän ”hurjalta” pieniä lapsia ajatellen, kun siihen tulee tuoretta inkivääriä, valkosipulia ja chilikastiketta, ovat määrät niin maltillisia, että meidän tytöille on ainakin maistunut. Maistelivat kokkausvaiheessa raakana tuoretta inkivääriä – siitä vasta olisi pitänyt kuva saada!

Broccolini-pähkinänuudelit

200 g nuudeleita
250 g herkkusieniä
1 punainen paprika
250 g broccolinia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
250 g kiinteää tofua (käytin itse broileria tämän tilalla)
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl vettä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl sriracha-chilikastiketta
0,5 tl suolaa
2-3 kevätsipulia
öljyä

1. Keitä nuudelit napakan kypsiksi, valuta siivilässä ja upota jääkylmään veteen odottamaan.
2. Puhdista ja pilko sienet. Leikkaa paprika suikaileiksi. Puolita broccolinit (tein itse pienempää silppua kaikesta, jotta lasten on helpompi syödä). Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääriä 1 rkl verran.
3. Kuivaa tofu ja leikkaa kuutioiksi (itse paistoin tässä vaiheessa broilerin erikseen).
4. Yhdistä pienessä kulhossa maapähkinävoi, vesi, seesamiöljy, soijakastike, sriracha-kastike ja suola. Sekoita tasaiseksi.
5. Hienonna sipulit.
6. Kuumenna öljyä pannussa tai wokissa ja paista sieniä noin 3 minuuttia. Lisää sitten paprika ja broccolini ja paista vielä noin 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista noin 1-2 minuuttia.
7. Lisää tofut, maustekastike ja nuudelit. Kuumenna hyvin ja paista käännellen pari minuuttia.

Avot! Suhteellisen pikaisesti lautasilla on kasa höyryävää nuudeliruokaa, joka ei ole missään nimessä mautonta vaan ihanan mausteista ja tulisuutta saa lisää lisäämällä omaan annokseensa srirachaa. Kivan vaihteleva ohje niihin arkiohjeisiin, jotka yleensä meillä pyörii, joten toivon, että joku innostuu tästä ja nappaa arkiruokaohjeen mukaansa. Tuo kirja on ollut minusta todella kiva ja tykkään kokata kirjan kanssa. Kännykän tai läppärin kanssa on aina inhottava puljata keittiössä, kyllä vanhat kunnon kirjat ovat vielä paikallaan. Tai reseptivihkot, onko jollain vielä niitä, joihin on leikattu ja liimattu reseptejä?

Meneekö ohje testiin? Maistuvaa torstaita kaikille!

*kirja saatu blogin kautta