Uhana, Mansen ihanimpia

Kun sähköpostiin kilahti kutsu Uhana Designin vaikuttajailtaan, vastaukseni oli niin villi, että ihan hävetti. Joo joo joo ihanaa tulen, vastasin, sillä tapahtumassa yhdistyi todella monta Mansen ihanaa juttua. Uhana Design, jonka vaatteet ovat yksiä lemppareitani kuten olette varmaan huomanneet, Muusan vegaaniset ruoat (olen vain kerran käynyt Muusassa ja haaveillut siitä sen jälkeen koko ajan, oli niin hyvää!) sekä Muita ihania-Tiinan pitämä korvispaja. Uhanan pisarakorvikset ovat nekin yksi suursuosikkini ja niitä on parissa eri värissä korulaatikossa. Samalla illassa oli tarkoitus kurkkia kevään ja kesään uutuuksia, jotka tulevat huomenna lauantaina myyntiin. Ah mikä kombo!

Ja se, että Tampereella tapahtuu jotain, kuinka ihanaa on, kun iltaan osallistuminen ei vaadi junamatkaa! Iloisin mielin hypähtelin bussipysäkiltä eilen Uhanan liikkeeseen Verkatehtaankadulle, joka on rempattu tyylikkääksi ja yrityksen näköiseksi. Ikkunassa loistavat pastelliset jädet ja sisällä mennään metsän ja vaaleanpunaisen väreissä.

Itse tutustuin Uhanaan silloin, kun ensimmäinen tuote lähti ”lentoon”. En kyllä tiedä oliko se ensimmäinen tuote, mutta muistan kuinka iso juttu mustavalkoiset hupulliset huivit olivat noin viisi vuotta sitten. Muistatteko ne? Silloin kuulin ensi kertaa Uhana Designista ja on ollut mahtavaa seurata, miten yritys on lähtenyt lentoon ja ystävämyynneille jaetaan jonotusnumeroita. Kahden nuoren naisen, Mira Vanttajan ja Hanna Virkamäen perustama yritys on virallisesti perustettu vuonna 2012. Eilen kuulimme lisää yrityksen taustoista, kun naiset kertoivat, että vaatesuunnittelua opiskellessa vähän ahdisti, että he tulevat tuottamaan uutta vaatetta maailmaan. Siksi Uhana valmistaakin vaatteita, joiden toivotaan kestävän pitkään ja olevan ajattomia ja vastuuta kannetaan ympäristöstä läpinäkyvällä tuotannolla. En voi kuin ihailla näitä naisia ja sitä, kuinka he ovat saaneet unelmansa lentoon. Nykyään yritys työllistää jo monta työntekijää ja pisarakorvikset sekä vahvat printit ovat monen tiedossa. Viimeksi lanseerattiin petivaatemallisto näyttävästi Pupulandian Jennin kanssa ja noista lakanoista haaveilen kyllä minäkin, voih!

Lisäksi Uhanassa on ihailtavaa se, kuinka he persoonallisen tyylinsä lisäksi tuovat esiin erilaisia naiskuvia. Rohkeat yrittäjät, rohkea sanoma! Nostan hattua!

Tilaisuudessa saimme myös aimo annoksen vinkkejä siihen, miten pitää huolta lempivaatteestaan ja miten esimerkiksi hoitaa silkkiä, joita moni Uhanan vaate on. Niitä meille kertoi Maria Arkive Aterlierista. Olen itse saanut ompelijalla teetetyn silkkihameen mukana palan Marseille-saippuaa ja ajatellut, että sillä voi pestä vain nyrkkipyykkiä, mutta Maria kertoi keittävänsä siitä pesuaineen kaikille vaatteille. Blenderissä saippuaa paloiksi ja kuumaa vettä sekaan. Hyvän pesukoneen silkkipesuohjelma ja vaatteen laittaminen pesupussiin voi olla jopa parempi käsittely silkille kuin nyrkkipyykki! Oh! Uskallan ehkä tämän jälkeen pestä joululahjaksi saamani Winter Gardenin, joka näkyi eilisessä postauksessa. Lisäksi saimme vinkkejä miten käyttää vaateharjaa ja hohkakiveä pitämään lempivaate hyvässä kuosissa. Mahtavia vinkkejä!

Siinä ihania Muusan vegeherkkuja popsiessani suuntasin vähän pelonsekaisin tuntein kohti koruaskartelupöytää. Materiaalia oli vaikka millä mitalla ja rakastan Uhanan korviksia, millä niistä osaisi valita! Katsoin hämmentyneenä mitä kaikkia hienoja luomuksia pöydässä alkoi syntyä ja sitten päädyin vain tavallisiin pisaroihin. Tiedän niille tulevan käyttöä ja valitsin sävyt sopivaksi uuden HOLIDAY-malliston collariini, joka myös lähti mukaani. Se oli kuin tehty päälleni, rakastan vaaleanpunaista, käytän jatkuvasti Uhanan collareita jaja… Kevätmalliston inspiraationa oli, että mikä vain on mahdollista ja siltä se juuri tuntui. Bring it on kevät, sain superpaljon energiaa Uhanalta! Niin ja totesin, että peukaloni on edelleen keskellä kämmentä ja askartelijaksi minusta ei ole, mutta sinnikkäästi nykersin pisarani kokoon.

Uhanan Miran kanssa muuten juteltiin, että tällaisia korvispajoja pitäisi pitää asiakkaille. Eikö pitäisikin, olisitko innolla mukana?

Täynnä iloista mieltä, joka irtosi kivasta naisporukasta ja lämminhenkisistä yrittäjistä hyppelin sohjossa takaisin kotiin. Arvatkaa mikä paita tänään päällä? Katsotaan kestävätkö DIY-pisarakorvikset tuulessa! 

Ihastuttavaa perjantaita ja energiaa päivääsi! Löytyykö Uhana-faneja ruudun takaa?