Äidin ja lasten kevätuutuudet ja ihana kuvaushetki!

*kaupallinen yhteistyö Silverjunglen kanssa

Lastenvaatteet ovat vähän tauoton työmaa, vai mitä tuumitte? Saa olla koko ajan miettimässä onko niin säähän kuin kokoon sopivia kenkiä, kurahousuja ja muuta kaapissa ja sen lisäksi pitää esillä niin topat kuin välikausivaatteet vielä näin huhtikuussa. Lastenvaatteissa on ehdottomasti parasta se, että niissä on hyvä olla ja toinen, että ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Etenkin leggareiden kanssa tuntuu moni tuskailevan, kun ulkohousut otetaan pois ja kaadutaan asfalttiin…. No, tiedätte.

Leikki on lasten työtä ja siksi esimerkiksi leggarit, tunikat, colleget ja muut pehmeät ja joustavat materiaalit ovat ihan parhaita leikkitouhuihin. Ei saa puristaa, ei saa kutittaa – toisaalta, kuka aikuinenkaan tykkää jos kutittaa tai puristaa, mutta lapset eivät siedä epämiellyttävyyttä yhtään. Heti tulee noottia. Kaikkein hankalimmiksi olen kokenut esimerkiksi farkkuhaalarit tai liivimekot, kun ne vain valahtavat sieltä olkapäältä ne henkselit pienillä. Sen sijaan ihan nappeja ovat olleet pitkät paidat/tunikat/mekot, jotka saattavat mennä kaksikin vuotta putkeen. Muuttuvat vain pitkästä mekosta lyhyemmäksi. Juuri eilen meillä oli päällä mekko, joka on otettu käyttöön elokuussa 2017!

Silverjungle on meille tuttu kotimainen merkki jo monen vuoden takaa ja muun muassa raskausajan käytin heidän pehmeitä toppejaan tauotta. Ulkomaan reissuille on jo monesti lähtenyt mukaan pitkä keltainen maksimekko, joka on superihana vaate! Tuotteet ovat eettisesti ja ekologisesti valmistettu ja niiden suunnittelu, mitoitus ja kaavoitus tapahtuu Suomessa. Vaatteet ommellaan pääosin Portugalissa ja niitä voi ostaa niin verkosta kuin kotikutsuiltakin, olen itsekin järkännyt Silverjunglen kotikutsut. Kaikki tuotteet ovat joko Global Organic Textiles -standardit täyttäviä tai/ja Ökotex-sertifioituja.

Tämän kevään uutuudet ovat ihan täydellisiä väreiltään. Tiedätte, miten paljon rakastan vaaleanpunaista ja se uppoaa myös tytöille, mutta Frozenin myötä myös turkoosi on yksi ehdottomia lempivärejä heillä. Tytöt saivat synttärilahjaksi Silverjunglen kevätuutuusleggarit ja mietin yhteistyön myötä, että nuo mintut collegehupparit ovat niiden kanssa ihan täydelliset. Ovat muuten hyvässä alessa juuri nyt, jos innostut! Minä näin huppareissa juuri sen pitkäikäisyyden, veikkaan niiden olevan käytössä pitkään. Ja kun katselin lapsia mintunvärisissä huppareissa, tuumasin värin sopivan myös heidän kasvoilleen täydellisesti. Olivat ihan supersöpöjä! Jäi kaivelemaan itsellenikin tuo samainen huppari!

Esikoinen valitsi kuitenkin suosikikseen bomberin, kuosi on hänen mielestään ihana ja bomber on lämmin ja pehmeä. Se menee takistakin noilla keleillä, joita viikonloppuna oli. Oli neiti kiivennyt yökylässä puuhun bomberissaan ja kun pakotin laittaamaan pesuun, itku tuli kun sitä ei saanutkaan eilen päälle päiväkotiin. Ehdoton suosikki siis.

Minä sain puolestani yhteistyön myötä samaisen bomberin, vaaleanpunaisen mekon ja samat leggarit kuin tytöillä. Veikkaan, että mekosta tulee kesällä erittäin pidetty vaate, se on helppo ja mukava ja rakastan sen taskuja. Se on myös samanhenkinen kuin paljon käyttämäni Silverjunglen jumpsuit, joka on yksi mukavimpia lämpöisen kelin vaatteita.

Loppuviikosta oli lähes kesäinen keli ja me kuvasimme vaatteita lasten nauttiessa. He hihkuivat jo kesäfiilistä ja olivat maailman onnellisimpia, kun ei tarvinnut laittaa pipoa! Tunnistan itsekin tuon fiiliksen, voi kuinka askel rullaa juoksulenkillä yks kaks, kun ei ole lunta maassa, saa laittaa kevyemmät trikoot ja jättää pipon varastoon. Elämä on yhtäkkiä kevyempää! Otamme vähän takapakkia nyt sään suhteen, mutta ei se kevät kaukana ole. Luonto on vielä aika rujo talven jäljiltä, mutta olen huomannut, että juuri siksi on tullut vedettyä päälle viime aikoina keltaista ja pinkkiä – pakko saada värejä maisemaan! Ja miten alastomalta tuntui laittaa ekaa kertaa Converset jalkaan tänä keväänä, huh!

Kuvaushetki oli kyllä täynnä naurua, en pystynyt olemaan vakava kun katselin lasteni menoa ja onnea. Kaikki ehdotukseni ”ollaanko käsi kädessä” tms. olivat kuopukselle EI, joka meni menojaan ja sai muut kolme nauramaan. Mahtavat tytöt, olipa hauska hetki!

Mitä tykkäät näistä väreistä, iskeekö itsellesi hempeän keväiset setit? Iloista tiistaita lumisateesta huolimatta, ensi viikolla viimeistään taas paistaa!

Tyttöjen leggarit saatu synttärilahjaksi, muut yhteistyön kautta. Meillä kuvissa seuraavat Silverjunglen tuotteet, minulla koossa XS, kuopuksella koko 98/104 ja esikoisella koko 122/128, eli reiluhkoja ovat!

leggarit (alessa!)
collegehuppari (alessa!)
bomber
tunika