Hämmentävä kesä 2019

Kyllä se on myönnettävä. Vaikka kuinka räpistelen, enkä haluaisi myöntää, alkaa syksy olla täällä. Koulujen alku, eskarin alku, päiväkotiarki, harmaammat päivät, sateet, pimeämmät illat, tällä viikolla alkaneet lasten harrastukset uinnista temppukerhoon ja suunnistukseen… Kaikki viittaavat vahvasti siihen, että syksy on täällä. On aika siis summata vähän kulunutta kesää, joka meni ihan hirveän nopeasti ja jolta jäin kaipaamaan enemmän aurinkoa ja lämpöä. Kuvatkin ovat juhannukselta (!!), miten ovatkin jääneet lojumaan koneelle! Muuten, mieheni sanoi kiinnittäneensä minuun lukioikäisenä huomiota, kun kuljin aina joku Nirvana-paita päällä. Harvemmin tulee enää kuunneltua, mutta bändillä oli kyllä iso paikka sydämessä 1990-luvulla! <3

Mutta tähän päivään. Kopioin nämä kysymykset bloginaapurilta Nooralta, eli kiitos ideasta hänelle!

1.Kesän mieleenpainuvin päivämäärä?
Kyllä täytyy vastata, että se oli 7.6.2019, kun teputin Kreetalla altaalla ympyrää lasten syödessä jätskiä ja odottaessani tietoa miehestä. Että nukutus ja leikkaus olisi sujunut suunnitelmien mukaan.

2. Kesän paras grillisafka?
Tämä ei vain tunnu muuttuvan mikään kesä. Grillattu kokonainen lohi, kermaviilikastike, uudet perunat ja salaatti, johon tulee vihreää salaattia, vesimelonia, sipulia, mansikoita ja grillattua halloumia. Nyt taisi olla 9.kesä, kun teemme tätä settiä enkä kyllästy ikinä! Sen sijaan mieheni innostui grillaamaan joka kerta myös suippopaprikoita tänä kesänä ja siinä missä rakastan raakaa paprikaa, inhotti ne lötköt paprikat (inhoan myös grillattua tomaattia, vähän sama viba).

3. Kesän kaunein auringonlasku?
Kyllähän se taisi olla Kreetan vikana iltana kattoterassilla nähty tai Kroatiassa kolmantena iltana katseltu. Toisaalta viime viikonlopun aurinko polttareissa mökillä oli sekin upea!

4. Kesän mieleenpainuvin roadtrip?
Emme harrasta varsinaisia roadtripejä, mutta kun siirryimme heinäkuussa Jyväskylästä Helsinkiin, matka jäi mieleen monista syistä. Emme aja tuota väliä juuri ikinä, emmekä ainakaan kaksin! Tästä syystä emme ole käyneet miehen isän haudalla kahdeksaan (?) vuoteen, lapset eivät ikinä. Pysähdyimme siellä kaksin ja etsimme hautaa tovin. Tuijotin nimeä hautakivessä ja toivon jälleen kerran, että olisin joskus saanut tavata hänet tai lapseni toisen ukkinsa!

5. Kesän unohtumattomin uintiretki?
Kaukäjärvellä nautitut kaksi hellepäivää suppaillen ja uiden jäivät vahvasti muistoihin. Se, mikä oli viime kesänä niin päivittäistä, jäi tänä kesänä kahteen päivään. Myös Kroatian superkirkkaisiin vesiin kaksin hyppiminen oli ihan vailla vertaansa.

6. Kesän iloisin kohtaaminen?
Olen aina iloinen, kun tapaan tädin palleron, välimatka tekee siitä valitettavasti vähän harvinaista herkkua. Olin myös iloinen, kun teini-ikäinen kummityttö tuli meille yllärinä pariksi yöksi yökylään!


paita ONLY/ hame KAPP AHL/ tennarit CONVERSE/ korvikset H&M

7. Kesän hymyilyttävin hetki?
Voi ei näitä voi laskea vain yhtä! Se, kun näin miehen leikkauksen jälkeen ekaa kertaa ja lapset halasivat häntä. Se, kun näin miten tuleva kälyni tykkäsi polttareista. Se, kun sain todistuksen että 80 tuntia yrittäjyyskurssia on kesällä suoritettu. Se, kun luin kirjaa pihalla lötkötellen uusissa terassikalusteissa. Se, kun lapseni sai koulurepun nimipäivälahjaksi ja lähti kohti eskaria hirveällä innolla se selässään. Ehkä ykkösenä se, kun mies sai kipsin pois ja kuinka hymyilin kotona onnessani, kun näin hänen ensimmäistä kertaa lähtevän salille tai lenkille!

8. Kesän itkettävin pettymys?
Olihan se se, että puoli vuotta odotettu loma meni vähän uusiksi. Onneksi ei tapahtunut mitään pahempaa, mutta kyllähän se vaikutti rajusti kesään, kun miehellä jäi treenit, kisat ja muut suunnitelmat väliin. Häntä harmitti hirveästi ja minua harmitti ja itketti sen myötä. Myös pariin ”että kun toi olisi kiva”- työpaikkaan haku ja kiitos, mutta ei kiitos-vastauksen saaminen itketti.

9. Kesän kaunein kesäkaupunki?
Turku ja Naantali taitavat kyllä viedä voiton. Ei saisi sanoa Tampereella näin, saankohan satikutia! :D

10. Kesän henkeäsalpaavin luontohetki?
Varmaan se, kun hyppäsin Kroatiassa veneestämme, jotta saadaan vene laituriin ja portaissa minua vastassa oli iso rapu. Kirkaisin niin että mies säikähti ja rapukin lähti litomaan. Todellakin henkeäsalpaavaa, hah! Tai no, sekin kun kotiimme tuli hiiri ja yksikätinen kipsikätinen mies metsästi sen paljain käsin, oli aika päräyttävä luonto käy päälle-kokemus. Että voi yhdellä kädellä saada hiiren kiinni. Kunnon kissapeto! :D

11. Kesä 2019 yhdellä sanalla?
Yllättävä.

Onhan tässä vielä kesää jäljellä, jos ei kelien niin puuhien puolesta. Tänään tiedossa Särkänniemeä, kohta kesä(syys?)häät ja muuta kesäisen oloista puuhaa.

Ihanaa alkavaa viikonloppua! Mikä oli oma mieleenpainuvin hetkesi kesältä tai kaunein kaupunki? Mistä muistat kesän 2019?