Mitä Google kertoo sinusta?

Tämä ainakin Iinan sekä Nooran toteuttama postaus oli niin hauska, että oli suorastaan pakko katsoa, mitä asioita sitä itsekin googleen iskee. He siis listasivat myös 10 viimeksi googlettamaansa asiaa. 1980-luvun alussa syntynyt lapsi ainakin haki kouluaikoinaan vanhempien kirjahyllystä tietosanakirjan, jos halusi tietää jostain asiasta enemmän. Hullua ajatellakaan enää elävänsä ilman Googlea!

Katsoin historiaani perjantaina, eli sen jälkeen hakuja lienee lisää, mutta tässä historiani tuolloin. Miksi googletin ja mitä?

1. El Salvador
Miksi googletin tätä valtiota? Suunnitelemmeko reissua sinne? Ei, kaukana siitä. Torstaina ilmestynyt Me Naiset oli paras numero pitkään aikaan ja täynnä todella painavaa asiaa. Siinä oli muun muassa El Salvadorista olevan naisen haastattelu, jossa hän kertoi saaneensa 40 vuotta vankeutta keskenmenon myötä. Tämä perustui siis siihen, että voimassa on aborttilaki ja keskenmeno katsotaan abortiksi. Nainen oli päässyt vapauteen 4,5 vuoden jälkeen ja saanut turvapaikan Ruotsista. Artikkeli oli vain pieni palanen maan tapahtumista, mutta se järkytti syvästi. Googletin siis tarkemmin El Salvadoria, sen tarkkaa sijaintia, asukaslukua ja päädyinpä niille matkasivustoillekin. Mietin, etten missään nimessä haluaisi sinne matkustaa, maahan, jossa naisilla on noin hirveät olot 2010-luvulla.

2. Nansoshop
Kyllä, somen uhri! Nanso on hyvin vahvasti blogeissa esillä. Se oli suosikkini, kun työskentelin Nokian kaupungissa. Kävin useasti heidän liikkeessään keskustassa, siinä, jota ei enää ole. Vein jopa Yhdysvaltojen suurlähettilään rouvan Nanson tehtaalle vierailulle, siinäpä yksi jännimpiä työtehtäviäni ikinä! Nanso on ihan erilainen nykyään ja en voinut aikanaan kuvitella, että siellä tehtäisiin tulevaisuudessa mm. farkkuja. Ihastuin hirveästi heidän violettiin neulemekkoonsa ja googletin sen hintaa ja petyin, kun lähes joka tuotteen perässä luki ”Valmistusmaa Kiina”. Ilmeisesti lähinnä suunnittelu on enää Suomessa. Vaateteollisuus on yksi suurimpia pahiksia ilmastoasioisssa ja saa olla aika tarkkana, mikä enää on kotimaista ja mikä ei.

3. YTJ
No, perustin viikko sitten yrityksen. Oli ihan sairaan vaikeaa miettiä yritykselle nimeä ja vietin paljon aikaa YTJ:n rekisteriä selaillen. Ja sitten kävin katsomassa, kun yritykseni löytyy sieltä ja se oli jotenkin tosi siistiä. Hih!

4. Your Brand Up Studio
Kirjoitin juttua Pärnusta ja hain siihen linkit kohdilleen. Koen vähän sellaisena ”ammattiylpeytenä” sen, että haluan tarkkaan aina kiittää ja linkittää blogijuttuihin järjestävät tahot, sillä tiedän, minkälaisen vaivan he ovat nähneet reissujen eteen. Se on pieni kiitos heille. Samoin koen, että on tärkeää linkata mukana olleet bloggaajat juttuihini, sillä näkyvyys on se, mitä kaikki haemme ja jos voin siinä mitenkään auttaa, haluan sne ehdottomasti tehdä. Siksi hain nettiosoitteen yhdelle järjestävälle taholle googlen kautta.

5. Storytold
Sama tarina kuin yllä, linkkasin Pärnun juttuun toisen järjestävän tahon.

6. Pärnun aallonmurtaja
Edelleen mennään Pärnun reissussa. Hain googlesta aallonmurtajan pituutta juttuuni, muistelin erinäisiä mittoja, mutten ollut varma ja googlettelin kuinka pitkään täytyy kävellä päästäkseen päähän pussaamaan. Sehän oli ihan mahdoton tehtävä, löytää tätä tietoa! Muistelin että puhe oli kahdesta kilometristä, mutten saanut varmuutta asialle.

7. Honest tee
Sain kutsun pr-tilaisuuteen tutustumaan Honest-teehen, enkä ollut koskaan kuullutkaan. Tuskin pääsen paikalle (koska kaikki tapahtuu Helsingissä), mutta mielenkiinnosta tutkin mistä on kyse. Honest on Coca-Cola Companyn tuote, sen ainakin opin!

8. Oravapolku Pyrintö
Googletin ilmeisesti suunnistuskoulun harjoituksia. Ehkä. En enää muista mitä hain liittyen lapsen suunnistusjuttuihin!

9. Ventoline
No, lapselle määrättiin erinäisiä avaavia lääkkeitä antibiootin lisäksi ja toivon aina, että voisimme syöttää mahdollisimman vähän niitä. Googletin mitä kaikkea Ventoline tekeekään ja mietiskelin pärjäisimmekö ilman. Öistä ei tullut mitään, joten Ventoline haettiin ja sitä annettiin muutama päivä antibiootin rinnalla. Eilen muuten palautin apteekkiin kolme antibioottipulloa. Tiesin, että lääkejämät pitää palauttaa, mutta tällä kertaa neuvottiin palauttamaan ihan tyhjätkin pullot, sillä lääkejäämiä jää. Meinasi farmaseutti, että tuo tänne, jos toivot, että lapsesi parantuu jatkossakin ja antibiootit vaikuttavat vielä jatkossakin eivätkä pääse luontoon. Hui, olipa tiukka lausahdus, minäpä vein ja samalla jääkaapissa vuoden olleen kuopuksenkin biootti-jämän.

10. LK Media
Kun mietin sitä yrityksen nimeä, googletin sitten kaikki vaihtoehdot aina, mitä olemassa oli. Yllätyin miten moni tosiaan oli jo olemassa ja jotka päädyin hylkäämään!


paita ONLY/ poncho OBJECT/ farkut ESMARA by HEIDI KLUM (saatu)/ aurinkolasit LE SPECS (saatu)/ korvikset Citymarketista/ kengät kirppislöytö, en tiedä merkkiä

Sellaiset viime viikon googletukset! Hauskaa mitä Google kertookaan sinusta muutamien hakujen perusteella. Postauksen kuvat on muuten otettu tunti ennen kuin heitin juoksukamat niskaan. Mietin näkyykö jännitys naamasta, kuikuilin tuota Kuokkalan vesitornia ja mietin vain, että kohta mennään tuolla, iik!

Mitä sinä olet viimeksi hakenut Googlesta? Lempeää ja syksyistä tiistaita kaikille!