Pirun addiktiot!

Meillä jokaisella on varmasti jotain addiktioita. Tai voiko käyttää sanaa addiktio vai puhutaanko sittenkin enemmän paheista. Sitten taas toiset koukuttavat asiat eivät ole mitään paheita, mutta rajansa täytyy tietää. Saatteko kiinni mitä haen takaa? Toiset ovat pahempia kuin toiset, toiset hyvin harmittomia. Toisista halutaan eroon, toisista ei. Mitä sinulle tulee mieleen, mihin olet koukussa? Itselleni nousivat nämä mieleen eilen läppäriä naputellessa ja kynsien pituutta (kyllä!) ihmetellessä.

Omia addiktioita ovat mm.

  • Urheilu. Sinällään terve addiktio, mutta välillä täytyy levätä (haasteellisin juttu itselleni). Sitten jos tulee paljonkin lepoa, on minun hankalaa syödä jne. Siis vaikuttaa elämään välillä liikaakin, mutta nautin urheilusta valtavasti!
  • Kynsien pureskelu! Puren kynsiä pääsääntöisesti lukiessani tai telkkaria katsoessani. Ei se liity välttämättä mihinkään ahdistuneisuuteen tms., vaan on vain tyhmä tapa. Alkoi ala-asteella, jolloin äiti osti minulle Kynneliä (ei auttanut, onkohan sitä vielä?). Yläasteella aloin lakata kynsiäni ja huomasin, ettei kovassa lakassa olevia kynsiä voi purra. Auttoi! Kunnes menin Hesburgeriin töihin ja lakkaa ei saanut käyttää. Kierre alkoi taas. Sitten asuin Thaimaassa, sukelsin ja lillin vedessä, luovutin ajatuksen kauniista kynsistä. Pesin kakkapyllyjä, liotin käsiäni jatkuvasti. Sitten aloin odottaa, että kun kynnet kasvavat, lakkaan ne taas. Näyttävät niin hölmöltä lyhyenä ja lakattuna. Kunnes tajusin, etteivät ne kasva ikinä kun aina puraisen ne. Joten pari viikkoa sitten lakkasin tyttäreni lakalla kynteni ja ne ovat saaneet olla pari viikkoa rauhassa! Halleluja! Tulisiko tästä tapa? Mitä sitten jos lakat ovat vauhdilla sutaistu, kunhan auttaa!
  • Tee. Pari litraa päivässä. Suurin osa aamulla. Huomaat minusta, jos olen ollut ilman teetä päivän. Ajattelin ettei niin paha juttu, hampaat nyt mustuu, kunnes huomasin ollessani yhden aamun ilman, että päätä särkee. Kofeiinipäänsärky? Onko? APUA! Oikea koukuttuminen!
  • Pepsi Max. Join kamalasti Thaikuissa asuessa Light Colaa. Iän myötä se on vaihtunut Pepsi Maxiksi. En tykkää juoda sitä ruoan kanssa, sillä täyttää mahaa niin, mutta kesällä rannalla, hikilenkin jälkeen (pakko saada jotain hapokasta!) ja niin edelleen. Apua mikä Pepsi max himo! Huono aine monessa mielessä. Epäterveellinen aspartaamipommi, joka vie hampaista kiilteen. Olen myös lukenut, että makeutusaineet huijaavat elimistöä luulemaan, että on nälkä ja näin ollen Pepsi max aiheuttaa vielä kaiken päälle napostelua. Hmph.
  • Irtokarkit! Nyt on perjantai ja olen ostanut viimeksi pienen karkkipussin junaan sunnuntaina! ENKAT! Juuri toissailtana kuljin ympyrää valittaen miehelle, että olisipa pari irttaria. Ehdotti suklaata kaapissa, mutta ei ei ei, ei se ole sama asia kuin pari hedelmäkarkkia. Pyörin aikani ympyrää, keitin iltateetä ja otin palan raakasuklaata ja unohdin asian. Loppujen lopuksi himot menevät yllätävän äkkiä ohi!

Tuli mieleen tietyt telkkarisarjat, joita täytyy vain ahmia. Tietyt kirjat, ylipäätään lukeminen, no, näitä riittää! SOME! Sehän on todellinen addiktio myös.

Entä sitten ne addiktiot tai paheet, joista on halunnut ja päässyt eroon? Tupakointi menee ainakin itselläni tähän kastiin. Oli se vaikeaa lopettaa, mutta kuinka kiitollinen on siitä, että sen teki! Mitä sinulla kuuluu tähän sarjaan?

Mitä itse listaisit? Kivaa perjantaita, se olisi yks kaks taas viikonloppu täällä!