Dancing Fountain – käy katsomassa!

Onhan se nyt jotenkin ihan huikeaa. Seistä tönöttää Tammerkosken rannalla monen muun kanssa ja odottaa, että koskessa alkaa Suomen ensimmäinen tanssivat vedet-näytös. 1.10.1779 perustettu Tampere juhlii viikon verran 240-vuotiskemujaan ja ohjelmaa on järjestetty valtavasti. Yksi ihan must see-juttu itselleni oli nähdä Tanssivat vedet koskessa. Ensimmäinen näytös oli eilen kello 19 ja näytöksiä on kolme illassa, kello 19, 20 ja 21 aina 5.10.2019 asti.

Siellä me sitten odotimme kolmen tamperelaisen likan kanssa. Hehkutin heille, että nyt tehdään tytöt historiaa ja esikoinen kyseli, onko näytös samanlainen kuin Kyproksen lomalla nähty. Sitten se alkoi. Komea musiikki täytti tienoon ja vedet alkoivat tanssia. Lasten mielestä hieman pelottavaltakin kuulostanut Pähkinänsärkijä kumisi komeasti legendaarisen kosken yllä, jossa teekkareitakin kastetaan. Mahtavaa tunnelmaa.

Jotenkin liikutti, miten innoissaan uusi tamperelainen sukupolvi oli tästä näytöksestä ja erityisesti 3-vuotiaamme sanoi kaiken olleen hyvin kaunista. ”Katsoin niin naama isossa hymyssä, että silmät meni sikkuralle” hän kertoi jälkikäteen. Ihanaa, miten aito innostus! Laskeva aurinko ja taustalla näkyvä Finlayson antoi ihan oman tunnelmansa hommalle. Mahtava historia on kotikaupungillamme! Itsekin tuli taputettua esitykselle, kunnes alkoi miettiä, kuuleeko kukaan taputuksia, mistä tätä ohjataan? Ihmiset kyllä tempautuivat täysillä mukaan.

Liian pian esitys oli ohi. Koska se näyttää varmasti erilaiselta kello 20 tai kello 21, olisi houkutus mennä se katsomaan vielä uudelleenkin. Esikoinen hämmästeli lyhyttä kestoa ja otti taas Kyproksen version puheisiinsa, mutta selitin, että sinne oli kalliit liput, tämä on huikea panostus kaupungilta ja maksuton yleisölle! JA! Illan viimeinen esitys on pisin ja kestää noin vartin verran. Vedet ja valot ovat varmasti upeita pimeässä, eli ehkä täytyy viimeistään ensi viikonloppuna sinnitellä lasten kanssa sinne iltaysiin ja käydä katsomassa vielä se versio! Näytti aika mahtavalta kun somesta kurkin pimeän versioita, meillä jo nukuttiin ysiltä. Mutta josko jaksetaan vielä joku ilta, onneksi on viikko aikaa!

Ihan mahtavia juttuja muutenkin tarjolla koko viikon. Sunnuntaina pääsee vaikka mihin museoihin, tänään on rastirataa Kauppahallissa ja 2019 ilmaista leivosta jaossa Keskustorin ratikkakahvilassa. Noin pari juttua mainitakseni, niitä on valtavasti muitakin. Muun muassa täältä voi kurkkia mitä kaikkea tapahtuu Mansessa. Vinkkaa mihin sinä olet menossa? Viime vuonna olimme pyöräsuunnistuksessa koko perheen voimin, sitä en nyt löytänyt valitettavasti! Bongaako joku muu, menikö vain minulta ohi?

Onnea Tampere 240 vuotta, mahtavat bileet olet järkännyt!