Himoksen ennakko-joulun ihania tunnelmia

*kaupallinen yhteistyö Himoslomat & Somessa.com

Joulu tulla jollottaa ensi kuussa ja kuten ehkä tiedätte, minä olen todellinen jouluihminen. Rakastan joulun odotusta, joululauluja, tunnelmaa, juustoja ja kuusen koristelua. Olimmekin koko perhe aivan innoissamme, kun pääsimme fiilistelemään viikonlopun ajan ennakkojoulua. Tonttulakit ja joulukoristeet kassissa suuntasimme kohti Himosta, jonne myös isovanhemmat saapuivat vastakkaisesta suunnasta. Onpa kiva sijainti Jämsän Himoksella, kun toiset saapuivat Tampereelta ja toiset Jyväskylästä! Mutta Himoslomat tarjoavat rennompaa joulua myös sinulle, jota joulu saattaa enemmän stressata kuin innostaa. Valmiita ruokia, majoitusta ja ohjelmaa ilman suursiivousta!

Jouluhan on myös stressin aiheuttaja monelle. Pitää tilata pukki, hoitaa lahjoja, ruokia ja siivota. Joulu Himoksella on hyvä ratkaisu, jos joulu meinaa mennä stressin puolelle. Mökit ovat valmiiksi siivottuja, paikalle voi tilata kuusen koristeineen, joulupukkikin saapuu mökille Himoksen puolesta. Itse asiassa kaikkiin 30.11.2019 mennessä tehtyihin varauksiin Himoslomat tarjoavat joulupukin käynnin ilmaiseksi! Ja jos ruokailut stressaavat, on Tupa-keittiössä tarjolla jouluruokaa joka päivä ja valmiiksi voi ostaa esimerkiksi paketin, johon kuuluu kuusi ruokailua.

Me saavuimme perjantai-iltana Himokselle, josta meille oli varattu majoituksena Salavan Tsaari, tänä vuonna valmistunut huvila. Siinä olisi tilaa kahdessa kerroksessa kyllä isollekin poppoolle! Eniten ihastutti kaikkia iso poreamme, joka löytyi terassilta. Koska Salavan Tsaari on rakennettu rinteeseen, oli alaterassiltakin upeat (ja jouluiset, oli perjantaina maakin valkoisena!) maisemat. Mökkejä Himoksella riittää ja sellaisia joissa on poreamme sisällä tai ulkona on yli 50 kappaletta. Minulta paljon Instassa kyseltiin mökin hintoja tai missä niissä on poreamme, mutta tosiaan vaihtoehtoja piisaa ja hintakin vaihtelee hurjasti riippuen majoituksen ajankohdasta. Kannattaa kurkata lisää täältä!

Siellä me sitten söimme juustoja, saunoimme ja lilluimme poreissa joululauluja kuunnellen ja tonttulakit päässä. Sytytimme takkaan tulen, laitoimme kuuseen koristeita ja nautimme yhdessäolosta. Itse asiassa tajusin, että vaikka olemme paljon isovanhempien kanssa tekemisissä, emme ole koskaan lomailleet kuudestaan! Kaikki nauttivat kovasti ja lapset olivat onnellisia isovanhempien seurasta. Aamulla käytiin ensimmäisenä ukin kimppuun ja halittiin häntä kovasti. Vuokramökissä on aina enemmän lomalla, kun ei stressaa siivoamisesta samalla tavalla. Vai johtuiko se siitä, että isäni keitti aamupuurot ja äitini valmisti lounaan? Voi olla. Hämmästelimme valtavan hyvää varustelua mikä keittiöstä löytyi, mitään emme jääneet kaipaamaan.

Mutta mitä Himoksella voi puuhata jos ei ole lunta? Jouluna varmaankin jo pääsee rinteeseenkin ja sehän on se juttu, mitä olemme 1990-luvulta asti käyneet siellä tekemässä, pulkkailua sekä lumilautailua. On siis jäänyt näkemättä kokonaan Himoksen toiset kasvot ja yllätyin mitä kaikkea sieltä löytyykään! On siis tekemistä porukalle, jossa osa tai kukaan ei halua rinnehommiin. On pakohuonetta, Peikkometsää ja moottorikelkkoja. Läskipyöriä, savusaunaa ja piparinleivontaa. Kurkkaa tarkemmin joulun ajan ohjelma, ympäri vuoden aktiviteetteja on varattavissa muutenkin ja jouluna valmiiksi järjestettyä ohjelmaa enemmän.

Lauantaiaamupäivänä me kävelimmekin kohti Mono Pubia ja mikä tuoksu tulvahtikaan nenään kun oven avasi! Saimme leipoa ison läjän pipareita, lapset olivat onnessaan kun oli Muumi-muotteja tarjolla. Tämä pipareiden leipominen kustantaa 5 euroa/hlö, eli ei paha hinta taikinasta, koristeista ja leipomispaikoista. Lasten mielestä parasta oli koristelu ja he päästivät luovuuden valloilleen. Minusta parasta oli katsoa isovanhempia leipomassa lasten kanssa ja voi että, emme ole aiempina vuosina leiponeet näin aikaisin! Oli kotiin tuomisina iso läjä pipareita! Lähdimme edeltä hakemaan autoa mökiltä, sillä vajaa parin kilometrin matka oli liikaa esikoiselle kävellä takaisin ja sillä aikaa lapset olivat selittäneet kuulemma Sallalle vaikka mitkä asiat elämästään. Ihanan ystävällinen Salla olikin ja auttoi meitä erinäisissä kysymyksissä!

Iltapäivällä oli edessä meitä kaikkia ihastuttanut ohjelmanumero, Peikkometsä. Äitini sanoi, että siitä oli paljon juttua esimerkiksi lehdissä, kun se avattiin vuonna 1990. Treffasimme HimosCenterin aulassa Jonnen, joka lähti vetämään meille peikkometsää. Hän kertoi, että moni tuo lapsensa nyt sinne, kun on itse käynyt lapsena peikkoihin tutustumassa. ÄITI! Miksei me olla käyty? Vaikka asuimme lähellä, kävimme laskemassa Himoksella ja… Peikkometsä jäi. En itse edes tiennyt sellaisesta! No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vaikka metsä on suunnattu lapsille, oli aikuisillakin ihan tosi hauskaa. Metsässä oli rasteja, pääsimme keinumaan peikonhännässä, kävelemään riippusiltaa ja pujottelemaan hämäkinseitissä. Mukanamme tuli Himmi-peikko ja Jonne veti hienosti kierrosta ottaen lapset huomioon, kuopuksemme oli vähän kipeänä ja innostui hommasta vasta lopussa, sen sijaan esikoinen oli käsi pystyssä rasteilla huutaen ”saanko olla eka?”. Lopussa pääsimme paistamaan tikkupullaa. En ole ikinä tehnyt moista ja oli hauskaa testata sitäkin. Ja nauraa ääneen, isäni teki pullasta pienen patongin kokoisen ja paistoi sen mustaksi. Mutta niinkin kuulemma on ihan ok tehdä ja kuoria sitten pois tummin kerros ennen syömistä! Kylläpä maistui pulla hyvältä metsässä. Lapset halusivat vielä palata rasteille pullien jälkeen, niin kivoja ne olivat! Ja minäkin olin ihan innoissani kuten selkeästi isänikin, joka laittoi naama virneessä pyörimisvauhteja minulle peikonhännässä.

Metsäreissun jälkeen kaikkia hymyilytti ja esikoinen pyysi, että jos tullaan Himoksen rinteisiin, tullaanhan uudestaan Peikkometsään? Se oli kuulemma niin ihanaa! Kaikilla oli iloinen mieli, kyllä metsä tekee hyvää. Pienelle alueelle oli saatu paljon kaikkea mahtumaan. Suuntasimme takaisin majoitukseen vaihtamaan vaatteita ja palasimme vastapäätä Peikkometsää olevaan Tupa-ravintolaan, jossa maistelimme ennakkoon joulumenuta. Kaikkea ei oltu laitettu tarjolle ja esimerkiksi laatikot puuttuivat mitä taas jouluna on tarjolla, mutta hyvät salaatit ja kalat saimme maistella, samoin kuin lämpimien ruokien possu sai kehuja muilta aikuisilta. Tarjolla on muun muassa kuuden ruokailun paketti helpottamaan joulun ruokailuja, kannattaa kurkata lisää!

Arvatkaa mihin palasimme syömisen jälkeen? No paljuun tietysti! Mikä siinä onkin niin ihanaa! Äitinihän vuokrasi mummilaankin viime jouluna paljun, tosin poreettoman ja perinne jatkuu tänä vuonna, jotain niin superkivaa siinä on!

Sunnuntaiaamuna heräsimme ja pakkailimme rauhassa ennen siirtymistä viimeiseen aktiviteettiin. Ajelimme noin 10 kilometriä Hirvikartanolle, jossa on nimensä mukaisesti hirviä sekä myös peuroja ja poroja. Paikassa on ravintola, joka on kesäisin auki, talvisin tilauksesta. Ruokailijoille eläimiin tutustuminen on maksutonta, muille se maksaa 7 euroa. Meille tultiin vetämään kierrosta ja kertomaan hirvistä, kuinka Sauli-uroksen emon tappoi karhu ja se sitten päätyi asumaan tarhoihin. Viereisessä aitauksessa oli Jenni Haukio kahden kesäkuisen vasan kanssa. Kuulimme karanneesta Matti-Eskosta, joka kuukausien päästä palasi kotiin hyvin nälkäisenä. Ja saimme syöttää hirviä, isäni jopa antoi leivän suoraan suusta Saulille ja sai siis hirven suukon kaupan päällisiksi. Kyllä kuulkaa nauratti koko porukkaa, ehdin tallentaa tilanteesta videon mutta kuvat jäivät. Hauska paikka ja äitini suunnitteli, että kesällä voisi patikoida Himokselta sinne ja käydä testaamassa ruoan!

Kylläpä olimme hyvällä mielellä viikonlopun jälkeen. Kun joku muu järjestää ruokia, ohjelmaa ja hoitaa kuusenkin paikalle, hommasta jää jo iso osa stressistä pois. Ja kun ohjelmaa on järjestetty, tulee tehtyä yhdessä kaikkea kivaa. Monesti sitä vain puhuu että pitäisikö mennä tai tehdä, mutta nyt tuli oikeasti tehtyä! Voisin hyvin kuvitella viettäväni jouluakin Himoksella, sillä tuo suuri majoituksemme olisi vetänyt myös veljeni perheineen sisäänsä. Olemme aina joulut reissanneet mummilaan ja joutuneet pakkaamaan, joten samalla vaivalla sitä pakkaisi mökille ja matkakin olisi lyhyempi!

Jos innostuit mökkijoulusta tai olit jo sellaista miettinyt, nappaa alekoodi Katja10 mukaasi, kun varaat majoitusta Himoksesta. Sillä saa 10 % alennusta joulun ajan 23-26.12.2019 mökkimajoituksesta. Ota huomioon, että etu ei toimi verkkokauppavarauksissa vaan soittamalla 020 711 9200 tai varaamalla
sähköpostitse himoslomat@himoslomat.fi. Etu on voimassa 13.12.2019 saakka!

Paljuuminen, sauna ja peikkometsä olivat parasta”, sanoi kuopus. Oli niin odottanut paljua, että jopa isänpäiväkortissa kerrottiin että isin kanssa on ihanaa paljuta”

Muita jouluihmisiä linjoilla? Innostaako mökkijoulu vai haluaisitko viettää joulun kotosalla? Ja hei, kuka on käynyt Peikkometsässä?

P.S. Käy kurkkaamassa myös Tiian reissu Himokselle, heillä oli hieman eri aktiviteetit lasten iän mukaan!