Sappeen seikkailupuisto: mahtava perhe-elämys!

Kuten ehkä tiedätte, meidän perhe on sellainen touhuperhe, joka tykkää kokeilla uusia lajeja, puuhata pihalla ja harrastaa. Meidän piti kesällä testata heinäkuun alussa auennut Sappeen seikkailupuisto, mutta jotenkin se aina jäi. Kesä livahti käsistä. Mutta ei hätää, vieläkin ehtii! Puisto on avoinna tiistaisin (kymppitiistai, eli kahden tunnin seikkailulippu 10 euroa) sekä pe-su syyskuussa. Myös lokakuussa puisto on auki ja syyslomalla vieläkin enemmän. Lisää aukioloajoista voit kurkata täältä!

Me kävimme testaamassa puiston viikko sitten ja voin todella lämmöllä suositella!

Miksi Sappeen seikkailupuisto on niin hyvä?

Olen käynyt aiemmin vastaavissa kiipeilupuistoissa Hyvinkäällä SeikkailuSveitsissä sekä Varalassa Tampereella Flow-parkissa. Tampereen puistossa kävimme miehen kanssa kaksin ja Hyvinkäällä olimme koko perhe. Silloin tosin kuopus oli vasta 3-vuotias, eli hän ei päässyt kuin ihan pienten radalle. Silloin täytyi aina toisen aikuisen olla alhaalla pienen kanssa ja toisen kiipeillä esikoisen kanssa. Hyvinkäällä on kiva ja laaja puisto ja myös Suomen pisin vaijeriliuku yli rotkon, se on huikea ja täytyy kokea! Pääsimme käymään sen kaksin henkilökunnan katsoessa lasten perään tuon ajan.

Tampere oli minusta hyvin vaativa. Helpoimmatkin radat nousivat niin korkealle, että polvet menivät vähän veteliksi. Minä en tykkää kiipeillä kauhean korkealla, aivot sanovat vastaan vaikka kuinka tietäisi, ettei puusta putoa. Pienten kanssa Varalassa ei ole hirveän montaa rataa tarjolla.

Sen sijaan Sappee oli sopiva niin äidille, kuopukselle kuin miehelle ja hurjapäiselle esikoiselle. Menimme harjoitteluradan yhdessä läpi, sen jälkeen yhden sinisen radan, jonka jälkeen mies jatkoi esikoisen kanssa vaikeammille ja minä olin ihan tyytyväinen sinisellä radalla. Yllätyin, miten paljon ratoja ja puuhaa löytyi ihan kaikille meille, ajattelin, että pyörin kuopuksen kanssa jotain samaa rataa.

Sappeen seikkailupuisto – 12 erilaista rataa, joista 38 vaijeriliukua sekä 96 tehtävää

Perheratoja, joille pääsee vähintään 110 cm pitkä lapsi oli viisi kappaletta. Me tykkäsimme kuopuksen kanssa niistä kovasti. Vaikka hänellä tuli tuo minimipituus täyteen, hän ei meinannut ylettää siirtämään monesti karabiini (ne metalliset lukot) seuraavalle radalle, eli ehdottomasti mukana piti mennä auttamaan. Ja itse asiassa alle 10-vuotiaiden kanssa täytyy aikuisen kiipeillä, eli esimerkiksi kolmistaan lasten kanssa puistoon ei kannattaisi mennä. Tykkäsimme molemmat eniten radasta numero 6, joka oli täydellinen korkeudeltaan, pituudeltaan ja tehtäviltään. Sen menimme useasti.

Mies ja esikoinen painoivat läpi punaisia harrastajaratoja, joille minimipituus on puolestaan 130 cm. Esikoinen pärjäsi niissä erittäin hyvin ja tykkäsi kovasti liukua yläilmoissa. Radat olivat aika pitkiä, varsinkin radalla numero 10 heillä meni hyvä tovi. Niinpä tuo kahden tunnin lippu oli sen verran tiukkaan mitoitettu, että kun kipitimme vielä viime hetkillä tilaamaan ruokaa Huippu-ravintolasta, jäivät extreme-radat kokematta. Ne ovat siis vapaapudotus sekä pari pidempää liukua ja maksavat vielä erikseen. Mutta ei se ketään haitannut ja olen varma, että menemme tänne vielä uudemman kerran! Todella kivasti suunniteltu koko perheelle. Täältä voit lukea radoista lisää.

Mukana tulisi olla omat hanskat tai ne voi ostaa paikan päältä. Homma selitetään pala palalta, eli sen saa varmasti otettua haltuun niin pienet kuin isommat. Kivaa syyspuuhaa puuhailla puissa ja Tampereelta matka ei ole pitkä. Minä vain ajattelin siellä puissa, että onpa mahtavaa, kun omat lapset ovat jo näin isoja, että heidän kanssaan voi tehdä vaikka mitä!

Oletko itse testannut Sappeen puiston? Tai suosituksia muista puistoista?