IG:n räjäyttänyt uusi takki sekä ”pakon edessä” myös uusi tukka!

Voi että millaisen määrän sain viestejä lauantaina, kun kävin etsimässä uutta takkia. Ota tuo, ihana, minkä merkkinen tuo on, on ihan näköisesi luki yksityisviesteissä. Olin siis ajatellut piipahtaa teatterin jälkeen Kekäleessä, sillä bongasin (somevaikuttajan postauksesta, kuinkas muuten), että siellä on -20% ale. Olin jutellut vanhempieni kanssa, että ostaisivat minulle uuden takin syntymäpäivälahjaksi, sillä edellinen on mennyt pinnastaan aivan karmeaan kuntoon. Takki mielessä siis lompsin Kekäleeseen (oli muuten ensimmäinen kerta Tampereen uudessa Kekäleessä Koskikeskuksessa) katsastamaan tarjontaa. Ja se oli lyhyt reissu se.

Täti vaaleanpunainen ja PBO:n takki

Hyvin nopeasti oli katsottu tarjonta, etsin siis villakangastakkia, mieluiten pitkähköä ja… No itseni näköistä. En omista mitään beigeä, joten beiget takit valikoituivat heti pois. Musta on helppo ja varma valinta, niitä oli tarjolla samoin kuin kirkkaanpunaista. Mutta mustakaan ei ole oikein oma juttuni. Sitten nurkan takana se huuteli nimeäni, vaaleanpunainen PBO:n takki! Nauratti, sillä minullahan on vähän kaikki vaaleanpunaista tai pinkkiä. Juoksukuteista astioihin ja pihan kukkaruukkuihin. Kävelin kohti takkia jännittäen sen hintaa ja päätin kokeilla. Siellä yksin sovitustiloissa heiluessani kuvasin takin Instagrammiin ja yksityisviestejä alkoi sadella. ”Kai otat tuon”, ”Onpa ihan näköisesi” ja niin edespäin.

Mietiskelin miten villaa oleva vaalea takki pärjää Suomen keleissä. Myyjä vakuutti, että harjalla siitä lähtee todella hyvin kura pois pinnasta, saas nähdä oliko oikeassa. Heiluin hyvän tovin siellä pähkäilemässä uskallanko ottaa vaalean takin. Panin varaukseen ja viestittelin äidille ja palasin sitten ostamaan. Oli se niin ihana. Täytyy yrittää olla istumatta sillä kuraiselle penkille, olen kyllä välillä sellainen suhertaja että saas nähdä!

Uusi tukka – mitä vaalentaminen on tehnyt hiuksilleni?

No entäs sitten se tukka! Vakkarikampaajani muuton vuoksi jouduin vaihtamaan kampaaja ja menin uuteen paikkaan avoimin mielin, ajattelin, että jos kampaajalla on hyviä ideoita, voisin tehdä jotain uutta. Tiesin, ettei heillä ole esimerkiksi Elumen värejä, joilla hiuksiani on värjätty jo lähes 10 vuotta. Mutta järkytyin, kun kampaaja alkoi tutkia päätäni ja nostella takana ja vasemmalla puolella olevia nysähiuksia. Mitä olet tehnyt näille kun ovat katkenneet niin täysin? Hän oli sitä mieltä, ettei hiukseni enää kestä vaalennusta, sillä sitä menee väkisin tyven lisäksi vähän pidemmälle, eli osa hiuksesta saa tuplavaalennuksen ja alkaa katkeamaan. Olen itsekin huomannut katkeilleet ja ohentuneet hiukseni, olen syyttänyt asiasta muun muassa anemiaa ja aloittanut biotiinikuurin muutama viikko sitten. Kampaaja totesi, että vaalentaa hiukseni jos halua, muttei missään nimessä halua sitä tehdä, kun ovat niin katkeilleet ja huonossa kunnossa.

Miten pelastaa katkeillut vaalennettu hius?

Kampaajan tutkiessa hiuksiani hän sanoi, että usko kunnon johtuvan esimerkiksi anemiasta, sillä oranssin ja violetin sävyissä oleva hius on todella hyvässä kunnossa. Oli siis sitä mieltä, että vaalennus sen on tehnyt. Päädyimme värjäämään väriosiot punaisella ja violetilla ja sävyttämään koko pään omaa väriäni lähempänä olevalla sävyllä, johon laitettiin sekaan muun muassa ruusukultaa. Saas nähdä kuinka se pysyy vaaleassa pohjassa, tykkäsin kyllä itse kovin vaikka lapseni kysyi olenko vanha, kun hiukseni ovat harmaat. Kyllä nauratti!

Lisäksi sain käskyn vaihtaa ponnarit pehmeisiin, käyttää mahdollisimman vähän hiuslakkaa, mieluiten pitää ns. wetlookia tukka auki, harjata hiukset vain kuivana, käyttää tehohoitoja tukkaan ja…. Apua! Tuli vähän toivoton olo siinä penkissä, mutta yritän parhaani. Jäähän vaihtoehdoksi palata polkkaan jos tuntuu ihan mahdottomalta. Värin ylläpitoon kampaaja suositteli ostamaan ruusukultaisen colour maskin, en ainakaan eilen kaupasta löytänyt, eli saa vinkata jos tiedät mistä löytyy!


mekko ja korvikset UHANA DESIGN/ takki PBO/ kengät ANDIAMO

Näillä siis mennään, tukka ja takki auki kohti uutta viikkoa lumen tupruttaessa taivaalta! Kerro parhaat hiusvinkkisi hiusten vahvistamiseksi, oliiviöljyä ja kananmunaa päähän? Mukavaa uutta viikkoa!

P.S. En ole tavoittanut hyvinvointipaketin arvonnan voittajaa, eli kurkkaa sähköpostisi jos osalistuit! Eilisessä postauksessa myös voittajan nimi! Odottelen tämän viikon ja arvon sitten uudelleen, jos en tavoita voittajaa.

Huoli ihmisten hyvinvoinnista ja mieletön syysloma

Vikaa syyslomaviikon päivää viedään! Tytöillä oli mielettömän onnistunut ensimmäinen virallinen syysloma, itse sain töitä tehtyä ties missä väleissä ja hassuihin kellonaikoihin ja kaikki nautittiin lomautusviikolla olleen miehen läsnäolosta. Mietin joskus kesällä, että mitenköhän koulujen syyslomakin menee, miten saan viihdytettyä lapsia ja hoidettua työt samalla, kun olen heidän kanssaan viikon yksin. Lopulta kävikin niin, että olimme perheenä viisi päivää Rukalla, pääsimme kaikki Karmivaan karnevaaliin, sain uuden tukan, kävin yksin teatterissa (olikohan muuten eka kerta ikinä) ja esikoinen oli vielä yökylässä koulukaverillaan. Maskin käytöstä on tullut tällä viikolla arkea, kun se päässä on istunut niin teatterissa kuin kampaajallakin ja käynyt kaupassa aina maski päässä. Enää se ei tunnu hullulta, enemmän nolottaisi istua esimerkiksi teatterissa ilman maskia!

Talvi tuli syyslomalla

Jos vietät syyslomaasi alkavalla viikolla, on Rukallakin jo talvi. Sinne on satanut eilen kymmenisen senttiä lunta! Me arvoimme lähtiessä, pärjäämmekö kesärenkailla ja päätimme olla vaihtamatta renkaita. Lähtöpäivänä, jolloin nämä kuvat on otettu tuli ensimmäiset hiutaleet taivaalta, auton ikkuna oli jäässä ja ja lämpötila alkoi painua pakkasen puolelle. Lähdimme sillä hetkellä, kun sinne alkoi tulla talvi! Se on jännä, miten näistä maisemista on tullut ihan hirveän rakkaita. Rinteet ovat tulleet tutuiksi ja erilaisia metsiä on valloitettu. Paikassa on aina ollut luonamme jonkinlainen rauha ja hyvä olo, pelkästään näitä kuvia katselemalla suuni kääntyy hymyyn. Voi milloin sitä pääsisi taas palaamaan!

Syyslomalla tuli juostua, pyöräiltyä, vaellettua metsässä, hiihdettyä ja lautailtua – en muista tällaista viikkoa olleen, että pääsisi kaikkea harrastamaan!

Luovuus pääsee valloilleen, kun vaihtaa maisemaa

Sen lisäksi, että oli ihanaa olla perheen kanssa, sujuivat kirjoitustyöni paremmin kuin aikoihin. Rukalla läsnä ollut hyvä olo ja luonnossa liikkuminen saivat luovuuteni palaamaan. Ennen monet tekstit syntyivät junamatkoilla Helsinkiin, jotenkin läppäri vain sauhusi maisemien vilistessä. Nyt kun junassa ei ole istunut yli puoleen vuoteen, on tekstin tuottaminen välillä ollut aikamoista pusertamista kotona. Siihen auttaa heti esimerkiksi juoksulenkki – aivot saavat happea ja teksti alkaa syntyä päässä juostessa. Mutta välillä samat lenkkimaisematkin puuduttavat. Pyöräillessäni Rukalla kaksi tuntia syntyi päässäni viisi eri tekstiä – olin todella iloinen, sillä kirjoittaminen on henkireikäni ja välillä sitä tuntee olonsa ahdistuneeksi, kun tekstiä ei vain synny keittiönpöydän äärellä. Tiedättekö tunteen muut kirjoittavat?

Koronan aiheuttama ahdistus sekä arvontavoittaja

Pahoitteluni, että sain aikaiseksi arpoa voittajan keskiviikkona sulkeutuneeseen arvontaan vasta nyt! On ollut aikamoista haipakkaa tämä viikko ja se on jäänyt. Lueskelin ajatuksen kanssa vastauksianne arvontapostaukseen ja nieleskelin. Toki siellä oli niitäkin vastauksia joissa luki, että hyvin menee, mutta hyvin monesta vastauksesta paistoi ahdistuneisuus tai väsymys pandemiaa kohtaan. Epävarmuus töistä ja ikävä sosiaalisia kontakteja. Minä niin ymmärrän. Olisin halunnut halata jokaista vastaajaa, kiitos kun kerroitte fiiliksiänne. Päätin arpoa ison hyvinvointipaketin myös marraskuun alussa, lokakuun asuäänestyksessä, jotta voisin ilahduttaa jälleen. Arpoja kertyi yhteensä blogissa ja Instagrammissa reilut 400 kappaletta, joten tuntuu suorastaan väärältä arpoa vain yksi paketti. Ensi kuussa sitten toinen!


mekko ja takki VILA/ huivi SILVERJUNGLE/ sukkikset KAIKO/ korvikset MAANANTAIMALLI/ pipo EVEREST/ kengät PALMROTH (saatu)

Kiitos kun vastasitten ja avasitte mietteitänne. Minulle tuli jotenkin entistä isompi huoli ihmisten hyvinvoinnista ja jaksamisesta. On silti aina ilahduttavaa lukea kommentteja, niitä tulee nykyään niin hirveän vähän. On ihanaa huomata, että kyllä teitä siellä on ja ei ole noloa kertoa olevansa epävarma ja ahdistunut tilanteesta, niin moni jakaa fiilikset. Kyllä me tästä selviämme, eikö!

Voittajaksi random.org arpoi lopulta nimimerkin Inka H, onnea! Olen laittanut sinulle sähköpostia!

Olisi kivaa kuulla miten siellä meni syysloma, jos sellaista teillä vietettiin, vai alkoiko se juuri? Aurinkoista sunnuntaita jokaiselle!

Karmivan karnevaalin tunnelmat ja vinkit – missä mun kanuuna on oli hurjinta!

Neljä kertaa Karmiva karnevaali on Särkäniemessä järjestetty ja kaikkina kertoina olemme olleet paikalla. Ensin 1- ja 4-vuotiaiden kanssa ja nyt 4- ja 7-vuotaiden kanssa. Joka kerta erilaisella porukalla, eilen saimme matkaan esikoisen koulukaverin. Tänään karnevaalitunnelmaan pääseekin viimeistä kertaa, kunnes laitteet sulkeutuvat odottamaan ensi kesää. Valitettavasti tapahtuma on tänään loppuunmyyty, peruutuksia kannattaa vielä kytätä, mutta puiston kapasiteetista on vain kolmasosa käytössä ja se on täynnä.

Vaikka ilta oli hyinen, tunnelma oli iloinen ja jotenkin erityinen. Melkein oikeasti itketti, kun paraati alkoi ja katselin siinä iloisena joukon etunenässä heiluttavaa possua. Niin erikoinen vuosi ja nyt siellä keskellä upeita valaistuksia sanottiin hyvästejä poikkeuskesälle ja mennään kohti syksyä. Onneksi puisto saatiin auki tänäkin vuonna!

Karmiva karnevaali poikkeusoloissa

Karmivassa karnevaalissa mennään kuten kesälläkin, kävijämäärää on rajattu, käsidesejä on joka nurkalla ja pintoja käsitellään jatkuvasti desinfioivilla aineilla. Silti uskon, että omalla käytöksellä voi vaikuttaa hurjasti karnevaalin kulkuun. Laitejonoja ei muodostunut päivällä juuri missään, illan pimeydessä alkoivat jonot kasvaa ja niissä kannattaa pitää se tosissaan se väli toiseen jonottajaan. Sama ruokapaikoissa ja muissa tiloissa. Tilaisuudessa on maskisuositus ja kyllä itse suosittelisin lämpimästi maskin pukemaan, sillä varsinkin illalla porukkaa oli jo sen verran, että vaikka ollaan pihalla, koin itse paremmaksi olla maski päässä koko tapahtuman ajan. Ilahduttavasti niitä näkikin ja voi kauhea miten hurjia maskeja sitä myydäänkin – pääkalloja näkyi paljon, mutta hurjin oli maski, jossa oikeasti oli isot hampaat irvistyksessä ulkopuolella. IIKS! Yhtä kaikki, mahtava suoja ja pukeutuminen yhtä aikaa!

Circus Hysteria ja Zombie Zone

Ehkä eniten minulta on kysytty, voiko Karmivaan Karnevaaliin mennä pienten lasten kanssa. Kyllä voi todella hyvin, sillä hurjemmat alueet on hyvin rajattu ja päivällä niillä liikkuvat hahmot lähinnä käyskentelevät ympäriinsä. Kävimmekin Circus Hysterian alueella olevassa Viikinkilaivassa ja lapsia ei pelottanut vähän hurjempi taikuri tai pelle. Circus Hysterian alueella on muuten terassi törmäilyautojen paikalla, josta saa muun muassa gluhweinia viileään iltaan! Tapahtuma sopii siis erittäin hyvin myös aikuisporukoille.

Myöskään zombiet eivät pelottaneet lapsia, zombiealueelle oli päästävä, sillä siellä on suosikkilaite Troikka. Kävelimme käsi kädessä, sen verran turvaa piti isompien lasten saada pienemmän todetessa zombien olevan lällyjä! Menimme vielä toisen kerran myös Circus Hysterian alueelle ihmettelemään elävää tykinkuulaa, joka yllättäen murisikin ”missä mun kanuuna” ja se oli ekaluokkalaisista hirveämpää kuin zombiet, muriseva tykinkuula. Mutta kaiken hurjan pystyy välttämään ja nauttimaan iloisesta ja värikkäästä karnevaalitunnelmasta pientenkin kanssa!

Karmivan karnevaalin perinteet – valohattara, kylmyys ja valoista ihastuminen

Karmiva karnevaali on joka ikinen vuosi rakennettu todella hyvin. Puisto on viimeisen päälle koristeltu ja yksityiskohdat mietitty. Se kahvilakin Circus Hysterian alueella näytti upealta, emme sitä testanneet, mutta että sellainenkin on rakennettu viikon tapahtuman ajaksi. Wau!

Valohattara oli tänäkin vuonna pakko saada, se vilkkuu niin upeasti illan pimeydessä. Viime vuoden valotikku itse asiassa toimii edelleen, niin nyt sai toinenkin lapsi omansa. Siitäkin on tullut jo perinne. Ja tiedättekö mistä myös? Siitä, että Karmivassa karnevaalissa on aina kylmä. Joka vuosi olen lisännyt vaatetta, sillä tuntikausia pihalla seisoskelu ja laitteissa viipotus järven rannassa tuntuu. Laitoin suosiolla lapsille tällä kertaa toppavaatteet ja toimi – riisuin ihan kuumia vaatteita heiltä illalla kotona. Suosittelen siis pukeutumaan vähän liioitellun lämpimästi!

Illan pimeydessä näkyvät valot ovat aina vaan yhtä upeita. Laitteet näyttävät aivan erilaisilta kuin kesällä ja violettina hehkuva Näsinneula on myös mahtava. Aina siitä tunnelmasta ja valoista ihastuu, vaikka olemme joka kerta olleet paikalla.

Kun lähdimme illan pimeydessä, lokakuun tuulista posket punaisena hehkuen kohti parkkipaikkaa, katsahdin vielä kerran taakseni. Olipahan kausi. Särkäniemelle varmasti todella vaikea, mutta meille jäi kaikesta huolimatta monta ikimuistoista huvimuistoa. Kausikortit nostettiin eilen talviteloille iloisin mielin. Until next time, Särkänniemi! Kiitos kun jaksoitte painaa positiivisesti ja turvallisesti tämänkin kesän!

Täällä vuoden 2017 tunnelmat, vuosi 2018 ja viime syksyn karnevaali. Aina on ollut jotain uutta!

Oletko ollut tänä vuonna Karmivassa karnevaalissa tai menossa vielä tänään?