Tampereen parhaat (lounas)ravintolat!

Koska tämä postaus nousee aina vaan haetuimpiin, listasin lokakuussa 2020 loppuun muitakin Tampereen parhaita ravintoloita kuin lounaspaikkoja sekä brunsseja, kurkkaa sekin! Postaus päivitetty jälleen syksyllä 2021.

Kun kysyin teiltä toiveita postauksiin, oli yksi ehdotus kertoa suosikkiravintoloitani Tampereelta. Tämä on aika haasteellinen kysymys, sillä Tampere on valtavan suuri paikka, josta löytyy ruokaa ihan kaikkeen mahdolliseen tilanteeseen ja tarpeeseen. Uusia paikkoja tulee usein, eikä niitä ehdi millään käydä testaamassa kaikkia. Vuosi sitten palkkasimme hoitajan ja kävimme syömässä pitkän kaavan mukaan Arto Rastaan Dining26-ravintolassa ja sitä olen miettinyt usein tuon kerran jälkeen, kala oli taivaallista!

Bloggaajakollega ja kaveri Janica teki juuri hyvin kattavan listauksen Tampereen ravintoloista, joka kannattaa kurkata täältä. Siitä saa inspistä ulkona syömiseen! Se taas mitä minä harrastan tällä hetkellä usein, on lounas ulkona ja usein lapset ovat matkassa. Rakastan itse syödä monipuolisia salaatteja lounaaksi ja lounaspaikka on meille sopiva, jos sieltä löytyy äidille salaatti ja lapsille esimerkiksi keittoa tai jotain kotiruokaa. Niinpä kerron suosikkejamme lounaspaikoista, pelottaa jo valmiiksi että unohdan jonkun mahtavan vaihtoehdon! Lisäksi brunssipaikat ovat olleet viime vuosina suosiossamme. Otsikot ovat linkkejä kyseisiin paikkoihin, niin löydätte tarkemmat yhteystiedot ja lounaslistat!

Ratina Grocer Bistro

Uusinta uutta Tampereen lounasrintamalla! Elokuun viimeisenä päivänä 2021 avattu Ratina Grocer Bistro vie sinut makumatkalle vaikka kesken ruokaostosten. Kyllä! Bistro sijaitsee Ratinan K-Supermarketin sisällä, heti kun astut sisään, näet bistron tiskin. Siinä voit herkutella lounaan tai pientä syötävää tai ottaa herkut mukaan. Pysähtyä hyvälle viinille kesken ruokaostosten. Eikö kuulosta aika hauskalta!

Olen aiemminkin kehunut kovasti Ratinan kauppiasta Marko Laaksosta, joka innovatiivisesti vie kauppaansa ja sen valikoimaa eteenpäin. Nyt avatun bistron takana on kaksi huippukokkia, Pasi Lassila sekä Janne Hyvärinen. Kaikki tehdään itse, hapanjuurileipä leivotaan itse ja perinteiset tamperelaiset siivet ovat saaneet uuden muodon. Perunoissa oleva savusuolakin oli savustettu itse! Täällä tehdään siis maistuvaa ruokaa suurella sydämellä sekä kunnianhimolla, suosittelen istahtamaan alas lounaalle. Lista on tällä hetkellä seuraava, mutta tulee siitä laajenemaan:

Ratinan kalakeitto 12,90€

Valkosipulikanansiivet 7,90€

Friteerattua kukkakaalisiipiä 5,90€

Savusuolalohkoperunat 4,90€

Bistrossa on erinomainen valikoima niin viinejä kuin esimerkiksi alkoholittomia oluita. Aivan ihana trendi laittaa kauppaan näin laadukas bistro, käy testaamassa! Bistro on auki tällä hetkellä klo 11-16 arkisin!

Sanna’s cafe

Kävimme varmaankin pari vuotta lähes joka ikinen keskiviikko täällä Laukontorin kulmalla, sillä Sannan salaatit ovat monipuolisia ja keskiviikkoisin tarjolla oli aina kalakeittoa, joka on ihan älyttömän hyvää. Esikoisen kerho oli keskiviikkoisin nurkan takana, joten menimme tähän hyvin luonnollisesti, mutta perinne katkesi viime kevään jälkeen. Ensiksi mukana oli nukkuva vauva, sitten omaa ruokaa syövä vauva ja lopulta kaksi kalakeittoa mutustavaa tyttöä. Sanna on aivan ihana tyyppi, paikka on kodikas ja rauhallinen ja salaatintäytteet valitaan itse tiskistä. Kaikki on aina superfreesiä ja tuoretta. Arkisin tarjolla on salaatteja ja keittoja, lisäksi listalla on muun muassa hurjan hyvä lämmin kanaleipä.

Cafe Nostalgia

Minusta vähän unohdettu paikka, vaikka onkin lounasaikaan täynnä. Nostalgia löytyy Finlaysonilta Siperiasta ja siellä on hinta-laatusuhde kohdillaan. Ison aamupalan rahkoineen, sämpylöineen yms. saa hintaan 6,90 euroa. Lounasaikaan tarjolla on salaatteja sekä kotiruokaa. Meidän kolmen likan seurue maksoi viimeksi lasten lämpöisistä ruoista, omasta salaatista ja teestä sekä leivistä 14 euroa. Erittäin kohtuullista sanoisin, esikoinen menee puoleen hintaan ja kuopus vielä maksutta. Paikka on rauhallinen ja kotoisa ja plussaa, kun lapset saavat heti ruoan buffasta, eikä mitään tarvitse odotella.

Tampereen Bakery Cafe

Stockmannin takana sijaitseva kahvila, jonka herkkutiski on ihan omaa laatuaan, mutta jossa minä hehkutan salaatteja. Vappu Pimiä kävi taannoin suunnittelemassa heille omia salaatintäytteitään ja salaatit ovat huippuja! Lisäksi lounasaikaan tarjolla keittoa, josta lapset ovat tykänneet, lohikeitto täälläkin ollut suosikki! Lounaan kanssa tarjolla oleva leipä on ihanaa!

Bistro Naapuri

Täällä saa myös ihania smoothieita, salaatteja ja keittoja. Paikkaan on helppo tulla lastenkin kanssa ja Pikku Kakkosen puistoon on lyhyt matka! Samalla voi tutkia sisustustarvikkeita ja nauttia jälkkäriksi raakakakkua. Kaikki raaka-aineet on aamulla pilkottu omassa keittiössä ja leipä leivottu paikan päällä. Salaatit ovat täyttäviä, tuorepuristetut mehut ihania vitaamiinipommeja ja aamiaista saa paikasta koko päivän. Uutuustuote, tyrni-tummasuklaa-raakakakku on muuten ehdottomasti maistamisen arvoinen! Puhtaita makuja, rento ja iloinen tunnelma, täällä viihtyy pitkään.

Pella’s Cafe

Koskipuiston nurkilla olevassa Pella’s cafessa on syöty useasti brunssia, mutta myös lounasta Pikku Kakkosen jälkeen. Lasten lounassuosikki on ollut uuniperuna, johon saa valita täytteet. Kaksi uuniperunaa sisältävä annos on piisannut puoliksi tytöille. Pellasin salaattivalikoima on laaja ja salaatit herkkuja, lisäksi täällä otetaan ehkä parhaiten kaupungissa huomioon niin keliaakikot kuin vegaanit, eli erityisruokavaliota noudattavat tänne!

Robert’s Coffee Ratina

Täällä on ihan älyttömän hyvä salaattibuffa, josta saa itse ottaa ja santsata. Hintaan kuuluu haudutettu tee ja keitto. Keiton voi ottaa myös erikseen. Minusta vähän sellainen paikka, johon en osaisi mennä hyvälle salaatille, mutta suosittelen lämpimästi! Salaatti- ja keittobuffa on arkisin tarjolla klo 11-15.

Luckiefun’s sushibuffet

Tämä on kohtuuhintainen sushibuffet Koskarissa, jossa myös pienin menee vielä ilmaiseksi. Esikoinen ei tykkää hirveästi sushista, 2-vuotias taas tykkää, joten valitsemme sushipaikaksi sellaisen, josta saa muutakin ruokaa. Täällä on tarjolla paljon muutakin kasviksista riisiin, nuudeleihin ja bataattiranskalaisiin. Molempien tyttöjen lemppari on kuitenkin rapusipsit! Sushit eivät ole kaupungin parhaita, mutta ehdottoman hyviä! Hintaan kuuluu jätskiä jälkkäriksi ja limpparitkin kuuluvat hintaan.

Itsudemo

Täällä onkin sitten ihan hurjan hyvät sushit ja niitä on sitä sataa sorttia. Lisäksi tarjolla on paljon muutakin, joten esikoinenkin menee tänne tyytyväisenä. Lounasaikaan on monesti hirveä ruuhka, olenkin kokenut vähän haasteelliseksi ruoan ottamisen yksin lasten kanssa ollessa, kun saan painaa edes takaisin ruuhkassa. Mutta ruoka on todella hyvää lukuun ottamatta jälkkäriksi tarjoiltavaa ohrateetä, joka on ihan hirveää, mutta annettakoon anteeksi. Limppareista erillinen maksu, lapsille on tarjolla mm. puuhakirjoja ja tikkareita.

Malabadi Tammela

Täällä on älyttömän hyvä ja monipuolinen turkkilainen lounasbuffa, josta yleensä löytyy kaikille jotain, oli sitten lapsi tai aikuinen, vege tai lihansyöjä. Välillä on ollut vähän tulista ruokaa lasten makuun (tai mausteista), mutta yleensä olemme löytäneet hyvin vaihtoehtoja kaikille. Lapset otetaan avosylin vastaan. Malabadin brunssi on myös todella laaja ja herkullinen!

Bistro Venla

Kauppakadulta löytyvä Bistro Venla oli 2000-luvun alussa ihan ykköspaikka hakea salaatteja. Kävimme monesti ystävän kanssa lenkillä ja sitten haimme salaatit matkaan. Pieni ja ystävällisellä palvelulla varustetun paikan salaattilista oli mielettömän hyvä. Mutta sitten jotain kävi ja salaattien hinta nousi ja täytteet vähenivät. Lakkasin käymästä. Kunnes kaveri ehdotti paikkaa joulukuussa lounaspaikaksi ja päätin vuosien tauon jälkeen antaa tälle mahdollisuuden. Leuka loksahti kun astuin sisään – paikka oli kolminkertainen tiloiltaan vanhaan verrattuna, kaikki oli eri näköistä, salaattilista oli täysin eri ja sinne oli ilmestynyt muun muassa nyhtökaurasalaattia. Palvelu oli nopeaa ja iloista, salaatit taas monipuolisempia ja paljon muutakin on tarjolla. Uskallan taas nostaa tämän esiin, en käynyt varmaan viiteen vuoteen täällä!

Bistro Kattila

Omistajaa vaihtanut Bistro Kattila toimii taas! Kodikas ravintola tarjoaa pettämättömiä makuja lähellä Tampereen ydintä ja suurinta designkatua, eli Aleksis Kiven katua. Toimii niin lasten kanssa kuin ilman, lounaspaikkana tai illallispaikkana. Lämmin suositus, onneksi avasi uudelleen! Rohkeita vetoja, kuten alla olevassa kuvassa näkyvät oliivit, jotka ovatkin itse asiassa käsiteltyjä raakoja luumuja! Lähiruokaa ja persoonallista otetta!

Pyymäen oma

Tuomiokirkonkadulta löytyvä Pyymäen oma on myös mielestäni varsin käypä lounaspaikka lasten kanssa, löytyy salaatteja ja löytyy keittoja. On hyvä aamiainen, brunssillakin on käyty ja herkkutiski on kattava. Kotiin on ostettu ihania tuoreita leipiä ja haudutettua teetä saa. Suosittelen!

Sandro Ratina

Mielettömän hyvä vastaanotto lasten kanssa ja sen kyllä huomaa lounasajan kärrymäärästä, sillä kauppakeskukseen toki helppo lasten kanssa tullakin. Hyviä kasvisvaihtoehtoja, lapset menevät maksutta ja monipuolinen lounasbuffa!

Valkoinen Puu

Tampereen Keskustorilta löytyvä Valkoinen Puu on rakkaudella pidetty paikka, jonka juuret ovat Pohjanmaalla. Kahvila löytyy nykyään Kauhajoen ja Seinäjoen lisäksi Tampereelta sekä Jyväskylästä. Valkoisessa Puussa kaikki on jotenkin ihanaa – väittäisin, että täältä löydät kaupungin parhaat kakut ja niitä on muuten paljon! Joulun alla myynnissä oli kardemumma-juustokakkua (vai oliko nimellä korvapuusti?) ja se oli taivaallista! Kahvilan suklaakakkua kehutaan maailman parhaaksi, teet ja kahvit saa Pohjanmaalla käsin tehdyistä valtavista kupeista ja lounas on erinomainen.

Olen itse syönyt lounaaksi salaatteja, mutta saatavilla on myös erittäin laadukas lounaslista, jossa on muun muassa keittoja, lasagnea ja kaikki tehdään itse. Hyvin laadukkaat ja maistuvat tuotteet. Ilmeisesti tuo Tampereen lounaslista on edelleen tauolla pandemian vuoksi, mutta salaatteja, kakkuja, sämpylöitä, juomia ja muuta on tarjolla. Paras paikka jälkkärille, mikä kaupungistamme löytyy!

Lisäksi esimerkiksi Kauppahallista löytyy vaikka mitä ihania lounaspaikkoja ja monta muutakin ihanaa ravintolaa ja brunssipaikkaa, jotka jäivät nyt tämän listan ulkopuolelle. Lukuisia kertoja olen kirjoittanut esimerkiksi Cafe Pispalan brunssista sekä Viilun brunssiin ihastuimme myös, Muusasta saa kasvissyöjän parhaan brunssin. Tähän listaukseen pääsivät nyt mahtavimmat salaattipaikat, joissa pärjää kahden pienen kanssa yksin ja joissa olen kokenut olevani tervetullut lasten kanssa!

Lokakuussa 2020 päivitystä postaukseen. Testaa ihmeessä huikeilla näkymillä varustettu Cafe Katto, Tampereen parhaaksi pizzapaikaksi äänestetty Il Posto, Tampereen upein terassi Periscope, persoonallisena illallispaikkana Kajo, kesän upein brunssipaikka Viikinsaaressa sekä ihastuttava Cafe Lillan! Pubihenkeä, hyvää ruokaa ja juomaa löytyy Tuulensuusta, upeaa viinitietoutta  sekä illallista Winebridgesta.

Toivottavasti tästä listasta on sinulle iloa suunnitellessasi esimerkiksi lounastaukoa Tampereen kuhinassa. Mikä on oma suosikkipaikkasi Tampereella, joko iltaravintola tai lounaspaikka?