Hengitä ja hemmottele

PR-matka, yhteistyössä Visit Pärnu

Pärnu on kuin tehty sinulle, joka rakastat merta, ulkoilua, hemmottelua ja hyvää ruokaa. Kaipaat lomallasi ihanaa pientä kahvilaa, tunnelmallista pientä design-myymälää tai paikallisia tuotteita. Et kaipaa suurkaupungin sykettä ja loputtomia ostoskeskuksia, vaan arvostat sitä, että kaupungista löytyy paljon puistoja, ulkoilualueita, lähellä on ranta ja meri ja aktiviteetteja riittää. Lasten kanssa on helppo kulkea ja pysähtyä puiston pöytiin piknikille. Jos syyssateet viilentävät ilmaa ja täytyy päästä lämpöiseen, sijaitsee suoraan rannalla varmasti yksi Pärnun laaduikkaimmista kylpylähotelleista. Muutaman askeleen päästä rantahiekalta sinulle avaa ovensa vuonna 2014 valmistunut Hedon Spa. Illalla aulassa loimuaa takkatuli ja soi pianomusiikki, aamulla tarjolla on maailman parasta puuroa ja hemmottelua kaipaaville jopa kuohuviiniä ja vaahtokarkkeja. Eikö kuulosta aika täydelliseltä?

Pärnussa on ihanaa kävellä jalkansa kipeiksi asti (tai vaihtoehtoisesti pyöräilyreittejäkin löytyy) nauttien kauniista maisemista sekä suloisista kahviloista, vehreistä puistoista ja niissä houkuttelevasti odottavista keinuista. Sen jälkeen onkin täydellistä palata kylpylähotellille, nauttia hintaan kuuluvasta kylpylästä tai varata jokin täydellinen hoito päivän päätteeksi. Syksyllä ja talvella huonehinnat Hedon Spassakin ovat aivan eri tasolla kuin kesällä, eikä kylpylän sisällä näe sataako ulkona loskaa. Ulkoaltaassa pystyy pulahtamaan syksylläkin suoraan saunasta ja nauttimaan kesällä auringosta. Lisämaksusta on tarjolla hiljainen kylpylä, jossa menee useampi tunti nauttien antiikin aikojen perinteitä noudattavista kylpylärituaaleista. Hintaan kuuluva puolikin on kyllä hiljainen vierailumme aikana, enkä näe yhtään lasta kylpylässä, tämä kylpylä on täydellinen pariskunnille tai naisten hemmottelulomaan.

Vaikka Hedon Spa on vasta viitisen vuotta vanha, on vanha rakennus, jossa kylpylä toimii ollut käytössä jo kauan aikaa sitten. Siinä on toiminut perinteinen mutakylpylä, joka valmistui vuosien 1926-1927 aikana. Pärnun kylpylätoiminta juontaa juurensa aina vuoteen 1838, jolloin rannalla sijaitsevissa uimaloissa tarjottiin kesäisin lämpimiä merikylpyjä ja talvisin saunapalveluita. Pärnussa on monta kylpylähotellia ja kylpylät ovat yksi matkailjoiden eniten hakema palvelu. Hedon spata moni kehuu suosikikseen, enkä ihmettele.

Viimeisenä Pärnun aamunamme aloitan päivän hotellin kuntosalilta, joka on pienehkö, mutta hyvin siisti ja mikä parasta, ilmanvaihto on täydellinen. Salin ja aamiaisen jälkeen käyn huoneessa hakemassa bikinit, puen päälleni kylpytakin ja sujautan jalkaani tohvelit. Huoneessa on jopa kangaskassi omille tavaroille, mikä on aika fiksu juttu, jos matkailijalla on pyyhettä ja pesutavaroita varten mukanaan vain esimerkiksi matkalaukku.

Avaan kylpylän oven ja astun sisälle hiljaiseen tunnelmaan ja ihanaan lämpöön. Täällä ei vilukissakaan palele! Tarjolla on pari erilaista allasta sekä saunaa. En kauaa ehdi viettää tuolla kylpyläpuolella, kun täytyy siirtyä hoitojen puolelle. Vastassani on Igor ja hymyilyttää, ennenkin Hedon Spassa käynyt Tiina on kehunut miestä vuolaasti kaikille jo etukäteen. Kävipä tuuri!

Tunnin hieronnan jälkeen olen aivan pyörryksissä. Hoitolassakin on ihanan lämmin, eli missään vaiheessa ei tarvitse palella ja Igorin otteissa voimaa. Meidän olisi tarkoitus jatkaa kohtuu nopeasti matkaa ja istun hetken juomassa yrttiteetä puolinukuksissa hoitolassa miettien, miten pääsen täältä eteenpäin. Hedon Spassa on mietitty kyllä jokaista yksityiskohtaa sen suhteen, että akustiikka, visuaalinen puoli ja kaikki ihmisen viisi aistia pääsevät hemmoteltavaksi.

Kai selvisin jotenkin huoneeseeni pakkaamaan kamani ja sanon kaiholla heipat Hedon Spalle ja sen todella ystävälliselle henkilökunnalle. Haluan ehdottomasti tuoda ainakin äitini tänne hemmoteltavaksi!

Siis jos kaipaat täydellistä rauhaa ja rentoutuslomaa, suuntaa syksyiseen Pärnuhun, hengitä raitista meri-ilmaa ja hemmottele itseäsi ylellisessä kylpylässä. En ole muuten koskaan juossut niin kovaa kuin ekalla lenkillä Pärnun jälkeen, taisin todellakin palautua!