Täydellisen mansikka-avokadopastan (gluteeniton) resepti

Perjantaina tein kasvispastaa, jota itse rakastin yli kaiken ja lapsista se oli kamalaa. En oikein saanut kiinni siitä, mikä heitä ruoassa tökki eniten, mutta miehenkin kanssa puhuimme, että jos tekisimme ruokaa uudelleen, emme laittaisi sitruunaa niin paljon. Sekö sieltä tökki, että sitruunankuori maistui niin paljon? Mutta omasta mielestäni pasta oli ihan täydellinen kesäpasta, jossa yhdistyivät monet maut. Lisäksi keitin ensimmäistä kertaa gluteenitonta pastaa, joka maistui varmasti aika erilaiselle lasten mielestä sekin, mutta vitsi mahani kiitti! En yleensä syö pastaa sen aiheuttamasta hankalasta olosta johtuen, mutta tämä oli hyvä kokeilu! Jos teillä on gluteeniton suosikkipasta, joka ei maistuisi niin voimakkaasti erilaiselle (nappasin Tescon pastapussin kiireessä Prismasta sen enempää tutkimatta) niin vinkatkaa! Mutta toivottavasti te tykkäätte, resepti on Glorian ruoka&viini-lehdestä alkujaan ja sattui osumaan silmään Aamulehden takakannesta, muutin vähän määriä tähän ohjeeseen sen mukaan, mistä pidimme. Mansikoita ja pähkinöitä pitää olla paljon, sitruunaa vähemmän!

Mansikka-avokadopastan resepti

300g (gluteenitonta) pastaa
3 dl mansikoita
2 kypsää avokadoa
1 dl pekaanipähkinöitä
1 ruukku basilikaa
1/2 sitruuna
50g babypinaattia
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria

1.Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Perkaa ja pilko mansikat, halkaise avokadot ja viipaloi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Rouhi pähkinät ja hienonna basilikanlehdet. Raasta hieman sitruunan kuorta mausteeksi (alkuperäisessä ohjeessa pantiin koko sitruunan kuori, mutta en laittaisi niin paljoa uudelleen). Purista sitruunasta 1/2 dl mehua pieneen astiaan.
3. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää pinaatti, hunaja, sitrunanmehu sekä kuoriraaste, suola ja pippuri. Kuumenna hetki niin, että ainekset sekoittuvat ja pasta lämpenee.
4. Sekoita mansikat ja avokado pastaan ja jaa lautasille. Viimeistele pähkinärouheella, basilikalla ja ripauksella sormisuolaa. Meistä myös parmesan oli must!

Nauti heti!

Oli todella helppo ja nopea kesäruoka, jossa maistuu kesän eri maut. Suosittelen lämpimästi! Harmi etteivät lapset kelpuuttaneet, mutta itselleni teen varmasti uudelleenkin!

Meneekö testiin? Mikä on oma suosikkipastasi?

Pari edellistä arkiruokajuttuani arkeen löytyvät täältä sekä täältä!