Hyvä lounas, paras hieronta – pieniä vinkkejä Tampereelle

Tämä viikko on ollut erikoinen – olen käynyt ulkona syömässä viidesti ja uusia paikkojakin on tullut testattua. Löysin myös täydellisen hierojan. Joten halusin jakaa teillekin nämä pienet Mansen vinkit, toivottavasti niissä on jotain uutta!

Hyvä lounas Tampereella – Poke ja Sayam 9

Tämä viikko alkoi heti uudella testauksella, sillä valittelin Instassa, etten ole löytänyt hyvää thaimaalaista ravintolaa vielä koskaan. Aina jää jotain uupumaan siitä, mihin tottui Thaimaassa asuessaan. Toki ison osan tekee se, ettei Suomesta talvisin vai ole mahdollista saada niin upeita ja tuorean rouskuvia kasviksia, mitä Thaimaassa aina sai.

Useampi suosittelikin Sayam 9-ravintolaa. Olen sen kyllä nähnyt Koskikeskusta vastapäätä, mutten ikinä ole käynyt. Piti testata ensi tilassa! Lounas maksaa 12,30 euroa ja tarjolla on runsas salaattipöytä, jossa erikseen on merkattu päivän tuliset. On nuudelia ja riisiä, kastikkeita, kanaa, tofua, possua ja nautaa. Salaatit olivat hurjan hyviä ja tulisuuttakin löytyi. Päivän tulinen salaatti ei ollut ollenkaan liian tulinen.

Pad thain kanssa sai erikseen ottaa pähkinärouheen ja chilin ja lisäksi tarjolla oli limelohkoja. Tästä isot pisteet, monesti nämä buffetista puuttuvat. Vihreä curry tofulla oli minusta aika sopivan tulinen, sen sijaan esimerkiksi inkiväärikana jäi aika mauttomaksi. Mies otti päivän tulista, eli possua ja hikoili kyllä kiitettävästi vastapäätä minua. Nauratti, enpä ole tuollaista nähnyt hetkeen, oli todella tulista. Ihanan freesejä ruokia ja tulisuus asteita löytyy, kyllä menemme varmasti uudelleenkin.

Poke Keskustorilla oli myös herkullinen tuttavuus. Aika simppeli ravintola, eikä ihan miellyttävin paikkana, mutta erinomainen ruoka! Poke bowlit tulevat Hawaijilta ja sisältävät valinnan mukaan mm. quinoaa, riisiä, kalaa, kastikkeita, papuja ja hedelmää. Otin itse bowlin, jossa oli riisipohjan päällä marinoitua tonnikalaa, merilevää, maailman ihaninta mangoa, retiisiä ja wasabimajoneesia. Todella herkullinen ja runsas, en jaksanut ihan kaikkea. Myös helppo ottaa mukaan. Ehdottomasti testaan uudelleen tätäkin!

Unohdettu helmi – Pala cafe

Liian harvoin tulee käytyä Finlaysonilla päin ja Siperian ravintoloissa, joista yksi suosikkini Nostalgia lopettikin juuri. Keskellä Siperiaa on Pala cafe, jossa on pienen näköinen, mutta kuitenkin hyvin monipuolinen ja maistuva salaattibuffa. Tykkään kovasti ja suosittelen lämmöllä! Tarjolla on myös lehtiä, monenlaista teetä ja kahvia, herkkuja, wrapeja ja jätskiä. Täällä viihtyy todellakin niin aikuisten kuin lasten kesken. Tykkään nousta yläkerrokseen katselemaan ihmisiä ja lueskelemaan rauhassa. Ei uusi paikka, mutta liian harvoin tulee käytyä!

Paras hieronta Tampereella – Ikigai Wellness Spa

Hypätään ravintoloista ihan muualle, nimittäin Luminaryn alakertaan lokakuussa avattuun Ikigaihin, jossa kävin myös tällä viikolla. Bongasin Janican Instasta vinkin, että Lei hieroo paikassa bambukepillä lempeästi kalvoja auki. Polveni on oireillut tammikuusta asti ja olen yrittänyt hakea siihen apua hierojilta, mutta ei ole auttanut. Tiedän, että suurin ongelma on pahasti jumittava IT-kalvo. Toiveikkaana varasin ajan Lein hierontaan, eikä tarvinnut pettyä.

Paikka oli vähän haastavaa löytää, mutta perillä odotti lämmin vastaanotto ja mm. lämmitetty hierontapeti. Rauhallinen musiikki ja erittäin hyvät hierontaotteet saivat minut ensi hetkistä lähtien maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Bambukepillä ikään kuin kaulittiin kalvoja auki ja Lei todellakin tiesi mitä teki. Hänellä oli todella hyvät otteet ja reiden sivuosa oli tuskallinen kokemus, mutta voi miten se auttoi! Polvi on ollut todella hyvä viikonlopun ajan, ensi kertaa sitten tammikuun! Saas nähdä kestääkö juoksemista, aion todellakin mennä uudelleen bambukeppihommiin. Toki muitakin hierontoja on tarjolla, ei ole pakko valita keppiä!

Erittäin lämmin suositus tällekin paikalle, ihanaa kun löysin!

Kyllä kotikaupungista voi löytää vaikka mitä ja listalla on monia paikkoja, mitä haluaisin testata. Olivatko nämä itsellesi tuttuja paikkoja?

Vielä loppuun terveisiä viikonlopun täydellisistä ulkoilukeleistä ja hyvää alkavaa viikkoa!